Image default
Οικονομία

Γαλάτσι: Συνάντηση του δήμαρχου με ιδιοκτήτες καταστημάτων, ενόψει των έργων του μετρό

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής όπου θα γίνουν τα έργα του μετρό, είχε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες. Υπήρξε πλήρης ενημέρωση και στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά οι όποιες ανησυχίες εκφράστηκαν από την πλευρά των επιχειρηματιών.

Κατέστη σαφές πως μπορεί να υπάρξει μια βεβαρημένη περίοδος για όσο διαρκέσουν τα έργα, όπου η δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς για τη λύση οποιουδήποτε προβλήματος, ωστόσο με την αποπεράτωση των έργων και τη λειτουργία του σταθμού, θεωρείται δεδομένο πως θα προκύψει γενικότερη αναβάθμιση, προς όφελος φυσικά και των καταστημάτων.

«Αν και περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης, ωστόσο πιστεύω ότι όσοι βρίσκονται εδώ έχουν εύλογες απορίες, δικαιολογημένο άγχος, καθώς και διάθεση να διεκδικήσουμε από κοινού το καλύτερο για την πόλη μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε ότι το έργο του μετρό μετά την αποπεράτωσή του, θα κάνει το Γαλάτσι μας πιο φιλικό, πιο προσβάσιμο και σαφώς θα μειώσει τη διερχόμενη κίνηση που ταλαιπωρεί όλους μας, αλλά μέχρι να υλοποιηθεί πρέπει σαν τοπική κοινωνία να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται όλα τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν. Και αυτό θα το κάνουμε μαζί».

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γαλατσίου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί ειδικό γραφείο στον δήμο, στο οποίο κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων θα μπορούν να απευθύνονται, ώστε να καταθέτουν προτάσεις και απορίες σε σχέση με τα έργα του μετρό και να λαμβάνουν επίσημη και έγκυρη απάντηση. Μέσα στις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο θα επισκεφτούν τα καταστήματα της περιοχής, ώστε να ακούσουν την άποψή τους και τους προβληματισμούς τους ενόψει της αλλαγής που επίκειται στην πόλη.

Σχετικα αρθρα

«Κανονικότητα» τεκμηρίων για τα εισοδήματα του 2021

admin

Ευρωπαϊκή «σκούπα» κατά του μαύρου χρήματος – 1.803 συλλήψεις – Μπλόκο σε συναλλαγές 67,5 εκατ.ευρώ

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή για 30.000 δικαιούχους

admin

ΣτΕ: Συνταγματική η καταβολή ειδικής αποζημίωσης μόνο στα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών

admin

Συνεδριακός τουρισμός στην Αθήνα – Στόχος η πρώτη θέση για το 2022

admin

Πώς θα δοθούν τα 3,9 δισ. του νέου προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»

admin

ΕΣΕΕ: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του έτους

admin

Οι νικήτριες νεοφυείς, του Elevate Greeece

admin

ΗΠΑ: Μειώθηκε η ανεργία – Λιγότερο από το αναμενόμενο η αύξηση της απασχόλησης

admin

Ευρωβαρόμετρο: Το 73% των Ελλήνων θεωρεί το ευρώ «θετικό για τη χώρα»

admin

Υπ. Τουρισμού-Δήμος Αθηναίων: Συνεργασία για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Παράνομο ένα στα τέσσερα πακέτα τσιγάρων που πωλούνται στην Ελλάδα

admin