Image default
Οικονομία

«Τα μετρητά δεν είναι ασφαλής επένδυση αυτήν την στιγμή» λέει ο Ρει Ντάλιο της Bridgewater

Ο  Ρέι Ντάλιο της Bridgewater Associates, επιμένει στην πεποίθησή του ότι η στροφή στα μετρητά για την προστασία των ιδιωτικών κεφαλαίων δεν είναι ασφαλής παρά την αστάθεια στις αγορές μετά την εμφάνιση της  Όμικρον.

«Τα μετρητά δεν είναι ασφαλής επένδυση, Θα πληγούν από τον πληθωρισμό», δήλωσε την Τρίτη ο ιδρυτής του του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο στο «Squawk Box» του CNBC.

Σε περιόδους ταραχών, είναι σημαντικό να  καταφεύγετε σε ένα ασφαλές χαρτοφυλάκιο, συμβούλεψε  ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο χωρίς να μειώσετε τις αποδόσεις σας.. Ακόμα κι αν ήσασταν εξαιρετικός παίκτης στις αγορές, αυτα που συμβαίνουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, επομένως αλλάζει και το τι θα μπορούσε να  αποφέρει κέρδη», είπε ο Dalio.

Το στέλεχος Όμικρον που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, συγκλόνισε τα χρηματιστήριαο τη Μαύρη Παρασκευή, στις 26 Νοεμβρίου από την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το χαρακτήρισε ως « παραλλαγή ανησυχίας ». 

Ο δείκτης Dow Jones στην Wall Street υποχώρησε 900 μονάδες, καταγράφοντας την χειρότερη επίδοσή του  από τον Οκτώβριο του 2020 . 

Η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε γρήγορα μετά την υποχώρηση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 χάρη στην τεράστια δημοσιονομική βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση και την FED  ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία. Ωστόσο, η υπερβολική προσφορά χρήματος στο σύστημα θα μπορούσε να δημιουργήσει ορισμένα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, είπε ο Ντάλιο.

«Δεν μπορείς να ανεβάσεις το βιοτικό επίπεδο αυξάνοντας το ποσό των χρημάτων, γιατί είναι απλώς περισσότερα χρήματα που κυνηγούν την ίδια ποσότητα αγαθών», τόνισε. «Θα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές με τον τρόπο που ήδη έχουμε δει και θα επηρεάσει τον πληθωρισμό ενώ δεν θα ανεβάσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο. Παράλληλα καθώς ο πληθωρισμός δείχνει τα δόντια του αυτό θα έχει και πολιτικές συνέπειες».

Ο δείκτης του πληθωρισμού εκτοξεύτηκε τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ενώ δείχνει να είναι πιο επίμονος από ό,τι περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

 «Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει έχει παιχτεί πολλές, πολλές φορές στην ιστορία. είναι σαν να βλέπω την ταινία ξανά», είπε ο Dalio.

-

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: «Πολύ πιο φιλόδοξοι» οι στόχοι για τον ενεργειακό εφοδιασμό

admin

Έρχεται το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας – Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου στα δημοσιονομικά

admin

Deutsche Bank: Πέθανε ο πρώην CEO, Ανσύ Τζέιν

admin

Deutsche Bank: Πέθανε ο πρώην CEO, Anshu Jain

admin

Moody’s: Στο Β3 του «junk» το αξιόχρεο της Τουρκίας

admin

Ενεργειακή κρίση: Παίρνουν…φωτιά τα τζάκια στην Γερμανία- Πέλετ με το…δελτίο

admin

Gazprom: Στέλνει επιπλέον φυσικό αέριο στην Ουγγαρία

admin

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι

admin

Δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός. Η Γερμανία ταλαιπωρείται από το φαινόμενο shrinkflation

admin

Fuel Pass 2: Το λάθος που αναβάλει την πληρωμή

admin

Power Pass: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της έκτακτης πληρωμής

admin

Ποια νομίσματα θα αντικαταστήσουν ευρώ-δολάριο στο επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας

admin