Image default
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Πώς «είδαν» τα αποτελέσματα οι αναλυτές – Ισχυρή κερδοφορία το 2021 και το 2022

Ρεκόρ κερδών περιμένουν για τη Μυτιληναίος το 2022 οι αναλυτές μετά την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων 9μηνου του Ομίλου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους.

Οι αναλυτές ξεχωρίζουν τις πολύ καλές επιδόσεις του Power & Gas στο Γ’ Τρίμηνο (παρά τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου), αλλά και την ισχυρή επίδοση της Μεταλλουργίας και επικεντρώνονται στο θετικό outlook για το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών αναλυτών αναφέρουν:

Η Citi διατηρεί τη σύσταση για αγορά (buy) καθώς και την τιμή- στόχο των €21.5/μετοχή, με το upside να διαμορφώνεται σχεδόν στο 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της το μείγμα της κερδοφορίας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων, ενώ παρά τις πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, η απόδοση του τομέα αλουμινίου παρέμεινε σταθερή.
Σύμφωνα με τη Citi η Mytilineos, έχοντας εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών, έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Οι αναλυτές της NBG Securities διατηρούν τη σύσταση «outperform» και αυξάνουν την τιμή στόχο στα 23 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπουν περιθώριο ανόδου 47% από τα τρέχοντα επίπεδα. Επιπλέον, εκτιμούν πως οι επιδόσεις της εταιρείας στο γ’ τρίμηνο στον κλάδο του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και στη μεταλλουργία αναμένεται να οδηγήσουν σε ρεκόρ κερδοφορίας το 2022.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίoς υπερέβησαν τις εκτιμήσεις μας παρά τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, τονίζει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η εικόνα του 2022 παραμένει θετική για την εταιρεία.

Το τμήμα ανάλυσης της Πειραιώς ξεχωρίζει τον κλάδο μεταλλουργίας, επισημαίνοντας ότι επωφελήθηκε από τις τιμές του αλουμινίου που βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ επισημαίνει ότι και ο κλάδος έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιταχύνει με την εκτέλεση νέων έργων.

Η Πειραιώς επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή.

Ακόμη, η Wood επισημαίνει ότι η εταιρεία αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ το 2022, με τα EBITDA να υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων τιμών αλουμινίου, των υψηλότερων premium, του σημαντικού ανεκτέλεστου έργων ΑΠΕ και της λειτουργίας της νέας μονάδας CCGT.

Αντίστοιχα, η Pantelakis Securities διατηρεί τη σύσταση overweight και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν κατά τι καλύτερα των εκτιμήσεων. Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 17,4 ευρώ για τη μετοχή.

Από την πλευρά της η Axia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης υπερέβησαν τις προσδοκίες, με τους κλάδους μεταλλουργίας και κατασκευής έργων βιώσιμης ανάπτυξης να αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή από τον κλάδο ενέργειας.

Επίσης η Optima στην ανάλυσή της κάνει λόγο για ικανοποιητικό τρίμηνο και ανθεκτικά αποτελέσματα σε περιβάλλον υψηλού κόστους. Επίσης δίνει έμφαση στον ισχυρό ισολογισμό της εισηγμένης καθώς η αύξηση του χρέους δικαιολογείται από τις αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και το επενδυτικό πρόγραμμα.

Η Βeta Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου που διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις, λόγω καλύτερων επιδόσεων των τομέων ενέργειας και αερίου. «Μας αρέσει η μετοχή λόγω των θετικών προοπτικών στους τομείς μεταλλουργίας και έργων ΑΠΕ».

Για ανθεκτικά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανοίγουν τον δρόμο για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας το 2021 κάνει λόγο η Euroxx. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη είναι καθ’ οδόν για EBITDA 340-350 εκατ. ευρώ το 2021. Όπως αναφέρει, η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση στις αγορές ενέργειας.

Τέλος, η Eurobank Equities αναφέρει ότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου υπερέβησαν κατά 6% τις εκτιμήσεις των αναλυτών της. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αντανακλούν τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου μεταλλουργίας και τη βελτίωση στον τομέα έργων ΑΠΕ, που αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή του κλάδου ενέργειας και αερίου. Όπως αναφέρει τα αποτελέσματα στηρίζουν τις προσδοκίες για ιστορικό υψηλό στα κέρδη το 2021, εκτιμώντας ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 347 εκατ. ευρώ φέτος από 315 εκατ. ευρώ το 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται ακόμα υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο το προσεχές διάστημα – Τι οδηγεί το ράλι

Πελάτης σε υπάλληλο ΙΚΕΑ: Δεν έχετε στοκ γιατί είστε… σοσιαλιστές

Πώς οι Ναζί κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας – Infographic

Σχετικα αρθρα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε Καζίνο, Καστέλι και φυσικό αέριο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τo ομόλογο

admin

Bonus 15 εκατ. από Σπ. Θεοδωρόπουλο στους υπαλλήλους Chipita

admin

Τιμές και πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς των Χριστουγέννων

admin

Νίκος Ευθυμιάδης – Thess INTEC: Πώς θα γίνει η Θεσσαλονίκη διεθνής κόμβος έρευνας και τεχνολογίας

admin

Attica Group: Αγοράζει ξενοδοχείο στη Νάξο

admin

Το νέο ΔΣ της Ideal Holdings

admin

ΕΥΔΑΠ: Στην έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου oι συμβάσεις με το Δημόσιο

admin

ΕΥΔΑΠ: Οι συμβάσεις με το Δημόσιο σε έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου

admin

Ideal: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Profile: Εξασκήθηκαν 110.355 δικαιώματα στο stock option plan

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 10,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα €1,27 εκατ. το EBITDA στο 9μηνο

admin