Image default
BLOOMBERG

Evergrande: Ναυάγησε η πώληση θυγατρικής του ομίλου – Βουτιά για τη μετοχή

Ο κινεζικός όμιλος Evergrande διέκοψε τις συνομιλίες για την πώληση μεριδίου της θυγατρικής της, Evergrande Property Services Group και επισήμανε ότι οι πωλήσεις ακινήτων μειώθηκαν περίπου κατά 97%, επιδεινώνοντας την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Σε δηλώσεις της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αργά την Τετάρτη, η Evergrande πρόσθεσε ότι δεν έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Η μετοχή της σημείωσε πτώση έως 11.5% το πρωί της Πέμπτης κατά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της μετά από διακοπή τριών εβδομάδων.

Evergrande shares have lost more than 80% this year

Η κρίση ρευστότητας του κολοσσού ακινήτων έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την κινεζική οικονομία, επηρεάζοντας αρνητικά τον τομέα ακινήτων που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Η Evergrande, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Hui Ka Yan, δήλωσε ότι σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του 50,1% των μετοχών της Evergrande Property Services Group έναντι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολ. Χονγκ Κονγκ (2,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο δυνητικός αγοραστής, η Hopson Development Holdings δήλωσε ότι δεν ολοκλήρωσε τελικά τη συναλλαγή εξαγοράς του μεριδίου της Evergrande Property Services και ζήτησε να ξεκινήσει και πάλι η διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Απώλειες 80% για τη μετοχή

Η διαπραγμάτευση των μετοχών των Evergrande, Hopson και Evergrande Property Services είχε ανασταλεί από την αρχή του μήνα εν αναμονή της ανακοίνωσης της συμφωνίας. Οι μετοχές της Evergrande έχουν σημειώσει βουτιά 80% φέτος.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι συμβάσεις πώλησης ακινήτων της τον Σεπτέμβριο έως τις 20 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 3,65 δισεκατομμύρια γιουάν (571 εκατομμύρια δολάρια), ένα μικρό κλάσμα των 142 δισεκατομμυρίων γιουάν που είχε συνάψει από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου πέρυσι.

Η ραγδαία πτώση των πωλήσεων και το ναυάγιο πώλησης της θυγατρικής αυξάνουν την πίεση του Hui Ka Yan να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να συγκεντρώσει μετρητά. Οι κάτοχοι ομολόγων, οι τράπεζες και άλλοι πιστωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την αποπληρωμή τους από τον όμιλο, ο οποίος έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, το Σάββατο λήγει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που δόθηκε στην εταιρεία για πληρωμή τόκων 83 εκατομμυρίων δολαρίων σε επενδυτές αναφορικά με υπεράκτιο ομόλογο σε δολάρια ΗΠΑ, που ήδη έχει λήξει. Αν δεν ανταποκριθεί θα βρεθεί τεχνικά σε στάση πληρωμής (default).

Διαβάστε ακόμα:

Evergrande: Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής – Αναμένονται ανακοινώσεις

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

 

Σχετικα αρθρα

JP Morgan: Η μετάλλαξη Omicron δεν θα σταματήσει το παγκόσμιο ράλι μετοχών

admin

Πάνω από τα 100 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία

admin

Marta Ortega: Η κόρη του ιδρυτή των Zara στο τιμόνι του ομίλου Inditex

admin

Moderna: Στα ύψη η μετοχή εν αναμονή του εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον αρχές του 2022

admin

Goldman Sachs: Tέσσερα σενάρια για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Omicron στην παγκόσμια ανάπτυξη

admin

Μάθιου Μακ Κόναχι: Δεν κατεβαίνει για υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας

admin

Toyota: Βουτιά 26% στην παραγωγή έφεραν οι κραδασμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας

admin

Ξεπούλημα αλά Black Friday και για το Bitcoin – Σε άνοδο ο χρυσός

admin

Amazon: Στόχος ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής 15 αποθήκες της

admin

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών μετά τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις

admin

Πετρέλαιο: Βουτιά κάτω από τα 74 δολάρια εν όψει της κρίσιμης συνάντησης του ΟΠΕΚ

admin

Πρόταση Κομισιόν: Με εννεάμηνη ισχύ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια εντός ΕΕ

admin