Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για τους άνω των 60 μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό από πολίτες άνω των 60 ετών μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τις οποίες εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για την συγκεκριμένη ευάλωτη ηλικιακή ομάδα.

«Πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα. pic.twitter.com/x7gPsDNkYk

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 1, 2021


Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «σήμερα 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών, 7 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία και παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται, λοιπόν, για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο».

Σήμερα 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών, 7 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία και παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται, λοιπόν, για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 1, 2021

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως «η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν εκδηλώνεται σε κάποιον ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει και της ανησυχητικής μετάλλαξης «Όμικρον» και με επίκεντρο πάντα τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία».

Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν εκδηλώνεται σε κάποιον ουδέτερο χρόνο, αλλά έρχεται ενόψει και της ανησυχητικής μετάλλαξης «Όμικρον» και με επίκεντρο πάντα τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. https://t.co/hKLOOjDr6i pic.twitter.com/GlJllrEb0E

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 1, 2021

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Μητσοτάκης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60: Προτιμώ να είμαι πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός

Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Σχετικα αρθρα

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin