Image default
Επιχειρήσεις

Χάρης Μπρουμίδης: Η προστασία της διαφορετικότητας είναι στρατηγική επιλογή της Vodafone

Η προστασία και η προαγωγή της διαφορετικότητας αποτελεί οργανικό στοιχείο και κεντρική, στρατηγική επιλογή της Vodafone στην Ελλάδα και αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται, καθώς έτσι μπορεί να προσελκύει και να διατηρεί υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στη συζήτηση «ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία» που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Athens Pride.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, η προαγωγή της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας στον χώρο εργασίας αποτελεί θεμέλιο της πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού της Vodafone και βασικό κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας. «Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο, αλλά και γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι προάγοντας τη  διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, μπορούμε να είμαστε μία καλύτερη επιχείρηση» τόνισε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η διαμόρφωση ενός εταιρικού περιβάλλοντος ανοιχτού στη διαφορετικότητα και μίας κουλτούρας αποδοχής φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα για την ίδια την εταιρεία, καθώς μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, να προσελκύσει και να διατηρεί ταλέντο.

Η Vodafone πραγματοποιεί σειρά πρωτοβουλιών για το ζήτημα αυτό, πρόσθεσε ο Χάρης Μπρουμίδης και επισήμανε ότι η εταιρεία διαθέτει μία πολύ ενεργή κοινότητα LGBT+ η οποία, μάλιστα, λειτουργεί και συμβουλευτικά προς τη διοίκηση της εταιρείας για τα συγκεκριμένα θέματα. Όπως τόνισε, το δίκτυο αυτό μεσολαβεί ώστε κάθε νέος εργαζόμενος της Vodafone, που το επιδιώκει, να έχει μία ομαλή ένταξη και προσαρμογή στην εταιρεία. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι εδώ και 6 χρόνια η Vodafone συμμετέχει και στηρίζει ενεργά το Athens Pride, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις με αφορμή το σημαντικό αυτό, συμβολικό γεγονός.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης. Copyright © Γιάννης Γκουτζουρής / Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επιπλέον, ο Χάρης Μπρουμίδης επισήμανε ότι προτού ακόμη το Σύμφωνο Συμβίωσης θεσπιστεί και για ζευγάρια του ιδίου φύλου, η Vodafone εξασφάλιζε τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στον σύντροφο ή τη σύντροφο του εργαζομένου, ενώ σήμερα παρέχει γονική άδεια μετ’ αποδοχών σε κάθε νέο γονέα στην εταιρεία, είτε πρόκειται για βιολογικό γονέα είτε για γονέα μέσω υιοθεσίας, αναδοχής ή παρένθετης μητρότητας.

Κλείνοντας, προέβλεψε ότι η αλλαγή στα θέματα της διαφορετικότητας θα έρθει από κάτω προς το πάνω, προσθέτοντας ότι αυτή συνδέεται και με το πόσο ικανές είναι τελικά οι μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα νέο πρότυπο μέσα στον κοινωνικό ιστό. Στη συζήτηση με θέμα τις καλές πρακτικές ως προς την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης και ισότητας υπέρ ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων συμμετείχαν ανώτατοι εκπρόσωποι εταιρειών, που διακρίνονται για παρόμοιες πρακτικές στον συγκεκριμένο τομέα, όπως οι Accenture, Google, Microsoft και Pfizer.

Διαβάστε ακόμη:

Mega deal: Στα χέρια της βρετανικής JD Sports Fashion το 80% της Cosmos Sport

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Σχετικα αρθρα

Phoenix Vega Mezz: Στα €5,1 εκατ. τα έσοδα στο 9μηνο

admin

Επίλεκτος: Οριακή μείωση στα EBITDA τριμήνου

admin

Ελλάκτωρ: Σε τροχιά ανάκαμψης η εταιρεία, ανεβάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 2 δισ. ευρώ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €31,7 εκατ.

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Αύξηση στον κύκλο εργασιών και τη λειτουργική κερδοφορία στο 9μηνο

admin

CNL Capital: Επιστροφή στην κερδοφορία κατά το φετινό εννεάμηνο

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 38,8% – Καθαρά κέρδη στα 115 εκατ. στο 9μηνο

admin

Prodea Investments: Στα €121,8 εκατ. τα κέρδη για το 9μηνο 2021

admin

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

admin

ΕΥΔΑΠ: Στα €34,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο 2021

admin

ElvalHalcor: «Εκτίναξη» καθαρών κερδών στο 9μηνο- Ανήλθαν στα €115,4 εκατ.

admin

Prodea: Κέρδη 121 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο 9μηνο

admin