Image default
Οικονομία

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο Μπάιντεν αποφασίζει για την τύχη του Τζ.Παουελ στην FED

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει έως το τέλος της εβδομάδας εάν θα ορίσει τον Τζερόμ Πάουελ για το πόστο του επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ανανεώνοντας τη θητεία του, μια απόφαση που προκαλεί τριβές στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος.

Αυτή η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση θα γίνει «μέσα στις επόμενες περίπου τέσσερις ημέρες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους σήμερα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Νιου Χάμσαϊρ.

Διορισμένος από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed πριν προαχθεί σε πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζερόμ Πάουελ θα ολοκληρώσει τον Φεβρουάριο την τετραετή θητεία του ως επικεφαλής της Fed.

Ο Μπάιντεν έχει την επιλογή να του προσφέρει μια δεύτερη θητεία ή να διορίσει άλλο/ην στο πόστο αυτό. Αλλά στη συνέχεια θα εναπόκειται στη Γερουσία να ψηφίσει αν θα επικυρώσει ή όχι τον διορισμό της επιλογής υποψηφίου του προέδρου.

Την ώρα που το Δημοκρατικό Κόμμα εμφανίζεται διχασμένο απέναντι στα σχέδια κοινωνικών και περιβαλλοντικών μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθήσει ο Μπάιντεν, η επιλογή προέδρου της Fed αποτελεί ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.

Αν ο Δημοκρατικός πρόεδρος επιλέξει τον Πάουελ, η επικύρωση της υποψηφιότητας του στη Γερουσία θεωρείται σχεδόν εξασφαλισμένη με τον κίνδυνο ωστόσο η επιλογή αυτή να θίξει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, που έχει ζητήσει την μη ανανέωση της θητείας του.

Σε διαφορετική περίπτωση ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να επιλέξει για υποψήφια πρόεδρο της Fed την Λίελ Μπρέιναρντ, το μοναδικό Δημοκρατικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας. Στη συνέχεια όμως ο διορισμός της θα μπορούσε να καταψηφισθεί στη Γερουσία.

--

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin