Image default
Οικονομία

Χατζηδάκης: Πώς θα γίνουν οι καταβολές της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευάλωτων ομάδων πολιτών, συνιστά έμπρακτη στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε σχέση με την οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι “αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου, με συνεργασία του ΕΦΚΑ, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και της ΑΑΔΕ, προκειμένου με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί, να προσδιοριστούν το ταχύτερο δυνατό οι τελικοί δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, να γίνουν οι σχετικές διασταυρώσεις και να πραγματοποιηθεί έγκαιρα η καταβολή”. Ο ίδιος πρόσθεσε, πως ο τρόπος καταβολής – δηλαδή εάν θα δοθεί η ενίσχυση σε μια καταβολή, μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου ή με εμβόλιμη πληρωμή – θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 Για τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, (τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ), ο υπουργός είπε ότι η προσαύξηση θα καταβληθεί με την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Ομοίως, η μηνιαία σύνταξη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, θα χορηγηθούν προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021, μαζί με την τακτική καταβολή. Τα σημερινά μέτρα, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνουν το μέτρο της διπλής καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που έχει ήδη νομοθετηθεί και θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

   «Απέναντι στην άδικη, την απολύτως αβάσιμη κριτική, απαντάμε με έργο. Η τροπολογία που σήμερα εισηγούμαστε, είναι έμπρακτη στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη στην κοινωνία. Τα μέτρα που προωθούμε στον ΕΦΚΑ, είναι μέτρα για την υπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Και τα 5 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι επίσης κοινωνική πολιτική στην πράξη. Στα μεγάλα λόγια και στην άδικη κριτική, εμείς απαντούμε με κοινωνική πολιτική πολύ συγκεκριμένη, κοινωνική πολιτική στην πράξη”, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «τα μέτρα εντάσσονται σε ένα πλέγμα ενεργειών, που προβλέπουν την ενίσχυση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματός τους και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους» και επισήμανε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, προχώρησαν δράσεις όπως “η αύξηση των συντάξεων για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η αντιμετώπιση των αδικιών του ‘νόμου Κατρούγκαλου’, το νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, το ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων που θα επιτευχθεί φέτος, το νομοσχέδιο για την ΕΦΚΑ, οι βασικές αρχές του οποίου ανακοινώθηκαν χθες, με ρυθμίσεις κοινής λογικής που επιχειρούν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά”.  

Σχετικα αρθρα

Διαβάστε αύριο στη «Ν»

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Ο νέος Αναπτυξιακός ευνοεί εξαιρετικά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις

admin

Airbus και Boeing απειλούνται εξ ανατολών

admin

Κορωνοχρέη: Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων

admin

Κορωνοχρέη: Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

admin

Φορολοταρία: Νέα ανακοίνωση για δώρα έως 100.000 ευρώ

admin

Χρ. Σταϊκούρας: «Να είμαστε σοβαροί. Μείωση του ΦΠΑ μόνο στο ψωμί κοστίζει 140 εκατ. τον χρόνο»

admin

«Αγώνας» της Μολδαβίας να ξεπληρώσει την Gazprom για να μην «κοπεί» το φυσικό αέριο

admin

Εκατομμυριούχοι εναντίον …δισεκατομμυριούχων

admin

Παράταση αιτήσεων στο arogi.gov.gr για τους σεισμόπληκτους σε Σάμο και Θεσσαλία

admin

Άνω των προσδοκιών τα κέρδη της Morgan Stanley στο δ’ τρίμηνο του 2021

admin