Image default
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Στη «μάχη της Αθήνας» Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Παπανδρέου – Το στοίχημα με τις «μεγάλες κάλπες»

Στις «δυνατές εικόνες» των εντυπωσιακών συγκεντρώσεων στις μεγάλες πόλεις  και στα ευθύβολα μηνύματα προς τους «αναποφάσιστους» ψηφοφόρους του χώρου ποντάρουν οι κ.κ Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Παπανδρέου, ακολουθώντας πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι και την παραμονή του πρώτου γύρου.

Τα επιτελεία τους δηλώνουν ετοιμοπόλεμα για την σκληρή κόντρα αυτής της Κυριακής, ταυτόχρονα προσαρμόζουν τις κινήσεις τους απέναντι στις «διαφορετικές» απαιτήσεις του δεύτερου γύρου, τεστάροντας τις πιθανές «συμμαχίες» και κρατώντας ανοιχτές γέφυρες όπου διαπιστώνουν «καλό κλίμα».

Ένα από τα στοιχήματα του Νίκου Ανδρουλάκη αφορά στην αποψινή κεντρική ομιλία του στην Αθήνα και δη στο Gazi Hall. Οι επιτελείς του αναμένουν σημαντική προσέλευση, σπεύδουν να προβλέψουν στους συνομιλητές τους ότι τόσο ο αριθμός των συγκεντρωμένων όσο και ο παλμός της εκδήλωσης θα είναι ενδεικτικός του κλίματος υπέρ του Ανδρουλάκη στην Αττική και τονίζουν ότι θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας και από τον εξωτερικό χώρο- θα έχουν εγκαταστήσει οθόνες και ηχεία έξω από τον Πολυχώρο της Ιεράς Οδού. Για την πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία της ομιλίας Ανδρουλάκη στη νοηματική γλώσσα.

Μπορεί η Αττική να είναι η «μεγάλη κάλπη», ωστόσο για τον Ανδρουλάκη βασική επιδίωξή του παραμένει το σάρωμα ψήφων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Γι’ αυτό και το Σάββατο έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Λασίθι, όπου και οι οικογενειακές του ρίζες. «Κάστρο» του βέβαια ήταν και είναι το Ηράκλειο με την «μεγάλη κάλπη» της Κρήτης- όμως το στρατηγείο του λέει «ο Νίκος ενδεχομένως να λάβει μεγαλύτερα ακόμη ποσοστά στο Ρέθυμνο και τα Χανιά».

Το τρίπτυχο που προτάσσει στις ομιλίες του- όπως και χθες από το Ηράκλειο με την εντυπωσιακή συγκέντρωση φίλων του– αφορά στην ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία, ως βασική προϋπόθεση για να μεγαλώσει η παράταξη. Το δίλημμα με αιχμή προς τον Γιώργο Παπανδρέου «ανανέωση ή ανακύκλωση» συμπληρώνει το κεντρικό μήνυμα και αξιοποιείται με μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα από τους υποστηρικτές τους στις επαφές με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του. Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την βεβαιότητά τους για την πρώτη νίκη Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο και προεξοφλούν θετικό φινάλε την δεύτερη Κυριακή με αντίπαλο είτε τον Α. Λοβέρδο, είτε τον πρώην πρωθυπουργό.

 


Μεγάλο «ρεύμα» στην Αττική βλέπει το επιτελείο Λοβέρδου

Την ώρα που ο Ανδρουλάκης θα δίνει την μάχη του στο Γκάζι, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κάνει ένα ακόμη κρας-τεστ των δυνάμεών του στην Αττική με την ομιλία του σε συγκέντρωση στην Αργυρούπολη. Το επιτελείο του διαβλέπει «ρεύμα» υπέρ Λοβέρδου στην Αττική, παρότι αναγνωρίζει ότι σημαντικές δυνάμεις αποκτούν μέρα τη μέρα και οι κ.κ Ανδρουλάκης και Παπανδρέου. Στόχος τους είναι η προσέλκυση και των νεότερων γενιών- γι’ αυτό και το χθεσινοβραδινό κάλεσμα του Ανδρέα Λοβέρδου απευθυνόταν στους νέους της Αθήνας. «Ραντεβού για ποτό και συζήτηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο.Για να δούμε τι έχει να μας πει» είχαν γράψει στο Instagram οι φίλοι του, εν αναμονή της συνάντησης στην οποία ο κ. Λοβέρδος προσήλθε λέγοντας «το πιο ωραίο ραντεβού- με νέες και νέους». Το κλίμα της βραδιάς ήταν διαφορετικό από το σύνηθες αμιγώς πολιτικό κλίμα των ημερών και ο Α.Λοβέρδος περισσότερο άκουγε και λιγότερο μίλησε.  «Ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά. Κυρίως για τα «πράσινα». Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η κλιματική κρίση απειλεί όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και τη ζωή μας, ζει σε άλλο πλανήτη. Εμείς θα ζήσουμε σε αυτόν και θα κάνουμε αυτό που πρέπει» σημείωσε ο Α. Λοβέρδος που, μαζί με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει με τίτλο «Πράσινη Διακυβέρνηση».

 


Στο Περιστέρι αύριο ο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την σημερινή προεκλογική μάχη  συμμετέχοντας στη δράση του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV και με την αρχική του δήλωση έριξε τα βέλη του προς τον συνυποψήφιό του λέγοντας με νόημα: «Είμαστε εδώ να διατρανώσουμε με τη φωνή μας και εγώ προσωπικά ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει στίγμα γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν οροθετικότητα.

Είμαστε κοντά τους, τους στέλνουμε την αγάπη μας- να έχουν ίση συμμετοχή όπως όλοι μας. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως».

Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού εκτιμά ότι στην κάλπη της Κυριακής θα προσέλθουν μαζικά εκτός από τους «πιστούς» παπανδρεϊκούς, πολίτες της κεντροαριστεράς που παρέμεναν επί χρόνια στον καναπέ ή είχαν επιλέξει να στηρίξουν άλλο κόμμα. Οι ίδιοι άνθρωποι μετρούν σημαντικές δυνάμεις στην Κρήτη -παρά την υπεροπλία του Κρητικού Ανδρουλάκη- στη Δυτική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Θράκη και σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως στην Δυτική Αθήνα και δη στο Περιστέρι, όπου ο κ. Παπανδρέου θα έχει αύριο προεκλογική ομιλία. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε  ομιλία στην Καλλιθέα, αμέσως μετά συνέντευξη στον Αντέννα- ενώ την Παρασκευή θα κλείσει τον προεκλογικό κύκλο στην Θεσσαλονίκη, όπου φιλοδοξεί ότι θα μπει «σφήνα» στην κόντρα λοβερδικών και υποστηρικτών του Ανδρουλάκη κι ότι θα «επαναπατρίσει» υποστηρικτές του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έχει σήμερα την κεντρική του ομιλία στο Βελλίδειο.

Το σποτ του Παύλου Γερουλάνου 

Ο Παύλος Γερουλάνος δημοσιοποίησε σήμερα το προεκλογικό σποτ για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στις 5 Δεκεμβρίου. Η εικόνα: Ένα συννεφιασμένο πρωινό σε μια στάση λεωφορείου, πολίτες περιμένουν το δρομολόγιο. Άγνωστοι μεταξύ τους, δεν φαίνεται να τους συνδέει τίποτα, είναι η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς, σε μια στιγμή της καθημερινότητας στη σύγχρονη Ελλάδα. «Τι μπορεί να τους ενώσει;», ρωτούν οι εμπνευστές του σποτ, ποντάροντας στην δύναμη του γνωστού τραγουδιού και της δημοφιλούς μελωδίας, Και απαντούν: ο ήλιος… Ο ίδιος ο Παύλος Γερουλάνος  με μήνυμά του στο facebook αναφέρει: «Η Ιστορία στις δημοκρατίες καθορίζεται από όσες και όσους πηγαίνουν στην κάλπη. Αυτές οι εκλογές είναι η μεγάλη στιγμή για την Παράταξή μας.Με αυτό το spot, στείλτε παντού το μήνυμα:  Στις 5 του Δεκέμβρη, έλα στην κάλπη, γίνε εσύ η Αλλαγή. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο πιο μεγάλη θα είναι η νίκη της δημοκρατίας, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Καλημέρα!»

Καταιγισμός εμφανίσεων από Χρηστίδη

Σχετικα αρθρα

Τουρκική προκλητικότητα χωρίς όρια: Γιατί η Άγκυρα επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών – Πώς απαντά η Αθήνα

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

admin

Δεύτερος γύρος στην κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

admin

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την αντιπυρική προστασία: Έμφαση και στην πρόληψη – Τα μέτρα αναλυτικά

admin

Αλλάζουν όλα στον αντιπυρικό σχεδιασμό: Περιπολίες μόνο από τον στρατό, έρχονται πυροσβέστες από έξι χώρες της ΕΕ

admin

Σχοινάς: Φινλανδία, Σουηδία και Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αποδείξουν τα δημοκρατικά τους διαπιστευτήρια

admin

Η οικονομία στο βασικό μενού του υπουργικού που συνεδριάζει αύριο

admin

Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

admin

Υπερψηφίστηκε ο Εθνικός Κλιματικός Νόμος – «Ναι» στην τροπολογία για την ενίσχυση έως 600 ευρώ

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Στο τέλος όλα θα αποκαλυφθούν

admin

Συνάντηση Καλαφάτη με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

admin