Image default
Επιχειρήσεις

Προσφυγή από ΔΕΗ για το mega ΣΔΙΤ «Ultrafast Broadband»

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο «Ultrafast Broadband», η ΔΕΗ προχώρησε τη Δευτέρα το πρωί στην κατάθεση προσφυγής, υποστηρίζοντας ότι η προσφορά της ήταν εμπρόθεσμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ένστασή της η ΔEH αναφέρει ότι η προσφορά της κατατέθηκε εντός του χρονικού ορίου του διαγωνισμού ενώ παράλληλα κατατέθηκαν στοιχεία ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της ΔΕH είχε θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Πηγές από την επιχείρηση ενέργειας είχαν τότε υποστηρίξει ότι όλα τα αρχεία κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, ωστόσο, άλλες πηγές κοντά στη διαδικασία έλεγαν ότι η ΔEH πήρε ένα ρίσκο μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εγκριθεί οι τεχνικές προσφορές των δύο υποψήφιων αναδόχων του Διαγωνισμού, που είναι ο όμιλος ΟΤΕ και το σχήμα Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) – Τέρνα Ενεργειακή.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να παγώσει μέχρι την εξέταση της προσφυγής.

Να θυμίσουμε ότι από τα αρχικά οκτώ σχήματα που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον, τρία φημολογούνταν ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος ήταν η ΔEH. Εκτός της διαδικασίας έμειναν και οι Wind, Vodafone, AVAX, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ και Ιντρακόμ.

Το UFBB εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan), το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ (2015) και του οποίου οι στόχοι, οι προσεγγίσεις και οι δράσεις ενσωματώνονται στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2020. Σχεδιάστηκε και έλαβε την πρώτη έγκριση για τη χρηματοδότησή του με πόρους της ΕΕ, έπειτα από ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), έχει εξασφαλίσει δημόσια χρηματοδότηση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ κι αναμένεται να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής περιφέρειας, αφού αφορά δυνητικά 810.000 συνδέσεις-γραμμές, περίπου δηλαδή το 18% των συνολικών, προσφέροντας ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Μbps.

Σημειωτέον ότι κάθε περιοχή (lot) έχει παρόμοιο προϋπολογισμό (περίπου 100 εκατ. ευρώ το καθένα) και περίπου τον ίδιο αριθμό εκτιμώμενων συνδέσεων (περίπου 110-120 χιλιάδες συνδέσεις το καθένα).

Σχετικα αρθρα

Αύξηση 22% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Νοέμβριο

admin

Τουρισμός στην Αθήνα: Οι top χώρες προέλευσης το 2021

admin

Disney+: Έρχεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα

admin

Η Αττική Οδός διεκδικεί €87 εκατ. για μειωμένα έσοδα λόγω πανδημίας – Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

admin

Dust+Cream: Νέα επένδυση στην παραγωγή και δίκτυο 85 σημείων

admin

Φέσσας – Γεωργαντζής στο newmoney: Εντός του α’ τριμήνου η μεγάλη επένδυση της ACS άνω των €40 εκατ.

admin

Αmazon: Δέχεται νέα «πυρά» για αντισυνδικαλιστικές πρακτικές

admin

Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας μετά το χάος στην Αττική Οδό

admin

Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας

admin

Αegean- Olympic Air: Με περιορισμένες τροποποιήσεις επανέρχεται την Τετάρτη 26/1 το πρόγραμμα δρομολογίων

admin

Motor Oil: Στο 0,57% του μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό ίδιων μετοχών της εταιρείας

admin

Premia: Πού θα διατεθούν τα κεφάλαια από το ομόλογο

admin