Image default
Ευρώπη

Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο Γ. Παπανδρέου 

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ένας από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν στις 5 Δεκεμβρίου την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής. Το σίριαλ ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, οπότε ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου στον φορέα της Κεντροαριστεράς.

Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του (μεταξύ αυτών οι Γ. Ελενόπουλος, Δ. Ρέππας, Γ. Πεταλωτής, Γ. Σαχινίδης, Μ. Καρχιμάκης κ.ά.) στο Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς, όπου διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που δόθηκε στη συνέχεια στη δημοσιότητα μέσω τηλεοπτικής δήλωσης.

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για τις αποφάσεις του την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» που του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως και σε όλους τους υποψηφίους. Από το περιβάλλον της επαναλάμβαναν ότι ως πρόεδρος μέχρι τη διαδοχή της μένει αμέτοχη στο θέμα της εσωκομματικής κούρσας, έχοντας ως βασικό μέλημα να εγγυηθεί την ενότητα και την τήρηση του καταστατικού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωση του υποστήριξε ότι έλαβε αυτή την απόφαση, με σκοπό να συμβάλλει στη «νέα Αλλαγή» και προκειμένου η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη να ξαναγίνει «μεγάλη και ισχυρή» και να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, «που επανέρχονται δυναμικά». Η απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, εξήγησε, αποβλέπει στο να καταστεί του Κίνημα Αλλαγής και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ο πρώην πρωθυπουργός εστίασε στη σημασία διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης και συγκρότησης μιας παράταξης ικανής «να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση» και κάλεσε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να μετατρέψουν αυτήν τη διαδικασία «σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής». Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι για την επιλογή του αυτή είναι ενήμερη τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και η αρμόδια επιτροπή, που έχει την ευθύνη των εκλογών.

Απομένει πλέον η τυπική επικύρωση, με την κατάθεση των υπογραφών των στελεχών που συντάσσονται με την υποψηφιότητά του και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προέρχονται από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛΛ, ενώ εκτιμάται ότι έχουν εξασφαλιστεί περισσότερες από τις 45 υπογραφές το ελάχιστο (το 15% των μελών του κομματικού οργάνου) που απαιτούνται.

Σχετικα αρθρα

Γερμανός Αντικαγκελάριος: «Μη απαραίτητη» η πράσινη ετικέτα της ΕΕ για το φυσικό αέριο

admin

Ποιος υπονομεύει την ταξινομία της ΕΕ;

admin

ΥΠΑΜ Ιταλίας: Η Ρώμη θα «κάνει το καθήκον της» με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

admin

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς από Κίνα, Ρωσία– Τι λέει η Αθήνα

admin

ΕΕ: Οι συστάσεις για τα ταξίδια- Στο επίκεντρο το πράσινο πιστοποιητικό

admin

Ανησυχίες Βρυξελλών για το αλαλούμ των κρατών μελών σχετικά με τους προμηθευτές 5G

admin

Έξι βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ενόψει της ιταλικής προεδρικής κούρσας

admin

Εκνευρισμός Ουκρανίας για την απάθεια του Βερολίνου στην κρίση με Ρωσία

admin

Αποστολή Κιέβο: Η ΕΕ ζητά την ψυχραιμία των ΗΠΑ, ενώ η Ουκρανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα

admin

Δανία: Καταδικασμένος για απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια ο νέος επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος

admin

Η Πορτογαλία καθυστερεί το 5G και απειλείται με προσφυγή στο ευρωδικαστήριο

admin

Η Ευρώπη έχει να χάσει πιο πολλά σε μια σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας

admin