Image default
Επιχειρήσεις

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Σημαντική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία «Αφοί Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ», σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (+27,3%), συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει κατά το α΄ εξάμηνο του 2021.

Συνολικά οι πωλήσεις του εννιαμήνου (01.01 – 30.09.2021), ανήλθαν σε 40,4 εκ. €, αυξημένες κατά 56,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της.

Κατά το Γ΄ τρίμηνο τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκ. €, ενώ στο σύνολο του εννιαμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. €, έναντι 694 χιλ. € στο εννιάμηνο του 2020.

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το Γ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. €, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννιαμήνου 6,2 εκ. €.

deloeoifrjgddsf

Η δανειακή θέση της Εταιρείας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2021, ενώ η κεφαλαιακή διάρθρωση εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια.

Η πανδημία COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της, δεν είχαν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, ενώ η διαφαινόμενη απομάκρυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης ενός γενικού lockdown επηρεάζει θετικά την βραχυπρόθεσμη στήριξη της ανόδου των Οικονομικών Μεγεθών της Εταιρείας και συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών αποδόσεων μέχρι το τέλος της χρήσης του 2021.

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν έως την 31.12.2021.

Η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών του χάλυβα σε υψηλά επίπεδα κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021, αύξησε το κόστος αντικατάστασης των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένεται διόρθωση του μικτού περιθωρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, η οποία όμως δεν θα επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει ισχυρή αλλά παρουσιάζει σημεία κόπωσης, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Αναμένεται όμως σημαντική αύξηση της ζήτησης στο άμεσο μέλλον λόγω των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από μια πιθανή διόρθωση των τιμών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας.

 • Αφοί Κορδέλλου
 • αύξηση πωλήσεων
 • EBITDA
 • εννεάμηνο
 • τρίτο τρίμηνο

  Σχετικα αρθρα

  Χρηματιστήριο: Εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 970-920 μονάδων

  admin

  American Airlines: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, μετά την ενεργοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών 5G

  admin

  «Βλέπει» διψήφιο growth το 2022 η Profile

  admin

  Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

  admin

  Η Viva, η Blackstone και η επαναφορά της JP Morgan

  admin

  Αύξηση παραγωγής και προκλήσεις για τις ασφαλιστικές

  admin

  O …αποσκελετωμένος ιχνηλάτης Απόστολος Βακάκης και η «δίαιτα» της Jumbo στα κινέζικα

  admin

  Attica Συμμετοχών: Στις 25/1 η record date για την 5η περίοδο εκτοκισμού του ΚΟΔ

  admin

  Eurobank: Σε υψηλά 10ετίας οι τιμές, απομειώνονται καταθέσεις

  admin

  Attica Group: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

  admin

  Jumbo: Έκτακτη διανομή μερίσματος €0,365/μετοχή-Από 31/1 η καταβολή

  admin

  Motor Oil: Αποχώρησε η Γενική Διευθύντρια Εφοδιασμού και Εμπορίας

  admin