Image default
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν είναι στην προοπτική της κυβέρνησης το lockdown

Την θέση της κυβέρνησης για την μη επιβολή γενικού lockdown το οποίο δεν υπάρχει στον ορίζοντα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση των εμβολιασμών και ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ. «Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τον τρόπο που κινούνται οι ανεμβολίαστοι και συστάσεις για τη συμπεριφορά όλων των πολιτών. Συνεχίζουμε χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα την προοπτική του lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει». Συμπλήρωσε δε πως ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται ένα νέο lockdown χωρίς να το εισηγείται πραγματικά. «Έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει; Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κάνει αντιπολίτευση με τον κορωνοϊό. Μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βρισκόμαστε σε περίοδο μάχης, είπε.

Μιλώντας για τα μονοκλωνικά αντισώματα, είπε πως από σήμερα μπαίνουν στην μάχη κατά της πανδημίας. «Θα χορηγούνται με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δεν είναι πανάκεια, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό. Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι».

Δείτε το briefing:

Μιλώντας για την στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είπε ότι αυτή εδράζεται σε τέσσερις άξονες.

Πρώτον: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown.

Δεύτερον: Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω.

Τρίτον: Ενισχύεται συνεχώς το Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων. Η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα μετά την πλήρη και ουσιαστική αδειοδότησή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς. Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

Τέταρτον: Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και ισχύουν, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές.

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα

«Μείζονος αναπτυξιακής σημασίας είναι το γεγονός ότι εγκρίθηκαν ήδη από το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ τα τεύχη πρόσκλησης για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο διαγωνισμό για έξι εμβληματικά σιδηροδρομικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο», είπε ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας είπε: «Τα έργα θα συνδέσουν με ταχύτητα και ασφάλεια μεγάλα λιμάνια της χώρας μας, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λαύριο και Ραφήνα με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών, αναβαθμίζουμε την εμπορική και στρατηγική εμβέλεια των λιμανιών μας, διευκολύνουμε τη σύνδεση της χώρας μας με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ενισχύουμε το διεθνή της ρόλο. Η αναβάθμιση των υποδομών στο συγκοινωνιακό δίκτυο ενισχύει τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας, καθώς στον 21ο αιώνα η Μεσόγειος αποτελεί κόμβο ύψιστης σημασίας για το εμπόριο με την Ανατολή. Η Κυβέρνηση μας έχει το σχέδιο, έχει τη γνώση και την αποτελεσματικότητα για να καταστήσει την Ελλάδα κεντρικό πόλο του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου».

Η Ελληνική Αστυνομία ενισχύθηκε με 280 νέα οχήματα

«Η Κυβέρνηση μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της εγκληματικότητας, την τόνωση της ασφάλειας και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, έναντι ενδεχόμενης οργανωμένης απόπειρας παράνομων μεταναστευτικών ροών. Για το σκοπό αυτό προχωρά στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με σύγχρονα μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, παραλήφθηκαν χθες από τον αρμόδιο Υπουργό 280 νέα οχήματα διαφόρων κατηγοριών που θα αξιοποιηθούν για τους στόχους που σας περιέγραψα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

Επιθέσεις Ρουβίκωνα

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα που σήμερα στοχοποίησε την Μίνα Γκάγκα και τον Άκη Σκέρτσο, σημείωσε: «Εχθές είχαμε νέες επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα σε σπίτια 2 ακόμη Υπουργών της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στα σπίτια που διαμένουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κυρία Γκάγκα. Σε ό,τι αφορά τους θρασύδειλους φασίστες που Ρουβίκωνα που βανδαλίζουν τα σπίτια που μένουν με τις οικογένειές τους μέλη της Κυβέρνησής μας δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, όπως και η βεβαιότητά μας ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική Αστυνομία θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για να κριθούν για τις εγκληματικές τους πράξεις. Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση το γεγονός ότι ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε 6 Υπουργούς της Κυβέρνησης δεν έχουμε ακούσει ακόμα μια λέξη καταδίκης ή αποδοκιμασίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Θα ήθελα να κλείσω τις σημερινές μου ανακοινώσεις εμφατικά, αναφερόμενος σε ένα θέμα πρώτιστης σημασίας για την κοινωνία μας, το οποίο έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από την Κυβέρνησή μας. Σήμερα 25η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η Κυβέρνηση προωθεί σταθερά σειρά μέτρων και δράσεων για την ουσιαστική καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό λειτουργούν ήδη 43 συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης.

-Λειτουργούν, επίσης, 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

-Λειτουργεί παράλληλα και η Γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και είναι πανελλαδικής εμβέλειας, και είναι ενεργή 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο.

Σημειώνεται ακόμη ότι πρόσφατα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια».

Αδιαπραγμάτευτη αρχή μας, αλλά και βασικό στοιχείο του αξιακούς μας κώδικα είναι να επιδιώκουμε μια κοινωνία ανοιχτή. Χωρίς προκαταλήψεις, αδικίες και διακρίσεις. Μια κοινωνία χωρίς ίχνος ανοχής στην έμφυλη βία».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της πανδημίας η Ευρώπη – Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ασφάλεια στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Άυλο διαζύγιο» και άλλες 5 ψηφιακές εφαρμογές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Μακρόν και Ντράγκι υπογράφουν ιστορική διμερή συνθήκη – Το ευρωπαϊκό αντίβαρο στην Γερμανία της μετά Μέρκελ εποχής

Σχετικα αρθρα

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin

Λοβέρδος: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή ήταν προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

admin

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τι σημαίνει το μήνυμα ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του- Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Τρίτη μέρα μάχης στη Βουλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

admin

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και γι’ αυτό επιλέγουν να την εξάγουν στη Βουλή

admin

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

admin