Image default
Πολιτική

Κορωνοϊός –Γκάγκα: Έρχεται chat forum με γιατρούς που θα απαντούν ερωτήσεις πολιτών για την πανδημία και το εμβόλιο

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα στην οποία παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων αλλά και νοσηλειών μίλησε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «νομίζω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε μπει σε αυτό». Παράλληλα με δήλωσε πως δεν θα πάμε σε lockdown και σημειώσε ότι το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος. Σε ερώτηση γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, η Μίνα Γκάγκα απάντησε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».Παράλλληλα σύμφωνα με την ίδια ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις.


Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κυρία Γκάγκα είπε ότι«είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα». «Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι», είπε.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4wolui3beh-sf)


Καπραβέλος: Δύσκολη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Εν τω μεταξύ καμπανάκι κινδύνου έκρουσε και ο Διευθυντής Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, ο κορωνοϊός «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα, με τον κ. Καπραβέλο να υπογραμμίζει ως αίτια την κούραση που επικρατεί και τη μη συμμόρφωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών. Ιδιαίτερα, υπάρχει αμφισβήτηση γιατί οι πολίτες δεν έχουν τον προσωπικό τους γιατρό στο πλάι. «Η επιδείνωση είναι ραγδαία, επειδή προσβάλει τον πνεύμονα», δήλωσε.

«Έχουμε χάσει το γέλιο εδώ και ενάμισι χρόνο. Δεν έχουμε τελειώσει δυστυχώς. Έρχονται νέα δεδομένα. Άλλαξε ο καιρός, έπεσε η θερμοκρασία, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι χαμηλό, η ανοσία έχει εξασθενήσει και έχουμε έξαρση της πανδημίας που έχει γίνει αφόρητη στο σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στους 100 ασθενείς με Covid οι 30 είναι διασωληνωμένοι. Ποτέ δεν το είχαμε αυτό. Είναι πολύ πιο βαριά οι ασθενείς που έρχονται», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ανήσυχοι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών κινδυνεύει. Το σύστημα υγείας μετά από 1,5 χρόνο δεν μπορεί να το στηρίξει».

Δείτε το βίντεο:

«Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορωνοπάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς θεωρείται ως η ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της ανοσίας. Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας επηρεάζει και τους άλλους ασθενείς και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Παπανικολάου εξαντλεί όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να στηρίξει τις 30 κλίνες εντατικής των αρρώστων με Covid.

«Η γρίπη είναι πιο βαριά γιατί εξασθένησε η ανοσία μας. Έχουμε τώρα δύο χρόνια που έχουμε υποτιμήσει την γρίπη και η πίεση θα είναι πιο αφόρητη τον χειμώνα. Βλέπουμε το κακό να έρχεται και δεν έχουμε τα μέσα να το πολεμήσουμε», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:





Το μήνυμα από την έρευνα Τσιόδρα: Σωτήρια τα εμβόλια – Ανεμβολίαστοι σχεδόν 9 στους 10 νεκρούς





Επίθεση με βιτριόλι: Εφτάσε η ώρα του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα





ΚΙΝΑΛ: Η παράμετρος Παπανδρέου στην εσωκομματική «μάχη» – Οι πρώτες αντιδράσεις, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις

Σχετικα αρθρα

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

admin

Live: Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας – Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

admin

Νίκος Παππάς μετά τη θύελλα: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας

admin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Η συγκάλυψη ενός εγκλήματος» – Νέο βίντεο με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

admin

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα

admin

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin