Image default
Τοις Μετρητοίς

Πώς τα 2 τα πληρώνεις… 1

Να υπενθυμίσουμε, γιατί πιθανότατα η  πτώση έχει προκαλέσει μερική ρήξη στην επενδυτική μνήμη,  ότι η INTRACOM HOLDINGS (INTKA) μετά την πώληση  κατά 100% των μετοχών της Intrasoft στην Netcompany  έχει βάλει στο ταμείο της  184,6 εκατ. ευρώ από τα οποία τα  166,6 εκατ.  ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ σε μετοχές της αγοράστριας εταιρείας. Επίσης ο όμιλος INTRACOM μέσω της θυγατρικής  Intradevelopment έχει εισπράξει άλλα 32,4 εκατ. ευρώ μέσω της πώλησης της συμμετοχής της στην Devenetco Ltd., της ακίνητης περιουσίας στο ‘Καλό Λιβάδι’ Μυκόνου, στο οποίο αναπτύσσεται το Resort Hotel.  Παράλληλα σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε ταμειακά διαθέσιμα άλλα 63,8 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 25 ανήκουν στην Intrasoft.

Συνολικά δηλαδή ο όμιλος INTRACOM έχει στο ταμείο του συν τις μετοχές της Netcompany το πολύ αξιόλογο ποσό των 256 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να  δώσει κάτι παραπάνω από ισχυρά προωθητικά  καύσιμα σημαντικών υπεραξιών το 2022.

Το «απίθανο» είναι όμως ότι η μετοχή του ομίλου συναλλάσσεται στο ελληνικό χρηματιστήριο με την εμφανώς υποδεέστερη κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 135 εκατ. ευρώ (!) πράγμα που σημαίνει ότι τα 256 εκατ. ευρώ ταμείο τα αγοράζει κάποιος με 135 εκατ. ευρώ και μη μου πείτε για το δανεισμό της γιατί τότε μέσα σε αυτά θα πρέπει να κοστολογηθεί άμεσα  η  συμμετοχή της στην Intracom  Defense και στις Intrakat και  Intradevelopment που δραστηριοποιούνται στους  τέσσερις  πιο επικερδείς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης τριετίας που δεν είναι άλλοι από τα  έργα  περιβάλλοντος και τεχνολογίας, τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, την πράσινη ενέργεια  και την ανάπτυξη ακινήτων.

Τελευταία μάλιστα η δραστήρια Intrakat έχει αρχίζει και απλώνει τα δίχτυα της και στη δημιουργία σταθμών αποθήκευσης ενέργειας (energy hub) κυρίως μέσω συσσωρευτών αλλά και μέσω υδρογόνου δίνοντας το παρόν σε ένα πολλά υποσχόμενο παγκόσμιο ενεργειακό κομμάτι, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει  στους  επόμενους μήνες.

Συν τοις άλλοις ο όμιλος παρουσιάζεται στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου  ότι αρχίζει και ανεβάζει στροφές, παρά τις καθυστερήσεις στην έναρξη υλοποίησης νέων κατασκευαστικών έργων, εμφανίζοντας EBITDA στα 8,3 εκατ. ευρώ από ζημιές -3,1 εκατ. ευρώ που είχε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι  με τα κέρδη προ φόρων τόκων και φόρων (EBIT) να κλείνουν μέσα σε ένα τρίμηνο στα 4,3 εκατ. ευρώ από ζημιές -5,6 εκατ. ευρώ.

Διαγραμματικά η μετοχή φαίνεται να σχηματίζει μια βάση αγοραστών πάνω από τη ζώνη των 1,75 με 1,70 ευρώ και κυρίως πάνω από το μακροπρόθεσμο στροφέα “Q” την ίδια ώρα που βάση του ταμείου  και των έντονων αναπτυξιακών δυνατοτήτων θα έπρεπε να γράφει τιμές άνω των 2,40 ευρώ.

Ο διαγραμματικός πάντως στόχος για το 2022 παραμένει η περιοχή αντίστασης των 3,50 ευρώ.

 

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

admin

Πετρέλαιο: Μετά τα $85 αρχίζει και βλέπει τα … $74

admin

“Λιώνουν” τα βιομηχανικά μέταλλα

admin

Μην αφήνετε να ανήκετε στους χαμένους

admin

ΟΤΕ: Δίχως πτωτικές ενδείξεις

admin

ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ώρα για διόρθωση;

admin

ΔΕΗ

admin

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Όνειρα θερινής νυκτός

admin

Winter is Coming

admin

ΟΠΑΠ: Νέα υψηλά σε πείσμα των αποκλίσεων

admin

ΓΔ, DJIA, SP500: Μηνιαία ανασκόπηση

admin