Image default
Επιχειρήσεις

KLM: Στα €169 εκατ. τα κέρδη για το 2020

Σε 169 εκατ. ευρώ κέρδη, έναντι ζημιών 234 εκατ. ευρώ το 2020 και κερδών 511 εκατ. ευρώ το 2019, ανήλθε το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου KLM κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,890 δισ. ευρώ, έναντι 1,144 δισ. ευρώ το 2020 και 3,131 δισ. ευρώ το 2019.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της:

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ένα παραδοσιακά ισχυρό τρίμηνο για τον αεροπορικό κλάδο. Τα σύνορα εντός της Ευρώπης άνοιξαν σταδιακά για τους ταξιδιώτες και οι προορισμοί του ολλανδικού Βασιλείου στην Καραϊβική χαρακτηρίστηκαν ως πράσινοι ή κίτρινοι από το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ως αποτέλεσμα αυτού εν μέρει, η KLM υποδέχθηκε 5,2 εκατομμύρια επιβάτες το καλοκαίρι, σε σύγκριση με 2,3 εκατομμύρια το 2020 και 9,5 εκατομμύρια το 2019. Η Transavia δείχνει επίσης θετική τάση. Αυτό αποδεικνύει ότι η ανάκαμψη συνεχίστηκε σε όλη την επιβατική δραστηριότητα. Οι πελάτες θέλουν να ταξιδέψουν και η ανταπόκριση στο άνοιγμα των συνόρων είναι άμεσα ορατή στις κρατήσεις.

Για τον επόμενο χειμώνα οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους 162 προορισμούς της KLM. Επιπλέον η γκάμα των προορισμών, με έμφαση στις διακοπές αναψυχής, θα επιστρέψει στα επίπεδα προ Covid-19.

Το Cargo συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 467 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 13%, παρόλο που η τάση της αγοράς ήταν αυξημένη σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020. Το τεχνικό τμήμα συνέχισε να υποφέρει λόγω της μειωμένης ζήτησης για συντήρηση τρίτων. Συνεπώς, ο κύκλος εργασιών τρίτων ανήλθε σε 77 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας μείωση κατά 22%.

*Οι πελάτες μας κατάφεραν να ταξιδέψουν περισσότερο το τρίτο τρίμηνο, λόγω της ύπαρξης λιγότερων ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η αγορά συνέχισε να ανακάμπτει. Μαζί με την αποτελεσματική και φιλόδοξη στρατηγική του δικτύου μας και εστιάζοντας στα κόστη, όλα συνέβαλαν στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων το τρίτο τρίμηνο. Είμαι περήφανος για αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας όπως επίσης και τους συναδέλφους στην KLM. Είναι σαφές ότι ξεφεύγουμε από την ύφεση και ότι η περαιτέρω ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σηματοδοτώντας ένα άλλο σημαντικό ορόσημο, οι ΗΠΑ θα ανοίξουν για τους Ευρωπαίους επιβάτες το τέταρτο τρίμηνο. Ενώ δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, και καθώς ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη θα είναι μακρύς και δύσκολος, εμείς στην KLM είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε ο Pieter Elbers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KLM.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: «Βουνό» για την Ελλάδα η επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας (διάγραμμα)

«Κόκκινο» από την αγορά για το Τέλος Εξισορρόπησης

O Mασκ απαντά στον ΟΗΕ: «Αποδείξτε ότι $6 δισ. μπορούν να εξαλείψουν την πείνα και εγώ θα τα δώσω»

 

Σχετικα αρθρα

Υπόθεση Wind Media: Διαδικτυακή πυραμίδα με χιλιάδες θύματα και στην Ελλάδα

admin

WSJ: Η Saudi Aramco σε συνομιλίες με τη Valvoline για την πιθανότητα εξαγοράς

admin

Όμιλος Quest: Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας

fastpath

ΕΑΤΕ – TechTour SE Europe: Στο στόχαστρο 100 funds 30 startups – Στα 10 δισ. ευρώ τα επενδυτικά κεφάλαια

admin

SingularLogic: Εξυγίανση του ισολογισμού και καθαρά κέρδη €1,3 εκατ.

admin

ΟΤΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,558 ευρώ ανά μετοχή

admin

ΕΛΤΟΝ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,095 ευρώ ανά μετοχή

admin

Λαζαράκου: Αυξήθηκαν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο- Η αναφορά στα κρυπτονομίσματα

admin

Stoiximan: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ για τα επόμενα δύο χρόνια 

admin

Πετρόπουλος: Στις 15/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Quest: Στα €238 εκατ. οι πωλήσεις το α’ τρίμηνο

admin

Eurobank: Σε τροχιά μερίσματος από τα κέρδη του 2022

admin