Image default
Ευρώπη

Πυρηνικός σταθμός Benel: Βούλγαρος ακροδεξιός ηγέτης απειλεί να στείλει τους αντιπάλους του σε στρατόπεδο εργασίας

ΣΟΦΙΑ

Ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, ηγέτης του φιλορωσικού ακροδεξιού κόμματος «Vazrazhdane» (Βαζραζντάνε – Αναγέννηση), ξεκίνησε την πρώτη του θητεία ως βουλευτής απειλώντας να απελάσει όλους όσοι αντιτίθενται στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας της πόλης από την κομμουνιστική εποχή. 

Ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας του Μπέλενε είναι ένα ημιτελές έργο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Η Βουλγαρία έχει επενδύσει σε αυτόν 0,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θα έχουν μια μεγάλη επιλογή εργασιών – η σήραγγα κάτω από τη Σίπκα, η σήραγγα κάτω από το Πετροχάν (περάσματα στα Βαλκάνια Όρη, σ.σ.), ορυχεία ουρανίου κ.λπ. Όσοι από αυτούς θα βρίσκονται στο Μπέλενε δεν θα περπατούν μακριά – θα μπορούν να συμμετέχουν άμεσα στην ολοκλήρωση του ΠΣΕ Μπέλενε», δήλωσε ο Κοσταντίνοφ.

Το «Vazrazhdane» κέρδισε λίγο κάτω από το 5% στις βουλευτικές εκλογές λόγω της συνεπούς πολιτικής του να απαξιώνει την πανδημία και να αντιστέκεται στα εμβόλια του Covid και τα πράσινα πιστοποιητικά. Τώρα το κόμμα αρχίζει να επεκτείνεται στο θέμα της ενέργειας. Το Vazrazhdane έχει 13 από τους 240 βουλευτές του νέου κοινοβουλίου.

«Μόλις παρακολούθησα σε μία από τις εθνικές τηλεοράσεις πώς ο Μάρτιν Ντιμιτρόφ, βουλευτής της Δημοκρατικής Βουλγαρίας, εξήγησε πόσο άσκοπη ήταν η ολοκλήρωση του ΠΣΕ Μπελένε. Το να λες τέτοια πράγματα στον βουλγαρικό λαό σε μια εποχή που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές έχει αυξηθεί πολλές φορές και οι οικιακοί καταναλωτές τρέμουν από φόβο εν αναμονή της αύξησης, είναι εκδήλωση είτε ύψιστης μορφής εθνικής προδοσίας είτε σοβαρής περίπτωσης εγκεφαλικής βλάβης», αρχίζει το σχόλιο του Κοσταντίνοφ, που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα δύο προφίλ του στο Facebook.

Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «η επιμονή των αμερικανικών πρακτόρων επιρροής στη χώρα μας στην άσκηση της αντιβουλγαρικής πολιτικής τους είναι άξια σεβασμού – για περισσότερα από 30 χρόνια εργάζονται με συνέπεια για την καταστροφή του βουλγαρικού κράτους κομμάτι-κομμάτι, συγκεκριμένα τώρα για άλλη μια φορά προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εκτέλεση του βουλγαρικού ενεργειακού τομέα».

«Γι’ αυτό ελπίζω επίσης ότι θα αποδεχθούν με σεβασμό τη θέση του Βαζραζντάνε ότι εξαιτίας αυτών των ενεργειών η θέση όλων αυτών των εθνικών προδοτών και υποστηρικτών ξένων εθνικών συμφερόντων είναι στη φυλακή». Ο ίδιος εξηγεί ότι οι φυλακισμένοι πολιτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν.

Δεν είναι σαφές από τη θέση που διατυπώνει ο Κοσταντίνοφ ποια θετικά αποτελέσματα στον ενεργειακό τομέα της Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθούν με τον ΠΣΕ Μπέλενε.

Ο ΠΣΕ Μπέλενε είναι το τελευταίο εναπομείναν έργο του λεγόμενου ρωσικού Grand Slam στη Βουλγαρία, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ των προέδρων της Βουλγαρίας και της Ρωσίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα άλλα ήταν ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. (Krassen Nikolov | EURACTIV.bg)

Σχετικα αρθρα

Γερμανός Αντικαγκελάριος: «Μη απαραίτητη» η πράσινη ετικέτα της ΕΕ για το φυσικό αέριο

admin

Ποιος υπονομεύει την ταξινομία της ΕΕ;

admin

ΥΠΑΜ Ιταλίας: Η Ρώμη θα «κάνει το καθήκον της» με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

admin

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς από Κίνα, Ρωσία– Τι λέει η Αθήνα

admin

ΕΕ: Οι συστάσεις για τα ταξίδια- Στο επίκεντρο το πράσινο πιστοποιητικό

admin

Ανησυχίες Βρυξελλών για το αλαλούμ των κρατών μελών σχετικά με τους προμηθευτές 5G

admin

Έξι βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ενόψει της ιταλικής προεδρικής κούρσας

admin

Εκνευρισμός Ουκρανίας για την απάθεια του Βερολίνου στην κρίση με Ρωσία

admin

Αποστολή Κιέβο: Η ΕΕ ζητά την ψυχραιμία των ΗΠΑ, ενώ η Ουκρανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα

admin

Δανία: Καταδικασμένος για απάτη με ευρωπαϊκά κονδύλια ο νέος επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος

admin

Η Πορτογαλία καθυστερεί το 5G και απειλείται με προσφυγή στο ευρωδικαστήριο

admin

Η Ευρώπη έχει να χάσει πιο πολλά σε μια σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας

admin