Image default
Οικονομία

Πρόεδρος ξενοδόχων: Καμία σχέση με την πραγματικότητα στοιχεία με υπεραισιόδοξες προβλέψεις για τις γιορτές

Καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας ξενοδόχος, δημοσιεύματα με υπεραισιόδοξες προβλέψεις ενόψει Χριστουγέννων, όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσμπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΟΞ από όλες τις ξενοδοχειακές ενώσεις της ανά την Ελλάδα σχετικά με την πληρότητα στα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων, είναι απογοητευτικά, αναφέρει ο κ. Τάσιος και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

«Ταυτόχρονα, η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά -αν και έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο- δεν ξεπερνά ούτε το 50%-60%, με εξαίρεση ορισμένους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς και περιοχές που έχουν θεματικά πάρκα που καταγράφουν λίγο υψηλότερη κινητικότητα».

Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι της χώρας εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε ένα καθεστώς τύπου lockdown, το οποίο θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό, εξηγεί ο κ. Τάσιος.

Για τον πρόεδρο της ΠΟΞ η χειμερινή περίοδος έχει διάρκεια 120 ημέρες και δεν αρκεί για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο ένα καλό 15νθήμερο, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τεράστιες ζημίες 18 μηνών.

Τέλος, ο κ. Τάσιος υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση αποτυπώνεται με βάση τα στοιχεία των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων και κάνει λόγο για το απόλυτο «μπάχαλο» που επικρατεί στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράνομα καταλύματα, που όπως τονίζει, θολώνει την πραγματική εικόνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank:Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα-Ψηφιοποίηση της Οικονομίας και Παραγωγικότητα

admin

Κίνα: Κόντρα στο ρεύμα μειώνει τα επιτόκια

admin

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει κάθε λόγο να μην βιαστεί όσο η Fed

admin

«Ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού», προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

admin

Ένδυση – κλωστοϋφαντουργία: Βελτιωμένες οι ευρωπαϊκές επιδόσεις το εννεάμηνο του 2021

admin

Πώς ο Πούτιν ανεβάζει τον λογαριασμό τηλεφώνου των Βρετανών

admin

ΤτΕ: Μειώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

admin

Απογειώθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Νοέμβριο – Η εικόνα στο 11μηνο

admin

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: Στο 91% των προ πανδημίας επιπέδων τον Νοέμβριο

admin

Άδ. Γεωργιάδης: Το 2022 το ΑΕΠ θα υπερβεί το 5%

admin

Η απώλεια της Ουκρανίας από την Δύση και η επικείμενη αναταραχή…

admin

Τι ισχύει με τις άδειες γονέων λόγω covid-19

admin