Image default
Πολιτική

Ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημείωσε τα εξής:

«Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματα μου αυτή τη δύσκολη ώρα. Η τόσο ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά με έχει συγκλονίσει και νομίζω όλους τους Έλληνες. Η Φώφη Γεννηματά ανήκε στην σπάνια κατηγορία των πολιτικών που είχαν μόνο συμπάθειες, ανεξαρτήτως της πολιτικής πεποίθησης που έχει κάποιος.

Τη γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια και έζησα από κοντά τους αγώνες της, τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και στη διαρκή μάχη που έδινε κατά της ασθένειας της. Δεν λύγισε ποτέ. Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα κοντά στον συνάνθρωπο. Ευγενική, δοτική, αξιοπρεπής, ευαίσθητη αλλά και “βράχος” απέναντι στις δυσκολίες και γνήσια αγωνίστρια για τα πιστεύω της και για τη Δημοκρατία.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους συνοδοιπόρους της στην πολιτική.

Σήμερα η Ελλάδα φτώχυνε περισσότερο».

Δήλωση ΕΒΕΠ

Βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου: «Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και αφουγκραζόταν τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και, ιδιαίτερα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γνώριζε καλά τα θέματα που απασχολούσαν το πειραϊκό επιχειρείν, καθώς είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, την περίοδο 2003-2007. ‘Αφησε τη σφραγίδα της, τόσο στην πολιτική ιστορία, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. Με τον θάνατό της “κλείνει ένα κεφάλαιο” του πολιτικού βίου της χώρας στον οποίο η εκλιπούσα είχε συνεισφέρει πολλά. Η χώρα μας, από σήμερα, είναι πιο φτωχή χωρίς την Φώφη.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στο ΚΙΝΑΛ και την οικογένειά της».




Δήλωση της ΓΣΕΒΕΕ

Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Η μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά μιας σπουδαίας πολιτικού, μιας μαχήτριας της Δημοκρατίας και της ζωής, μας συγκλόνισε όλους.

Έζησε τη ζωή της με αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και εντιμότητα.Έδωσε με περίσσια δύναμη όλες τις μάχες της και έμεινε μέχρι τέλους όρθια αντιμετωπίζοντας την ασθένεια που την ταλαιπώρησε για χρόνια με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Ήταν μια πολύ δυνατή και γενναία γυναίκα, ένας σπουδαίος άνθρωπος που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου, με τις δημοκρατικές της ιδέες και τον τρόπο που πάλεψε για τα πιστεύω της.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο, όχι μόνο για την οικογένεια της, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, επισημαίνει τα εξής: «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά συγκλονισμένος την Φώφη Γεννηματά. Την γυναίκα που επί χρόνια έδινε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον αγώνα για τη ζωή της. Την πολιτικό που επιδίωξε τη διαρκή και αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία και τίμησε όσο λίγοι τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το υψηλό της φρόνημά και το χαμόγελό της, ακόμα και τις πιο δύσκολες ώρες.

Μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να διαπιστώσω το ειλικρινές της ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού εμπορίου. Η αγωνιστικότητά της, οι καθαρές της θέσεις και η ευγένειά της την κατέστησαν ιδανικό συνομιλητή του εμπορικού κόσμου, ανεξάρτητα αν συμφωνούσες ή διαφωνούσες μαζί της.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους».


Δήλωση του προέδρου του ΒΕΑ Παύλου Ραβάνη

Μεγάλη απώλεια για την πολιτική ζωή της χώρας αποτελεί ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκφράζει τη βαθιά της λύπη, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν φοβήθηκε, πάλεψε σκληρά, με χαμόγελο και γενναία, σε μια άνιση μάχη.

Η αξιοπρεπής και έντιμη πορεία της στην πολιτική ζωή του τόπου μαζί με τη γενναία στάση της ως το τέλος, αποτελούν παράδειγμα και μεγεθύνουν το κενό που αφήνει η απώλειά της.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, δήλωσε:

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν δίπλα και στήριζε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ακούγοντας τα προβλήματα και την ανησυχίες τους. Ήταν σπάνιος άνθρωπος, με ήθος, αξίες, αγωνίστρια για τα πιστεύω της και για τη Δημοκρατία.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους πολιτικούς της συντρόφους».

Ειδήσεις σήμερα:

Γάμος στα ερείπια του Αγίου Νικολάου παρά τη μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι





Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα






Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ: Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο… Γκάνθερ της σειράς «Τα Φιλαράκια»

Σχετικα αρθρα

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin

Βορίδης: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

admin

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

admin

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin