Image default
Επιχειρήσεις

AKRITAS: Αυξημένος κατά 56% ο τζίρος στο 9μηνο

AKRITAS: Αυξημένος κατά 56% ο τζίρος στο 9μηνο

Στα €26,3 εκατ. ανήλθε ο κύκλος εργασιών της AKRITAS στο εννεάμηνο του 2021 έναντι €16,8 εκατ. την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 56%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ανήλθε σε €9,4 εκατ., αυξημένος κατά 47% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο.

Στην ίδια κατεύθυνση, η αυξημένη παραγωγικότητα σε συνδυασμό με την επιτυχή υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής της εταιρίας έχουν σχεδόν διπλασιάσει το Μικτό Περιθώριο Κερδοφορίας στα επίπεδα του 12,3%, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών & Επενδυτικών Αποτελεσμάτων & Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το 9μηνο του 2021 σε €2,9 εκατ. έναντι €448 χιλ. την προηγούμενη περίοδο.

Ο συνολικός δανεισμός της AKRITAS για το 9μηνο του 2021 δεν εμφάνισε αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την Εξαμηνιαία Περίοδο του 2021, ενώ και η Κεφαλαιακή Διάρθρωση παραμένει αμετάβλητη.

Εντός του Νοεμβρίου του 2021, έλαβε θετική έκβαση για την AKRITAS, η εκκρεμότητα της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 2010-2015 από τον ΟΑΕΔ μέσω της ΚΥΑ 47284/359, με αποτέλεσμα τον συμψηφισμό €4,9εκατ. έναντι βεβαιωμένων και ρυθμισμένων απαιτήσεων της εταιρείας προς τη Φορολογική και Ασφαλιστική Διοίκηση.

Η Διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και επεξεργάζεται συνεχώς διάφορα εναλλακτικά σενάρια, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που υφίστανται τόσο από την ανάκαμψη της πανδημίας όσο και τον εξορθολογισμό της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

ksdfvjdgbjfkvgb

Το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύεται από την ενεργειακή κρίση και την ιλιγγιώδη αύξηση του κόστους ενέργειας, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 3μηνο, κάτι που δημιουργεί ένα επιπρόσθετο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων και αυξήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ενώ οι συνθήκες αυτές δεν αναμένεται να ομαλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Διοίκηση της εταιρίας, στο βαθμό που είναι δυνατό κάτι να προβλεφθεί με την όποια επιφύλαξη, εκτιμά ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στην προμήθεια α’ υλών από το εξωτερικό το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ και ο κύκλος εργασιών για το σύνολο της χρήσης δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από την τάση που διαμορφώνεται το 9μηνο του έτους για το σύνολο του 2021.

Αναφορικά με τη λειτουργική κερδοφορία, η τάση παραμένει θετική, όμως σε περίπτωση που το κόστος ενέργειας δεν αποκλιμακωθεί άμεσα, τα αποτελέσματα της εταιρίας αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά.

 • AKRITAS
 • Ακρίτας
 • κύκλος εργασιών
 • δανεισμός
 • τρίτο τρίμηνο

  Σχετικα αρθρα

  MLS: Χωρίς απαρτία η αυριανή Γ.Σ. των ομολογιούχων

  admin

  «Ηλιο με… δόντια» προβλέπουν οι επιχειρήσεις το 2022

  admin

  Ασφάλιση οχημάτων Tesla από τη Eurolife FFH

  admin

  Aegean: Παραγραφή μερίσματος χρήσης 2015 μετά τις 31 Δεκεμβρίου

  admin

  Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021

  admin

  Η Πωλίνα Σοφρώνη Marketing & Communications Manager στη Dentsu Greece

  admin

  Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος (EPD) για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος της Lafarge Beton απέκτησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

  admin

  Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

  admin

  H Πωλίνα Σοφρώνη αναλαμβάνει Marketing & Communications Manager στην Dentsu Greece

  admin

  PwC Ελλάδας: Σύμπραξη με την επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας

  admin

  H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στην περιοχή του 1,36%

  admin

  Εθνική Τράπεζα: Βραβείο καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης από την Capital Finance International

  admin