Image default
Πολιτική

Οικονόμου για Bloomberg: Η Ελλάδα εμμένει σε λιγότερους μήνες ισχύος του ευρωπιστοποιητικού εμβολιασμού

Στους επτά μήνες για τη λήξη ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την έκδοσή του εμμένει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του - ότι η Κομισιόν προσανατολίζεται χρονικό διάστημα εννέα μηνών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης  εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, ο κ. Oικονόμου ξεκαθάρισε ότι το όριο που επιθυμεί η Ελλάδα είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας:

«Στη χώρα μας εφαρμόζουμε συγκεκριμένες προθεσμίες για τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις δυο προηγούμενες δόσεις προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και με την αναμνηστική και τρίτη δόση». Από δω και πέρα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι αντικείμενο συζήτησης που έχει και την επιστημονική του διάσταση, πάνω σε αυτές βασίστηκε η κυβέρνηση για να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, και είμαστε βέβαιοι ότι  κάπως έτσι θα κινηθεί και η συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής. 

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι απώλειες που έχουμε θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού. 

Παρουσίασε τους τέσσερις άξονες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

1. Ούτε θα υπάρξει νέο λοκντάουν, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους ανεμβολίαστους, και συγκεκριμένες συστάσεις για το συνωστισμό σε όλους τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, μοιάζει να εύχεται λοκντάουν χωρίς να το εισηγείται. Εισηγείται λοκντάουν; Έχει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να προτείνει εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση για τον κορωνοϊό κι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη. Έχει εφαρμόσιμες λύσεις πέραν των προσλήψεων που έχουν γίνει; Δεν έχει ουσιαστική πρόταση. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά σε περίοδο μάχης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

2. Συνεχής προσπάθεια για αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης, κυρίως με πρώτη και τρίτη δόση. 

3. Συνεχής ενίσχυση του ΕΣΥ με κλίνες από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές, αλλά και προσθήκη των μονοκλωνικών φαρμάκων. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα – με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Τα μονοκλωνικά φάρμακα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι πανάκεια, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

4. Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων με έμφαση ανεμβολίαστους και επιχειρήσεις όπου σημειώνονται παραβατικές συμπεριφορές. 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του στις 18 Νοέμβρη είχε αναφέρει ότι «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Τουρκία

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία και το ενδεχόμενο να εξωτερικεύσει την κρίση που μαστίζει ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη και βρίσκεται σε εγρήγορση με όλα της τα αντανακλαστικά ενεργοποιημένα για να κάνει ό,τι πρέπει για τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλους τους τομείς, τόσο στο διπλωματικό κομμάτι όσο και στο αποτρεπτικό κομμάτι. «Δεν έχουμε σημάδια εξωτερίκευσης της κρίσης» ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.


 

- sofokleous10.gr

Σχετικα αρθρα

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin

Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου

admin

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην πρώτη μας συνάντηση ο Ερντογάν με έβαλε να κάτσω σε σπασμένη καρέκλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα, παίρνει άδεια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στου Ψυρρή

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Τι είπαν οι αρχηγοί – Οι συνεχείς διακοπές

admin

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

admin

Παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Ανοιχτό το σενάριο κυβερνητικού ανασχηματισμού

admin

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin