Image default
Πολιτική

Ανδρουλάκης από το Γκάζι: «Το μήνυμα των εκλογών είναι ανανέωση ή ανακύκλωση»

Με «σημαία» την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής απευθύνθηκε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης στους πολιτικούς του φίλους που συμμετείχαν σε μια εντυπωσιακή όσον αφορά την προσέλευση και τον παλμό συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Γκάζι Hall, βρέθηκε πλήθος κόσμου υπολογίζεται περίπου στους 2000. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Φραγγίδης. Επιπλέον, ήταν και οι Νίκος Χριστοδουλάκης – πρ. Υπουργός ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης – πρ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Μανωλάκης, πρ βουλευτής Κορινθίας, Γιάννης Βλασερός, αν. γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Κυκλάδες, Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Σμέρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Ντίνα Μπέη, πρ. Υπερνομάρχης Αθηνών, Γιώργος Μπρούλιας, αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Μήλης, αντιπρόεδρος ΤΕΕ, Γιώργος Ρουσκας, πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Μιχαλης Καλαντζόπουλος, υπ. Προεδρος και Μελος ΔΣΑ, Στέφανος Ξεκαλάκης, πρ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Βλάχος, πρ. γραμματέας Επικοινωνίας ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση της καμπάνιας του στο Gazi Hall ο υποψήφιος για την ηγεσία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την μάχη της πρώτης Κυριακής, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχουν οι ίδιοι και να παρακινήσουν και άλλους να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ, ενώ επανέλαβε το μήνυμα-δίλημμα που θέτει «ανανέωση ή ανακύκλωση». Οι υποστηρικτές του άλλωστε εκφράζουν την βεβαιότητά τους για την πρώτη νίκη Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο και προεξοφλούν θετικό φινάλε την δεύτερη Κυριακή με αντίπαλο είτε τον Α. Λοβέρδο, είτε τον πρώην πρωθυπουργό.

Μπορεί η Αττική να είναι η «μεγάλη κάλπη», ωστόσο για τον Ανδρουλάκη βασική επιδίωξή του παραμένει το σάρωμα ψήφων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Γι’ αυτό και το Σάββατο έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Λασίθι, όπου και οι οικογενειακές του ρίζες. «Κάστρο» του βέβαια ήταν και είναι το Ηράκλειο με την «μεγάλη κάλπη» της Κρήτης- όμως το στρατηγείο του λέει «ο Νίκος ενδεχομένως να λάβει μεγαλύτερα ακόμη ποσοστά στο Ρέθυμνο και τα Χανιά».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία ομιλίας του Ν. Ανδρουλάκη στην κεντρική συγκέντρωση της ΑθήναςΜπορεί τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά μας να έχουν μικρύνει, αλλά το ιστορικό μας αποτύπωμα είναι μεγάλο. Και η περηφάνια για την πορεία και τη διαδρομή μας είναι πολιτικό κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο που δεν θα σπαταλήσουμε για να κάνουμε τον πρόθυμο ούτε του ενός ούτε του άλλου.

Ούτε των ελιτιστών της συντηρητικής Δεξιάς, ούτε των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εκείνων που ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης και χτίζουν ένα νέο πελατειακό κράτος, ούτε εκείνων που θέλουν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας και επενδύουν μονίμως στην καταστροφή.

Είμαστε κόμμα εξουσίας, δεν είμαστε συμπλήρωμα εξουσίας. Και γι’ αυτό είναι κοινωνική και εθνική ανάγκη η χώρα να αποκτήσει έναν νέο ισχυρό προοδευτικό πόλο.

Ένα κόμμα που δεν θα ετεροπροσδιορίζεται αλλά θα προχωρά μπροστά με τη δύναμη των ιδεών του! Με την περηφάνεια της ιστορίας του, με την αξιοπρέπεια των στελεχών του!

Αυτό το κόμμα σας καλώ να δυναμώσουμε μαζί! Να το πάμε και πάλι μπροστά! Και πάλι ψηλά!

Βλέπω στην αίθουσα αυτή ανθρώπους που μας ενώνουν αγώνες ζωής. Στελέχη που διακρίνονται στην αυτοδιοίκηση, σε επιμελητήρια, σε σωματεία, σε κοινωνικούς φορείς.

Η κοινωνική μας επιρροή είναι μικρότερη από την εκλογική μας και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ο δικός μου ο στόχος είναι ακριβώς αυτός. Να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Να αξιοποιήσουμε στελέχη που διακρίνονται στους χώρους αυτούς. Να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που έχουν αυξημένη κοινωνική αξιοπιστία.

Στη δύναμη της ιστορίας μας και στη δύναμη των ιδεών μας, πρέπει να προσθέσουμε και τη δύναμη των ανθρώπων μας. Και ιδίως όσων κράτησαν το ΠΑΣΟΚ όρθιο τα δύσκολα χρόνια. Εκείνων που δεν έλλειψαν ούτε μία μέρα. Εκείνων που κερδίζουν μάχες στον κοινωνικό στίβο.

Το κόμμα που ορματίζομαι δεν είναι κόμμα εκλεκτών, ουρανοκατέβατων ή φυτευτών του εκάστοτε αρχηγού. Δεν είναι κόμμα των εκλεκτών της εγχώριας ελίτ. Αλλά ένα ένα κόμμα ανοιχτό, αξιοκρατικό, που θα ανανεώνεται και θα δίνει ευκαιρίες. Ένα πραγματικό αυθεντικό λαϊκό κίνημα όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα βήματά του! Ένα κίνημα που θα γκρεμίσει τα κατεστημένα που κρατάνε την παράταξη και τη χώρα καθηλωμένη!

Αυτό το κόμμα σας καλώ να φτιάξουμε μαζί! Ενώνοντας δυνάμεις από όλη της Ελλάδα.

Εγώ έχω κάνει μια πορεία πολύ συγκεκριμένη. Με έχουν ψηφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ως ευρωβουλευτή, ήμουν υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος αλλά έφτασα εδώ που έφτασα χωρίς να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει πελατειακό κράτος ή μάλλον γνωρίζω αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι μέχρι να φτάσω εδώ που έφτασα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω διορίσει ποτέ κανέναν. Δεν έχω σπαταλήσει ποτέ ένα ευρώ φόρο του ελληνικού λαού και επίσης δεν είμαι ένα πρόσωπο που είναι αγαπητό στην εγχώρια ολιγαρχία και έχει ανέβει στο ασανσέρ της».

Στην πορεία προς τις κάλπες έχουμε μπροστά μας καθαρά διλήμματα.

Η πληγωμένη ενότητα της παράταξης. Εμείς ήμασταν πάντα εδώ, κρατήσαμε την ενότητα της παράταξης στα δύσκολα.

Ήμουν στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας.

Η ιστορία της παράταξης είναι μια, ενιαία και αδιαίρετη, με τα θετικά και τα λάθη

Πολλές φορές ήρθα σε δύσκολη θέση να απολογούμαι για αποφάσεις και συμπεριφορές, για τις οποίες δεν είχα ούτε εγώ ούτε η γενιά μου καμία ευθύνη, αλλά έμεινα εδώ, γιατί πιστεύω ότι το ισοζύγιο της δημοκρατικής παράταξης στα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι θετικό. Προσφέραμε πολλαπλάσια εμείς από ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τους προέδρους μας μεταξύ τους αλλά να τους συγκρίνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους για να κατανοήσουμε το πολλαπλάσιο έργο που προσέφερε.

Και ο Α. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου και ο Β. Βενιζέλος και η αείμνηστη πρόεδρός μας η Φώφη Γεννηματά που άφησε παρακαταθήκη ενότητας που θα κρατήσω ισχυρή τα επόμενα χρόνια.

Η πολιτική μας αυτονομία

Δεν λοξοκοίταξε ποτέ ούτε προς τη ΝΔ ούτε προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω σε μια Ευρώπη σοσιαλδημοκρατική φάρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δίκαιης ανάπτυξης

Μια Ελλάδα που θα μπορεί να μεγαλώνει τα παιδιά της με διαφάνεια κι αξιοπρέπεια.

Όλη μου η μπορεί αποδεικνύε ότι είμαι πολιτικά αυτόνομος, ότι δεν έχω καμία σχέση ε αυτά τα συμφέροντα, είμαι απολύτως αυτόνομος κι έχω διάθεση και θέλω να το πιστέψετε αυτό, να συγκρουστώ με τα μικρά και τα μεγάλα κατεστημένα που κρατούν τη χώρα μας πίσω και την κάνουν μια χώρα χαμένων ευκαιριών.

Έχουμε μπροστά μας καθαρά διλήμματα: Θα ενισχύσουμε την πολιτική μας αυτονομία, ή θα ετεροπροσδιοριζόμαστε μια με τον έναν και μια με τον άλλον μετατρέποντας αυτό το ιστορικό κόμμα σε πολιτικό συμπλήρωμα;

Θα διαφυλάξουμε την ενότητά μας ή θα τη θέσουμε ξανά σε κίνδυνο;

Θα προχωρήσουμε με ανανέωση και αναγέννηση, ή θα προχωρήσουμε με ανακύκλωση και μια από τα ίδια όπως έγινε με άλλα κόμματα της Ευρώπης στο παρελθόν και δυστυχώς εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη των χωρών τους; Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα.

Είμαι βέβαιος ότι η βάση της παράταξης 5 και 12 θα δώσει ένα καθαρό μήνυμα ανανέωσης, ενότητας, πολιτικής αυτονομίας, και θα δείξει μια νέα σύγχρονη κατεύθυνση.

Έχουμε μια βαριά κληρονομιά και μεγάλη ιστορική ευθύνη ενωμένοι γυρνάμε σελίδα. Κάνουμε το κίνημα μας ποτάμι που σαρώνει τα εμπόδια που κρατούν την Ελλάδα πίσω. Δίνουμε προοπτική, σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά οι ιδέες και οι αξίες μας είναι ακλόνητες μπροστά στο οποιοδήποτε συμφέρον.

Μπροστά, αυτός είναι ο μόνος δρόμος του μέλλοντος, αυτό είναι το στοίχημα και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Μαζί μπροστά για τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή.

Δεσμεύομαι σε όλους εσάς, σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να καταφέρω αυτό που κάποιοι θεωρούν ακατόρθωτο. Να ξανακάνω το ΠΑΣΟΚ, το ιστορικό αυτό κόμμα, μεγάλο κι εσάς να είστε πραγματικά περήφανοι για την επιλογή σας.

Όπως είπα και το 2017, δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ. Γιατί είμαι ένας από εσάς και ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ξεκινάς τον αγώνα καθημερινά χωρίς καμία βοήθεια, παρά μόνο με τη βοήθεια των συντρόφων σου, των αγνών αγωνιστών της καθημερινότητας, του απλού λαού, των πολιτών που θέλουν μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας.

Από εδώ λοιπόν, σε αυτή τη συγκέντρωση, όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, ξεκινάμε την εποχή της ανάταξης της παράταξής μας. Κάνουμε ξανά την Ελλάδα μια ισχυρή χώρα εντός της Ευρώπης. Δίνουμε αγώνα για όλες τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. Όλοι μαζί, να κάνουμε το κόμμα το ισχυρό, το κόμμα που κάνει τον σημερινό δικομματισμό να γυρνά πίσω και να βγαίνουμε εμείς μπροστά. Ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ένα κόμμα εξουσίας, ένα κόμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ένα κόμμα που θα ξανακάνει τον ελληνικό λαό περήφανο.

Ειδήσεις σήμερα:Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Αυστηρότερα μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό λόγω της Όμικρον

Σχετικα αρθρα

Ηλιόπουλος-ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης πλέον βρίσκεται σε κατάσταση πανικού»

admin

Παναγιωτόπουλος: Στο Ισραήλ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

admin

Γεωργιάδης: Eάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίσει τον αναπτυξιακό νόμο θα κάνει αδιανόητο λάθος

admin

Θεοδωρικάκος: Αύξηση γραφείων για την ενδοοικογενειακή βία -Τι λέει για τον βιασμό της 24χρονης

admin

Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Eίμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

admin

«Διάλογος» Μητσοτάκη-Μακρόν στο Twitter για τα Rafale

admin

Οικονόμου: Τα Rafale συμβάλλουν στην αποτρεπιτική ισχύ και αναβαθμίζουν το κύρος της χώρας

admin

Μητσοτάκης σε Κασουλίδη: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου

admin

Μεϊμαράκης σε Μακρόν: Παραλάβαμε τα Rafale, για να υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασουλίδη: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τα Βαρώσια

admin

Τσίπρας: Το παρασκήνιο πίσω από την πρότασή του για εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

admin

Συνάντηση Καραμανλή-Πάιατ, στο επίκεντρο η ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης σε σημαντικό γεωστρατηγικό κόμβο

admin