Image default
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για την αξιοποίηση ακινήτου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Στην αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Με έκταση σχεδόν 3.300 τ.μ. και συντελεστή δόμησης 3, το ακίνητο δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης κτηρίων με συνολικό εμβαδόν που μπορεί να προσεγγίσει τα 10.000 τ.μ.

Στα σχεδόν 80 χρόνια ζωής του, το ακίνητο των πρωην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ πέρασε από διάφορες φάσεις λειτουργίας και χρήσεων. Τα τελευταία χρόνια παρέμεινε ως μια ανενεργή αποθήκη σε ένα μεγάλο οικόπεδο. Πλέον, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του διαγωνισμού δίνεται η ευκαιρία για την αναγέννησή του, αξιοποιώντας τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου έχει επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», από τις οποίες προκύπτουν σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, παρέχοντας στους υποψήφιους επενδυτές την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτατη λίστα τον πιθανό τρόπο ανάπτυξής του.

Στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτήριο ως νεώτερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ., το οποίο, μετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς ανάλογα με τις χρήσεις που θα δεχθεί (π.χ. χρήσεις πολιτισμού, εστίασης κτλ.).

Το ακίνητο του πρώην ΕΟΜΜΕΧ ενδείκνυται για κτήρια γραφείων, κατοικίες, καθώς και υπηρεσίες υγείας, δεδομένης και της πλεονεκτικής θέσης του σε κοντινή απόσταση από δύο σταθμούς του Μετρό, σε Ταύρο και Πετράλωνα, κι έναν σταθμό του Προαστιακού. Επιπλέον, ρόσθετα, η εύκολη πρόσβαση από μεγάλους οδικούς άξονες (Πειραιώς, Χαμοστέρνας) και η εγγύτητα με αυτούς, ενισχύει τη δυνατότητα εμπορικής χρήσης του ισογείου.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή του θα διεξαχθεί σε μία φάση. Η ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου 2022.

Περισσότερες τεχνικές και νομικές πληροφορίες για το ακίνητο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικα αρθρα

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

admin

Α. Σκέρτσος: Η S&P επιβεβαιώνει ότι οι συλλογικές μας προσπάθειες αποδίδουν

admin

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

admin

ΔΝΤ: Καλεί Γαλλία και Ιταλία να σφίξουν το ζωνάρι

admin

Η τιμή του κακάο έφτασε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, προκαλώντας “πόλεμο” στην αγορά της σοκολάτας

admin

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

admin

Πάσχα στα νησιά: Δυόμιση φορές ακριβότερα τα Airbnb στην Ύδρα από τη Μύκονο

admin

Μικροτσίπ «made in Greece» από startups

admin

Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο

admin

S&P:Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της ελληνικής οικονομίας

admin

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

admin

Times: Η ελληνική οικονομία στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

admin