Image default
Επιχειρήσεις

ΕΡΓΟΣΕ: Εφτά έργα €515,3 εκατ. δημοπρατήθηκαν στην 2ετία

Τα απτά αποτελέσματα του στρατηγικού πλάνου δράσης της ΕΡΓΟΣΕ τα τελευταία δύο χρόνια, που προβλέπει την υλοποίηση έργων με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, περιέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Βίνης από το βήμα του συνεδρίου Athens Investment Forum.

Ο κ. Βίνης, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν δημοπρατηθεί επτά έργα €515,3 εκατ., ολοκληρώνονται δε οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έξι έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, προϋπολογισμού €3,3 δισ. Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στο διάστημα αυτό, αποτυπώνεται στις απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, με τον ρυθμό ανάπτυξης να έχει επιστρέψει μετά από 5 σχεδόν χρόνια σε θετικό πρόσημο.

«Η ΕΡΓΟΣΕ σήμερα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, που αλλάζουν άρδην το τοπίο των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας. Εμβληματικά έργα που δημιουργούν υπεραξία για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τον στρατηγικό στόχο μετατροπής της σε διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε στην επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση κομβικών υποδομών που αναβαθμίζουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τη δημοπράτηση επτά έργων, συνολικού προϋπολογισμού 515,3 εκατ. €.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, το φθινόπωρο του 2019, πρωταρχικός μας στόχος ήταν να εστιάσουμε στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων που διαχρονικά λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων.

Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα για να ξεκλειδώσουν τα έργα και να προχωρήσει η υλοποίησή τους, ξεμπλοκάραμε διοικητικές πράξεις που ήταν παγωμένες επί μακρό χρονικό διάστημα και προχωρήσαμε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων εκατοντάδων εκατ. ευρώ».

Πρόκειται για τα έργα:

  1. Κατασκευή Σιδηροδρομικής Στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.
  2. Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης στη γραμμή Λάρισα-Βόλος,
  3. Εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη,
  4. Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα,
  5. Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Κιάτο – Ροδοδάφνη,
  6. Επιδομή και την Ηλεκτροκίνηση του τμήματος Ροδοδάφνη – Ρίο,
  7. Δεύτερη φάση ανάπτυξης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας,

Ταυτόχρονα, η ΕΡΓΟΣΕ είναι έτοιμη για τη δημοπράτηση των έξι κομβικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού € 3,3 δισ. που θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της διασυνοριακής διασύνδεσης της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη σύνδεση των βασικών λιμένων της χώρας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα έργα αυτά αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καβάλας καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίνης, η ΕΡΓΟΣΕ έχει φέρει σε πέρας τις διαδικασίες για την εταιρική διακυβέρνηση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και διαμόρφωσε την οργανωτική δομή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη των τευχών πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τα έξι έργα και απομένουν οι τελικές παρεμβάσεις. Αντίστοιχα ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης για τους συμβούλους.

«Έχοντας ήδη σημαντικό έργο σε εξέλιξη και τοποθετώντας σε ράγες τα μελλοντικά έργα, η ΕΡΓΟΣΕ διαμορφώνει και υλοποιεί έναν ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόπιστου, ασφαλούς και βιώσιμου σιδηροδρομικού δικτύου.

Για την υλοποίηση αυτών των έργων αξιοποιούμε τη συσσωρευμένη εμπειρία 25 ετών των ανθρώπων μας και τις μεγάλες δυνατότητες τους. Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους και για αυτό επενδύουμε σε αυτούς, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων του».

Σχετικα αρθρα

Μεγάλες ελλείψεις στην αγορά – Αναζητούνται από τσιπάκια και γυαλί μέχρι… τενεκεδάκια (pics)

admin

Ελινόιλ: Αύξηση κερδών 84% το τρίτο τρίμηνο

admin

Κέρδη έναντι ζημιών στο εννεάμηνο για τη Fieratex

admin

B&F: Διπλή αύξηση σε έσοδα και κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Doppler: Πτώση 5% περίπου στις πωλήσεις σε επίπεδο εταιρείας και ομίλου

admin

Όμιλος Λάμψα: Αύξηση 179% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο του 2021

admin

Όμιλος Motor Oil: Κέρδη 206 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2021

admin

Motor Oil: Κέρδη 206 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

admin

ΓΕΚ Τέρνα: 7ετές ομόλογο έως €300 εκατ. με ρήτρα αειφορίας

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

admin

Λάμψα: Υπερδιπλασιασμός κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

admin

Νέα γραφεία στην Κρήτη για την Delfi Partners

admin