Image default
Επιχειρήσεις

Δημιουργώντας το μέλλον στη σύγχρονη διατροφή

Sponsored Content

Στην εποχή της ευζωίας κάθε σύγχρονη επιχείρηση, που θέλει να ξεχωρίσει στον κλάδο, της οφείλει να εξελίσσεται δημιουργώντας νέες καταναλωτικές κουλτούρες. Σήμερα, που η διατροφή μας είναι προτεραιότητα και τα βιολογικά προϊόντα είναι στο επίκεντρο, το Βιολογικό Χωριό, η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων, όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό των υποκαταστημάτων του, αλλά διευρύνει και τη δραστηριότητά του στην επαρχία προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικές αγοραστικές εμπειρίες.

Από το 2008, το Βιολογικό Χωριό αποτελεί την πρώτη επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών στην υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Και αυτό γιατί εξασφαλίζει τεράστια ποικιλία και ανεξάντλητες επιλογές σε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, xωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Η εταιρεία διαθέτει ήδη 20 καταστήματα σε όλη την Αττική, περισσότερους από 150 εργαζομένους και ενισχύει το πλάνο επέκτασης του δικτύου της με νέες συνεργασίες, πάντα με προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα μακροχρόνιους και αμοιβαίους δεσμούς εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της.

5 νέα καταστήματα στην Αττική

Το 2021, παρά τις δυσχερείς συνθήκες και τις συνεχείς προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας, το Βιολογικό Χωριό ενίσχυσε το δίκτυο του με 5 νέα καταστήματα σε κεντρικές περιοχές της Αττικής: Πειραιάς, Άλιμος, Γαλάτσι, Παλαιό Φάληρο, Χολαργός, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ανακαίνιση των καταστημάτων του στο Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ερυθραία. Επιπλέον, εντός της χρονιάς, αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα κατάστημα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα στεγαστούν και οι κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Καινοτόμες επενδύσεις

Σκοπός της εταιρείας για την επόμενη χρονιά είναι να προχωρήσει στη δημιουργία 6-7 νέων καταστημάτων στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Παράλληλα, στο σύνολο του δικτύου θα δημιουργηθούν οι χώροι για την φιλοξενία του τμήματος του Vegan Snack Bar ‘’Crudo’’ και healthy bars με ροφήματα και snack από 100% φυσικές πρώτες ύλες. Στις αρχές του 2022 θα βγει στον αέρα το ανανεωμένο site του Βιολογικού Χωριού, το οποίο όχι μόνο θα προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών, αλλά θα παρέχει στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία στον τομέα της σωστής διατροφής και του well-being γενικότερα.

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις

Η εκτίμηση για τις πωλήσεις του 2021, σε σύγκριση με το 2020, δείχνει περίπου 30% άνοδο και παράλληλα υψηλή λειτουργική κερδοφορία. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για το 2021 θα κινηθεί στα 20 εκ. ευρώ. Στη διάρκεια της πανδημίας οι καταναλωτές φαίνεται ότι επανεκτίμησαν την υγιεινή διατροφή δημιουργώντας και επιπλέον πωλήσεις στον κλάδο των βιολογικών.

Συγκεκριμένα, αποδεικνύεται ότι η πανδημία επιτάχυνε τη συγκεκριμένη τάση η οποία ήταν ήδη σε ανοδική πορεία. Σε ανοδική πορεία όμως βρίσκονται και οι ηλεκτρονικές αγορές γι αυτό και στο eshop του Βιολογικού Χωριού η γκάμα των προϊόντων ανανεώνεται συνεχώς ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η άμεση και απρόσκοπτη παράδοσή τους στον πελάτη. Με το λανσάρισμα του νέου site της εταιρείας και της περαιτέρω υποστήριξης του ηλεκτρονικού καταστήματος αναμένεται ότι το 2022 οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα κινηθούν στο 2% του συνολικού τζίρου.

Πρωτοπόροι στις νέες τάσεις

Όπως δείχνουν πολλές έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση στους vegan καταναλωτές. Ακολουθώντας αυτή την εξέλιξη το Βιολογικό Χωριό έχει διευρύνει την γκάμα των προϊόντων του σε αυτά τα είδη, καθώς και σε όλη την κατηγορία του plant-based. Επιπλέον, πρόσθεσε αρκετά keto-friendly προϊόντα στα ράφια του προσφέροντας πληθώρα επιλογών σε όσους ακολουθούν τη νέα δίαιτα keto, που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική διεθνώς. Ακόμα, δίνει όλο και περισσότερο χώρο στα gluten-free προϊόντα, ώστε οι καταναλωτές με κοιλιοκάκη να βρίσκουν ό,τι χρειάζονται.

Σχετικα αρθρα

ElvalHalcor: Προγράμματα έμμισθης πρακτικής εξάσκησης σε 24 μηχανικούς του αύριο

admin

MIG: Εγκρίθηκε η απόκτηση του 16,9% στη Robne Kuće Beograd

admin

Στις 11 Μαρτίου η εκδίκαση της υπόθεσης πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

admin

Quest Συμμετοχών: Εξαγορά φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 2MW έναντι €1,56 εκατ.

admin

Alpha Finance: Στα 14 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της ΔΕΗ

admin

ElvalHalcor: ‘Εναρξη προγραμμάτων έμμισθης πρακτικής εξάσκησης

admin

Ευρωσύμβουλοι: Στα €0,42 οι νέες μετοχές μετά την ΑΜΚ

admin

MIG: Εγκρίθηκε η απόκτηση του 16,9% στη θυγατρική Robne Kuće Beograd

admin

Lamda: Τρίτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

admin

Lamda: Τρίτη περίοδος εκτοκισμού του ΚΟΔ 2020-Στις 21/1 η καταβολή

admin

Lamda Development: Στις 20/1 η record date του ΚΟΔ 2020 για την τρίτη περίοδο εκτοκισμού

admin

Ευρωσύμβουλοι: Στα €0,42 η τιμή για τις νέες κοινές ονομαστικές μετοχές

admin