Image default
Επιχειρήσεις

Στρατηγική συμμαχία της Vodafone με την Deloitte

Η Vodafone ανακοινώνει μια νέα στρατηγική συμμαχία με την Deloitte, η οποία έρχεται να επιταχύνει την υιοθέτηση λύσεων ψηφιακής υγείας μέσα από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Vodafone με την Deloitte. Το εικονικό αυτό κέντρο θα συνδυάσει τις διασυνδεδεμένες λύσεις υγείας της Vodafone με τη συμβουλευτική εμπειρία της Deloitte για την υγειονομική περίθαλψη, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στην Υγεία, όταν και όπου τη χρειάζονται.

Χάρη στη στρατηγική αυτή συμμαχία, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, επαγγελματίες από τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και της υγειονομικής περίθαλψης από τις δύο εταιρείες θα συνεργαστούν, με στόχο να απλοποιήσουν την πρόσβαση στη διασυνδεδεμένη Υγεία και τις λύσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας.

Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε τη σημασία της συνδεσιμότητας για την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστήσει την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης πιο αποτελεσματική για τους παρόχους της, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη περισσότερους ασθενείς.

Μια πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Vodafone έδειξε ότι το 92% των Ευρωπαίων πολιτών που ερωτήθηκαν σχετικά, θεωρεί ότι ο τομέας της υγείας χρειάζεται επειγόντως στήριξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.

Το Κέντρο Υγείας της Vodafone, σε συνεργασία με την Deloitte, μπορεί να επιταχύνει τη στήριξη αυτή μέσα από την καινοτομία και την ενισχυμένη ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία, στην κοινότητα και στο σπίτι. Η ψηφιοποίηση αποτελεί βασικό στόχο για την Ε.Ε. και για πολλές κυβερνήσεις, καθώς αυτές ανοικοδομούν καλύτερα μετά την πανδημία.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συμμαχίας, ο Lucien Engelen, Global Strategic Healthcare Innovation Advisor Erasmus MC, Laurentius MC και HIMSS, δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση συμβάλλει στην εξομάλυνση της καθημερινότητας των ασθενών και των επαγγελματιών. Και θα βοηθήσει σημαντικά την προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης σήμερα και στο μέλλον».

Ο καθηγητής Shafi Ahmed, Consultant Colorectal Surgeon, Barts Health NHS Trust, πρόσθεσε τα εξής: «Η Covid κατέδειξε την απίστευτη αξία της συνεργασίας μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και κλαδικών εταίρων, που βοήθησε στον επανασχεδιασμό και τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας των ασθενών και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Η συνδεδεμένη υγεία είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή πιο προσβάσιμης, έξυπνης, απομακρυσμένης και με βάση τα δεδομένα εξατομικευμένης φροντίδας.

Η Vodafone ήδη συνδέει περισσότερες από 20 εκατομμύρια συσκευές υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως μέσω IoT, AI, 5G και Edge Computing στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, η Vodafone και το Universitätsklinikum Düsseldorf (UKD) χτίζουν το πρώτο δίκτυο 5G campus πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ευρώπη.

Ο Nick Read, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η στρατηγική συμμαχία θα λειτουργήσει ως επιταχυντής ψηφιακών λύσεων, για να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και να βοηθήσει τις κοινωνίες που υπηρετούμε. Ως ψηφιακός καταλύτης, θέλουμε να φέρουμε την τεχνολογία και τις πλατφόρμες της Vodafone, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εμπειρία της Deloitte στον τομέα, για να στηρίξουμε την ψηφιοποίηση των νοσοκομείων, την τηλεϊατρική, τις εικονικές ιατρικές επισκέψεις και τις εξ αποστάσεως λύσεις. Καθώς οι κυβερνήσεις προχωρούν σε ανοικοδόμηση, η Vodafone θα είναι εκεί για να διευκολύνει τους στόχους τους».

Η Deloitte διαθέτει 24.000 εξειδικευμένους επαγγελματίες στην παγκόσμια ομάδα Life Sciences and Healthcare και έχει αποδεδειγμένη παράδοση παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν την ταχεία υιοθέτηση πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone και τη χρήση Τεχνολογίας IoT για την παρακολούθηση των σωλήνων σίτισης των ασθενών. Την επόμενη δεκαετία, η Deloitte προβλέπει ότι μέσω των διασυνδεδεμένων τεχνολογιών υγείας, περίπου το ένα τρίτο των εξωτερικών επισκέψεων σε εξωτερικούς ασθενείς και οι μισές από τις επισκέψεις ιατρών θα πραγματοποιούνται εικονικά.

Ο Ρίτσαρντ Χιούστον, Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Βόρειας και Νότιας Ευρώπης, δήλωσε: «Η πανδημία έχει διευρύνει τις ανισότητες στην κοινωνία μας και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι τόσο προσιτή ή τόσο καθολική όσο θα έπρεπε. Επιθυμούμε να το αλλάξουμε αυτό και η τεχνολογία θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, η υγειονομική περίθαλψη, όπως τη γνωρίζουμε, θα αλλάξει εντελώς, χάρη σε ψηφιακές και συνδεδεμένες λύσεις υγειονομικής περίθαλψης που παρέχουν νέους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την υποστήριξη των ασθενών. Η Deloitte και η Vodafone θα βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου αυτού, συνεργαζόμενες στενά για να υλοποιηθεί σε κλίμακα, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές μας δεξιότητες για να αλλάξουμε την παροχή υγειονομικής περίθαλψης για όλους».

Τόσο η Vodafone όσο και η Deloitte δεσμεύονται να χρησιμοποιούν τα δίκτυα και τις δυνατότητές τους για τη βελτίωση της πρόσβασης και της ποιότητας της περίθαλψης παγκοσμίως. Ξεκινώντας σε όλη την Ευρώπη, το Κέντρο Υγείας της Vodafone σε συνεργασία με την Deloitte θα επεκτείνει τις δυνατότητές του και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Σχετικα αρθρα

Cyclopt: Ελληνική startup δημιουργεί το εργαλείο συντήρησης λογισμικού Maintainability Pal

admin

Bewise: Υλοποίηση έργου οικονομικής και εμπορικής διαχείρισης με λύσεις Microsoft

admin

Διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2022»: Το λιανεμπόριο οργανώνει το μέλλον του

admin

Ο Μπιλ Γκέιτς σόρταρε την Tesla και έχει «χασούρα» έως $2 δισ. – Η «απάντηση» του Έλον Μασκ

admin

Γεωργαντάς: Μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας οι υδατοκαλλιέργειες

admin

Επιχειρήσεις: Έρχεται ελληνο-ουκρανική συνεργασία – Οι πρώτες διερευνητικές επαφές

fastpath

Ένα Leasing…μίλια μπροστά! H Autohellas Hertz «απογειώνει» το Leasing με καινοτόμες υπηρεσίες και νέα αποκλειστικά προνόμια!

admin

Η 28χρονη από την Ινδονησία που από $700 δημιούργησε μια startup εκατομμυρίων

admin

Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ: Το λιανεμπόριο οργανώνει το μέλλον του

admin

Οι πρώτες επαφές για επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας – Ουκρανίας

admin

The Mart: Deal με την Eurobank

admin

Αγροτικός τομέας: Επιδοτήσεις έως 80% από 5 νέα προγράμματα

admin