Image default
Οικονομία

Ασφαλιστικό: Το «αρμυρό τυράκι» των εργολαβικών

Ασφαλιστικό: Το «αρμυρό τυράκι» των εργολαβικών
Η γραφειοκρατία ενισχύει τους διαμεσολαβητές, αλλά τώρα το υπουργείο Εργασίας ανέδειξε του εργατολόγους, οικονομολόγους, λογιστές σε επίσημους εκφραστές του για το ασφαλιστικό.

Μία βιομηχανία προσφυγών και δικηγορικών εργολαβικών φαίνεται ότι ανθίζει τελευταία με δικηγορικές εταιρείες να προκαλούν συνταξιούχος σε παντός τύπου και περιεχομένου δικαστικές αγωγές και προσφυγές.

Αποτέλεσα, οι ασφαλισμένοι να βρίσκονται σε σύγχυση και διλήμματα εάν εξάντλησαν όλες τις δυνατότητες βελτίωσης του εισοδήματός τους ή ολιγωρούν, ενώ την ίδια ώρα σίγουρα χάνουν (ως προς τα δικαστικά έξοδα…) από το πενιχρό τους εισόδημα.

Οι δικηγόροι με τα εργολαβικά πάντα… φύονται όπου υπάρχει διχογνωμία, νομικό κενό, καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων και αδικίες μεταξά ασφαλισμένων (παλαιοί και νέοι, προ του 2016 και μεταγενέστερα, γυναίκες-άνδρες, διαδοχική ασφάλιση ή εργασία σε ένα κλάδο, παράλληλη ασφάλιση και μονή ασφάλιση, υπολογισμός των Δώρων ή επιδομάτων, καταβολή αναδρομικών κ.α.). Ήδη η ελληνική δικαιοσύνη (Συμβούλιο της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη) δεν έχει αποφανθεί ακόμη για το εάν θα πρέπει να αποδοθούν τα δώρα της περιόδου 2015-16 (800 εύρο σε κάθε συνταξιούχο) καίτοι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο με προηγούμενη απόφασή του είχε ταχθεί αναφανδόν ήπαρ της καταβολής.

Επίσημοι Διαμεσολαβητές

Η γραφειοκρατία πάντα επέτρεπε την ενίσχυση των διαμεσολαβητών, αλλά τώρα το υπουργείο Εργασίας ανέδειξε του εργατολόγους, οικονομολόγους, λογιστές κ.λπ. σε επίσημους εκφραστές του οι οποίοι μάλιστα μπορούν να εκδίδου συντάξεις. Αν και υπάρχει ο κίνδυνος η σύνταξη που εκδίδον οι εργατολόγοι να μην… πληρωθεί ποτέ, καθώς δύσκολα θα φέρει υπογραφή εντεταλμένου (και υπόλογου) υπαλλήλου (του ΕΦΚΑ).

Όπως καταγγέλλει ο Στάθης Ανέστης εκ μέρους των συνταξιούχων του ΟΤΕ «το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται μαζικά, εργολαβικά Δικηγόρων και Δικηγορικών Γραφείων προς τους συνταξιούχους μέλη μας, για δικαστική διεκδίκηση συνταξιοδοτικών διαφορών και απαιτήσεων των Ν.4387/16 και 4670/20 (νόμου Κατρούγκαλου και νόμου Βρούτση αντίστοιχα)…»

Κυνήγι μαγισσών

Οι διαφορές αυτές αφορούν κυρίως τις αποδοχές «για τους πριν και μετά τις 13/5/16 συνταξιούχος. Ένας απαράδεκτος, παράλογος, ανήθικος και ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ ασφαλισμένων με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά τελείως διαφορετικά καθεστώτα με τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις… Τα οποία (καθεστώτα) δυστυχώς, με επαναλαμβανόμενες μάλιστα αποφάσεις, το Ανώτατο Δικαστήρια της χώρας (ΣτΕ), έκρινε αμετάκλητα και τελεσίδικα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αυτές τις διαφορές και περικοπές! (εκτός από το 11μηνο, Ιούνιος ’15 ,έως Μαΐος’16).

Και αναρωτιέται ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΟΤΕ: «Μετά από αυτό, πόσες πιθανότητες έχουν να ευδοκιμήσουν αγωγές και προσφυγές κατά των δυο αυτών νόμων (και των τεράστιων διαφορών συντάξεων) για τους προ και μετά τις 13/5/16, σε κατώτερο δικαστικό επίπεδο και να δικαιωθούν οι προσφεύγοντες; Μάλλον πρόκειται, για κυνήγι μαγισσών και για όνειρο απατηλό».

Ο κ.Ανέστης κάνει λόγο για εργολαβικά με αμοιβές από «80 ή 100 € για τον πρώτο βαθμό (σ.σ. ενώ ακολούθως υπάρχει και το Εφετείο…) και για διαφορές συντάξεων που φθάνουν τα 300 η 400 € το μήνα» και χαρακτηρίζει το ποσό ”αλμυρό τυράκι” προς τους συνταξιούχους, για να υπογράψουν τα εργολαβικά, αφού βέβαια καταβάλουν τα λεφτά!

Και καταλήγει ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων: «Οι αντικοινωνικοί αυτοί νόμοι θεσπίσθηκαν με πολιτική απόφαση και θα τροποποιηθούν ή θα ανατραπούν μόνο με νέα πολιτική απόφαση και με ΝΕΟ νόμο! Μόνο με μαζικό και ενωτικό αγώνα, όλων των συνταξιούχων, θα καταργηθούν πλέον αυτές οι αντικοινωνικές, διχαστικές και αντεργατικές, ρυθμίσεις και πολιτικές.»

Σχετικα αρθρα

Τεχνολογικό sell off: Πόσα έχασαν οι δισεκατομμυριούχοι

admin

Κρυπτονομίσματα: Συνεχίζεται η πίεση στο Bitcoin

admin

Γερμανικός δάκτυλος στην ITA Airways;

admin

Airbnb: Πώς επωφελείται από την πανδημία

admin

Τουρκία: Πώς η κρίση της λίρας πυροδοτεί την «έκρηξη» του Bitcoin

admin

Φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων: Εκπνέει η προθεσμία-Πιέσεις για νέα παράταση

admin

Β. Κικίλιας: Αύξηση στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022

admin

Κατώτατος μισθός: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης

admin

Γιατί το Bitcoin έπεσε σε χαμηλό έξι μηνών 

admin

ΗΠΑ: Συνομιλίες με το Κατάρ- «Plan B» για το φυσικό αέριο σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία

admin

Ελληνική πρωτιά με πάνω από 200% του ΑΕΠ

admin

Η ενεργειακή κρίση έπληξε και το ΑΕΠ

admin