Image default
Επιχειρήσεις

Αφοί Κορδέλλου: Στα €7,5 εκατ. τα EBITDA στο εννεάμηνο

Η εταιρεία ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη των κύριων οικονομικών μεγεθών κατά το Γ΄ τρίμηνο 2021 καθώς και τη σωρευτική επίδραση τους στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η Εταιρεία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (+27,3%), συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει κατά το Α΄ εξάμηνο της χρήσης.

Συνολικά οι πωλήσεις του εννιαμήνου (01.01 – 30.09.2021), ανήλθαν σε 40,4 εκ. €, αυξημένες κατά 56,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κατά το Γ΄ τρίμηνο τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκ. €, ενώ στο σύνολο του εννιαμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. €, έναντι 694 χιλ. € στο εννιάμηνο του 2020.

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το Γ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. €, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννιαμήνου 6,2 εκ. €.

Η δανειακή θέση της Εταιρείας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2021, ενώ η κεφαλαιακή διάρθρωση εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια.

Η πανδημία COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της, δεν είχαν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, ενώ η διαφαινόμενη απομάκρυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης ενός γενικού lockdown επηρεάζει θετικά την βραχυπρόθεσμη στήριξη της ανόδου των Οικονομικών Μεγεθών της Εταιρείας και συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών αποδόσεων μέχρι το τέλος της χρήσης του 2021.

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν έως την 31.12.2021. 

Η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών του χάλυβα σε υψηλά επίπεδα κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021, αύξησε το κόστος αντικατάστασης των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένεται διόρθωση του μικτού περιθωρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, η οποία όμως δεν θα επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει ισχυρή αλλά παρουσιάζει σημεία κόπωσης, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Αναμένεται όμως σημαντική αύξηση της ζήτησης στο άμεσο μέλλον λόγω των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από μια πιθανή διόρθωση των τιμών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Optima bank: Κυριαρχία στις αγορές παραγώγων και εταιρικών ομολόγων

admin

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Trastor – Μετοχικές εξελίξεις

admin

Κορυφαίος εργοδότης για το 2022 η British American Tobacco Hellas

admin

Η Mytilineos στη λίστα Industry Top Rated Companies της Sustainalytics

admin

Intrakat: Επανέλεγχος στα στοιχεία του ενεργητικού – Μείωση κατά 4 εκατ. ευρώ 

admin

Χρηματιστήριο: Εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 970-920 μονάδων

admin

American Airlines: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, μετά την ενεργοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών 5G

admin

«Βλέπει» διψήφιο growth το 2022 η Profile

admin

Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

admin

Η Viva, η Blackstone και η επαναφορά της JP Morgan

admin

Αύξηση παραγωγής και προκλήσεις για τις ασφαλιστικές

admin

O …αποσκελετωμένος ιχνηλάτης Απόστολος Βακάκης και η «δίαιτα» της Jumbo στα κινέζικα

admin