Image default
Πολιτική

Οι πέντε στιγμές που συγκλόνισαν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Συγκίνησε όλη την Ελλάδα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 56 της χρόνια: Καταλάγιασε τα πάθη – έστω και για μία ημέρα – και ένωσε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, σε μία στιγμή καταλλαγής.

Η παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων, από όλες τις περιοχές της χώρας, στη Μητρόπολη δεν ανέδειξε μόνον τον θρήνο για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ ως πολιτικού προσώπου με μία σημαντική διαδρομή, αλλά και την ταύτιση που ένιωσαν οι χιλιάδες εκείνοι που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, όπως η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας , με τιμητικά στρατιωτικά αγήματα από τα τρία Όπλα και την φιλαρμονική του Ναυτικού, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης με το Adagio του Αλμπινιόνι, στην πομπή από την Μητρόπολη ως το πρώτο νεκροταφείο.

Ωστόσο, η στιγμή που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει , ήταν όταν το λόγο πήραν τα παιδιά της, μέσα στην Μητρόπολη, για να αποχαιρετίσουν τη μητέρα τους: Η Αιμιλία, ο Γιώργος, και η μικρότερη, η Κατερίνα συγκλόνισαν τους πάντες.

«Θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύνεφα»

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια», τόνισε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος, σημειώνοντας ότι έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για να δημιουργηθεί πρόγραμμα με το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

«Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας, αλλά και ο δεσμός με τη θεία μας τη Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε ο Γιώργος Γεννηματάς-Τσούνης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa6kflcqt41-se)

Η μικρή της κόρη Κατερίνα, απευθυνόμενη στην μητέρα της είπε πόσο κοντά τους ήταν. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου», είπε. «Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa6w8g7xtjt-sf)

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ. «Ήξερες πάντα όσα ξέρει μία μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν κι εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ».

«Αλλά είναι κι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», κατέληξε η κόρη της Αιμιλία.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa6zav1hmah-sf)


Χειροκροτήματα για την συγκινημένη Ντόρα 

Εμφανώς συγκινημένη πήγε στην Μητρόπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα ενώ η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό για την τελευταία της μάχη με τον καρκίνο. Καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατό της, στηριζόταν στον γιο της, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και σε ένα μπαστούνι, προκαλώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των συγκεντρωμένων. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa57f527j6x-se)

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Δευτέρα έχει ήδη αρχίσει ανοσοθεραπεία, με επισκέψεις σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να περιορίζει τις κινήσεις της και να προφυλάσσει τον εαυτό της από κάθε είδους λοιμώξεις. Το πολλαπλό μυέλωμα πλήττει κατ’ εξοχήν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και γι’ αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, η κυρία Μπακογιάννη δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσει να βρεθεί ανάμεσα σε τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων στον ίδιο χώρο, ενώ μάλιστα υφίσταται η απειλή της Covid-19.

dora2

dora1

Παρόλ’ αυτά, η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στην τεθνεώσα, να συλλυπηθεί αυτοπροσώπως τα παιδιά και τον σύζυγό της. Προηγουμένως, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η κυρία Μπακογιάννη είχε γράψει στο Facebook «Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της».

Η θερμή αγκαλιά του πρωθυπουργού στην οικογένεια της Φώφης





Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Μητρόπολη μαζί με τη συζυγό του, Μαρέβα, για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τη Φώφη Γεννηματά.  Μπαίνοντας στην Μητρόπολη, ο πρωθυπουργός έσπευσε να αγκαλιάσει με θέρμη τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη και τα παιδιά της. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa4wi8g1qs1-se)

Ο πρωθυπουργός συγκλονίστηκε όταν έμαθε τη Δευτέρα για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επέστρεψε εκτάκτως την Τρίτη από τη Σαουδική Αραβία για να παραστεί στην κηδεία. Αμέσως μετά από την κηδεία – ο πρωθυπουργός ακολούθησε την πομπή και αποχαιρέτισε ένα λουλούδι τη Φώφη Γεννηματά στο Α!  Νεκροταφείο – ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, που θα ξεκινήσει το 2022 , θα είναι προσβάσιμο για όλες τις γυναίκες από 50 ως 69 ετών και θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά». 

Κατέρρευσε ο σύζυγός της, έπεσε πάνω στο φέρετρο

Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, Ανδρέας, ο οποίος μην μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και τα δάκρυά του, έπεσε πάνω στο φέρετρο  και το χτύπησε με τη γροθιά του.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfa4lwpe47yx-se)


Δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα της Η Φώφη Γεννηματά αναπαύεται πια στο Α! Νεκροταφείο, στον τάφο που είχε παραχωρηθεί για την μητέρα της Κάκια και τον πατέρα της Γιώργο, που έφυγαν από τη ζωή νέοι, χτυπημένοι επίσης από τον καρκίνο. 

Fofi27

Ειδήσεις σήμεραΑυξάνονται κρούσματα και διασωληνώμενοι – Απειλή και λόγω γρίπηςΒροχές σήμερα σε Πελοπόννησο και Κρήτη – Με συννεφιά και κρύο η 28η ΟκτωβρίουΠώς θα λύσει η ΑΑΔΕ τον «γρίφο» με τις υπεκμισθώσεις ακίνητων

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

admin

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Όλο το παρασκήνιο

admin

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση προανακριτικής – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση – Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin