Image default
Οικονομία

Βρετανία: Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων παραμένει για 25 χρόνια

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει σημαντικό και έχει μειωθεί ελάχιστα τα τελευταία 25 χρόνια στη Βρετανία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. «Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζει 40% λιγότερα από έναν άνδρα» της ίδιας ηλικιακής ομάδας το 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία, υπογραμμίζει αυτή η μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών (IFS).

Αυτό το τεράστιο χάσμα οφείλεται ιδίως στο γεγονός ότι οι γυναίκες εργάζονται σχεδόν 10% λιγότερο από τους άνδρες και εργάζονται οκτώ ώρες λιγότερες αμειβόμενες την εβδομάδα. Σε αυτό το επίπεδο του 40%, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων είναι 13 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το επίπεδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά τα τρία τέταρτα αυτής της μείωσης μπορούν να εξηγηθούν «από την ταχεία αύξηση του μορφωτικού επιπέδου των γυναικών». Όσοι είναι σε ηλικία εργασίας έχουν πλέον 5% περισσότερες πιθανότητες από έναν άνδρα της ίδιας ηλικίας να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, ενώ πριν από 25 χρόνια ήταν 5% λιγότερες πιθανότητες, λεπτομέρειες IFS .

Εάν παραλείψουμε αυτήν την πρόοδο στο εκπαιδευτικό επίπεδο, η διαφορά στις αμοιβές δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου σε 25 χρόνια, υπογραμμίζει το IFS. Όσον αφορά τους ωρομίσθιους, οι γυναίκες κερδίζουν κατά μέσο όρο 19% λιγότερα την ώρα, έναντι 24% λιγότερα το 1995, αλλά το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από το 2005. Επιπλέον, το χάσμα των ωρομισθίων έχει διευρυνθεί, ιδιαίτερα χάρη στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αλλά αυξήθηκε για όσους έχουν δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μισθολογικές διαφορές «φαίνεται ότι τροφοδοτούνται από παγιωμένες κοινωνικές νόρμες», αλλά η μελέτη IFS, βασισμένη στις εμπειρίες ξένων χωρών, πιστεύει ότι είναι «δυνατό να σημειωθεί πρόοδος». Ειδικότερα, χάρη σε πολιτικές που περιορίζουν τη διαφορά μεταξύ των κοινωνικών ρόλων που συνδέονται με άνδρες και γυναίκες, όπως η «μη αμειβόμενη» εργασία στο σπίτι. «Ακόμη και ακριβές πολιτικές όπως η παροχή περισσότερης δωρεάν παιδικής μέριμνας θα μπορούσαν να αποδώσουν εάν συμβάλουν στη διασφάλιση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες απασχολούνται στους πιο παραγωγικούς ρόλους τους», καταλήγει η IFS.

«Το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλες τις αμοιβές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό των άλλων χωρών, γεγονός που υποδηλώνει ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο», παρατηρεί ο Mark Franks, αξιωματούχος στο Ίδρυμα Nuffield. -ΜΚΟ για τη φτώχεια. «Για παράδειγμα, οι γυναίκες τείνουν να φροντίζουν περισσότερο τα παιδιά ακόμα και όταν έχουν τα περισσότερα κέρδη στο νοικοκυριό, και άλλες χώρες έχουν πιο γενναιόδωρες πολιτικές γονικής άδειας από ό,τι στη Βρετανία», προσθέτει.

- - Le Figaro

Σχετικα αρθρα

Moody’s: Στο Β3 του «junk» το αξιόχρεο της Τουρκίας

admin

Ενεργειακή κρίση: Παίρνουν…φωτιά τα τζάκια στην Γερμανία- Πέλετ με το…δελτίο

admin

Gazprom: Στέλνει επιπλέον φυσικό αέριο στην Ουγγαρία

admin

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι

admin

Δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός. Η Γερμανία ταλαιπωρείται από το φαινόμενο shrinkflation

admin

Fuel Pass 2: Το λάθος που αναβάλει την πληρωμή

admin

Power Pass: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της έκτακτης πληρωμής

admin

Ποια νομίσματα θα αντικαταστήσουν ευρώ-δολάριο στο επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας

admin

Δεκαπενταύγουστος: Σαρωτικοί έλεγχοι σε ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα

admin

S&P και Fitch κηρύσσουν το Κίεβο σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας

admin

Power Pass: Η ημερομηνία για την έξτρα πληρωμή χωρίς αίτηση

admin

Fuel Pass 3 «γιοκ» – Ανατροπή στους δικαιούχους από Οκτώβριο

admin