Image default
Αγορές

«Ασανσέρ» οι δείκτες στη Wall Street- Άνοιγμα με ράλι, κλείσιμο με «βουτιά»

«Ασανσέρ» οι δείκτες στη Wall Street- Άνοιγμα με ράλι, κλείσιμο με «βουτιά»

Σπασμωδικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς από την έναρξη μέχρι τη λήξη της σημερινής (1/12) συνεδρίασης άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Wall Street, καθώς οι αγοραστές είχαν το πάνω χέρι. Ωστόσο, το κλίμα αναστράφηκε μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού στις ΗΠΑ εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, με τον κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο, Δρ Άντονι Φάουτσι, να γνωστοποιεί πως ο ασθενής ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική στο Σαν Φρανσίσκο και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,34% και έκλεισε στις 34.022,04 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 διολίσθησε 1,27% στις 4.509 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «βουτιά» 1,83% στις 15.254,10 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τη δημιουργία 534.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2021 ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν ελαφρώς τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου, όπως αναμενόταν, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για τη δημιουργία 506 χιλ. θέσεων εργασίας. Στον κλάδο υπηρεσιών, δημιουργήθηκαν 424 χιλ. θέσεων τον Νοέμβριο. Αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας με κέρδη άνω των 500.000 θέσεων εργασίας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα και η νέα έκθεση Beige Book της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), σύμφωνα με την οποία η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, παρά τη μέτρια ανάπτυξη, οι εταιρείες ανέβασαν «στροφές» με γρήγορο ρυθμό σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, διαπιστώνει η έρευνα της Fed.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος δήλωσε πως το σχέδιο της τράπεζας να επιβραδύνει και να τερματίσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων δεν πρέπει να διαταράξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο επιτάχυνσης και γρηγορότερης ολοκλήρωσης του tapering.

  • μετάλλαξη Όμικρον
  • FED
  • Τζερόμ Πάουελ
  • Beige Book
  • ΗΠΑ

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin