Image default
Τοις Μετρητοίς

Η ετοιμότητα και ο τραπεζικός θησαυρός

Στη  διαγραμματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη αυτό που διακρίνεται είναι η δημιουργία μιας βάσης στήριξης στη ζώνη των 910 μονάδων που θα έχει ως σκοπό την ανύψωσή του πάνω στη κρίσιμη περιοχή των 928 με 932 μονάδων όπου έχει σταθεί δύο φορές εμπόδιο στις επεκτατικές διαθέσεις του. Ίσως η τρίτη να είναι και η φαρμακερή οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω στο διαγραμματικό κλειδοκράτορα των 1000 μονάδων, τις 950 μονάδες. Θεμιτό σε μια πιθανή ανοδική διάτρηση των 932 μονάδων να συνοδευτεί με ισχυρό προωθητικό τζίρο συναλλαγών.

Τα μεσομακροπρόθεσμα τεχνικά δεδομένα παρουσιάζουν το δείκτη έτοιμο να πραγματοποιήσει δύο με τρία πολύ έντονα ανοδικά μηνιαία candlesticks. Μάλιστα όσο αργεί τόσο πιο βίαιη θα είναι η ανοδική διαφυγή.

Από τους επιμέρους τίτλους που απαρτίζουν και ρυθμίζουν τη δυναμική του Γενικού Δείκτη να αναφέρουμε την είσοδο της ισχυρότατης πλέον ΔΕΗ με βαρύτητα στο 8.58% φέρνοντάς τη  στη τρίτη θέση πίσω από τη Coca Cola HBC και τον ΟΤΕ. Μάλιστα αν βάλουμε στη παρέα και  την Alpha Bank τότε οι τετράδα ελέγχει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο του δείκτη.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Large Cap μετά από μια στάση στο “καψιμί”  των 2200 μονάδων δείχνει να έχει πάρει την απόφαση να επισκεφτεί τη μερική αντίσταση των 2235 μονάδων κοιτώντας στο βάθος τις 2260 μονάδες, όπου και είχε αποτυπώσει τη κορυφή τον περασμένο Ιούνιο. Γενικά η ζώνη ανάμεσα στις 2235 με 2260 μονάδες έχει μεγάλο διαγραμματικό ενδιαφέρον καθώς περικλείει από τις αρχές του 2021 τουλάχιστον οκτώ τοπικές κορυφές, οπότε αν ο δείκτης πάει και τη διαλύσει ανοδικά πολύ δύσκολα θα σταματήσει στις 2260 μονάδες, καθώς θα έχει πάρει ισχυρή κατεύθυνση πρός τα υψηλά του 2020, των 2370 μονάδων.

Όλα τα λεφτά φαίνεται να είναι διαγραμματικά  ο Τραπεζικός Δείκτης μιας που αρχίζει και δείχνει δυνάμεις για να πατήσει πάνω στο όριο των 600 μονάδων και να κατευθυνθεί πρός το επίπεδο αντίστασης των 640 μονάδων. Ο διαγραμματικός όμως θησαυρός βρίσκεται στο μετά των 640 μονάδων. Εκεί λοιπόν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα έως τις 800 μονάδες. Το απόλυτο ανοδικό κενό. Μιλάμε για μια απόσταση έως και +32% από τα τωρινά επίπεδα τιμών με ότι αυτό φυσικά θα προκαλέσει στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

Η τριάδα των “leader” ρυθμιστών  Quest, Autohellas και Fourlis  οδηγούν εκ νέου το δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης  FTSE/ASE Mid Cap πάνω στο στροφέα αντίστασης “R”, στις 1625 μονάδες. Πιθανή ανοδική καταστρατήγηση των 1625 μονάδων θα ανάψει τα φώτα στο διαγραμματικό διάζωμα των 2000 μονάδων ή ένα +34% από τα τωρινά επίπεδα διακύμανσης.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin