Image default
Uncategorized Επιχειρήσεις Πρώτο Θέμα

NOVA : Άνθρακες ο θησαυρός… της ΕΟΝ

Σε μία απέλπιδα τελευταία προσπάθεια να αποφύγει την πτώχευση έχει επιδοθεί o όμιλος Nova μετά την εξαγορά του από την United Group.

Μετά από πολλές γενικολογίες που ακολούθησαν την εξαγορά της εταιρείας σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε το πρώτο καινούργιο, για την Ελλάδα καθώς υπάρχει στις άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, προϊόν που δεν είναι άλλο από την ΕΟΝ TV. 

H EON TV  είναι ουσιαστικά μία discount πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης που παρέχεται από τη μητρική εταιρεία σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ σε πολύ καλές τιμές όπως θα δούμε παρακάτω. 

Η πάλαι ποτέ Nova με τους 500.000 συνδρομητές σήμερα έχει πέσει στα επίπεδα των 300 χιλιάδων μετά και τη λήξη των συμβολαίων με Vodafone και Wind, περίπου δηλαδή στα μισά από την Cosmote η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε 560.000 συνδρομητές στην Ελλάδα.

Έτσι κάνει τώρα μια απέλπιδα προσπάθεια ανάκτησης κάποιου μέρους της συνδρομητικής της βάσης με αμφίβολα όμως οικονομικά αποτελέσματα καθώς πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι για να μπορέσει να εξασφαλίσει το αγγλικό πρωτάθλημα πλήρωσε το  δυσθεώρητο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που είναι προφανώς αδύνατο να αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνεπώς θα οδηγήσει σε ένα νέο κύκλο μη εξυπηρετούμενων χρεών για την εταιρεία. 

Όσον αφορά τώρα στο τελευταίο αξιόλογο προϊόν που διαθέτει η εταιρεία αυτό της μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού, οι φήμες στην αγορά μιλούν επίσης για δυσθεώρητα ποσά ανά έτος για τη μετάδοση των παιχνιδιών της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. 

Τέλος στο τελευταίο προπύργιο που είχε η εταιρεία,αυτό των ταινιών, αναμένεται από του χρόνου να χάσει δύο από τα 4 στούντιο που έχει, δηλαδη την Warner που παει στην πλατφορμα HBO Max και την MGM που παει στην Amazon. Ετσι θα παραμείνει μόνο με Sony και Universal γεγονός που θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

ΕΟΝ 

Στη χώρα μας η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πακέτο-κράχτη με 10 ευρώ το μήνα πού όμως περιλαμβάνει μόνο τα ελεύθερα κανάλια και τα Nova Cinema ενώ ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει ξεχωριστή σύνδεση ίντερνετ. Η τιμη ισχύει για 24μηνη παραμονή στην υπηρεσία. Η ελάχιστη απαιτούμενη ταχύτητα λειτουργίας του EON Smart Box είναι 5Mbps για SD & 10Mbps για HD ανάλυση. Για την καλύτερη εμπειρία θέασης του πελάτη αλλά & για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας Internet και για τις υπόλοιπες ανάγκες των καταναλωτών, το EON Smart Box θα προσφέρεται, από το δίκτυο της Nova, μόνο με NGA ταχύτητες ≥ 50Μpbs.

Παρακάτω βλέπουμε τα αναλυτικά προγράμματα σε συνδυασμό  με συνδέσεις ίντερνετ.

Πάμε τώρα να δούμε πόσο ισχύουν τα αντίστοιχα προγράμματα της εταιρείας  σε κάποιες άλλες χώρες που αυτή δραστηριοποιείται ξεκινώντας από τη Βουλγαρία.

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα στη Βουλγαρία το αντίστοιχο πακέτο σε συνδυασμό με ίντερνετ κοστίζει περι τα 14 Ε ενώ το premium πακέτο κοστίζει 30 ευρώ με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες internet οπτικής ίνας. 

Σερβία

Στην Σερβία το premium πακέτο κοστίζει περί τα 22 ευρώ με σχετικά υψηλότερες ταχύτητες ίντερνετ από την Ελλάδα και απεριόριστα αστικά τηλεφωνήματα όπως φαίνεται από το δεύτερο πίνακα. 

Σκοπια

Τέλος εξαιρετικά φτηνή τιμή στα Σκόπια μολις στα 8 Ε χωρίς όμως σύνδεση ίντερνετ παντα για το premium πακέτο.  Το απλό πακέτο που στη χώρα μας είναι στα 10 ευρώ στη γειτονική χώρα δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο εξαιρετικά δύσκολο του εγχειρήματος της ΕΟΝ TV στην Ελλάδα καθιστώντας έτσι αμφίβολο το μέλλον της Nova. 

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε Καζίνο, Καστέλι και φυσικό αέριο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τo ομόλογο

admin

Bonus 15 εκατ. από Σπ. Θεοδωρόπουλο στους υπαλλήλους Chipita

admin

Τιμές και πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς των Χριστουγέννων

admin

Παγκόσμια Οικονομία: Στα “δίχτυα” της Όμικρον

admin

Νίκος Ευθυμιάδης – Thess INTEC: Πώς θα γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος έρευνας και τεχνολογίας

admin

Attica Group: Αγοράζει ξενοδοχείο στη Νάξο

admin

Το νέο ΔΣ της Ideal Holdings

admin

ΕΥΔΑΠ: Στην έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου oι συμβάσεις με το Δημόσιο

admin

ΕΥΔΑΠ: Οι συμβάσεις με το Δημόσιο σε έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου

admin

Ideal: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Profile: Εξασκήθηκαν 110.355 δικαιώματα στο stock option plan

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 10,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin