Image default
Τοις Μετρητοίς

Ένας ισχυρός όμιλος με P/E … 6

O όμιλος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (ΕΛΧΑ) μετά την ανακοίνωση των  οικονομικών στοιχείων για το εννεάμηνο του 2021  συναλλάσσεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με  ένα P/E… 6 . Για την ακρίβεια ο όμιλος αύξησε σημαντικά  τις πωλήσεις του κατά 38,8% από το 1,5 δισ. ευρώ στα 2,082 δισ. ευρώ και έφερε το EBITDA από τα 90,9 στα 175,6 εκατ. ευρώ εκτοξεύοντας έτσι  τα καθαρά κέρδη από τα 24 στα 115,4 εκατ. ευρώ ή στα 0,3075 ευρώ (!) ανά μετοχή από 0,0642 ευρώ ανά μετοχή. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει ισχυρότατο διεθνή προσανατολισμό πραγματοποιώντας μέχρι τώρα  πωλήσεις εκτός Ελλάδας άνω του 91% του κύκλου εργασιών της ενώ διαθέτει και στρατηγικό  προβάδισμα χιλιομέτρων λόγω των επενδύσεων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει ολοκληρώσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι επικεντρωμένες σε τομείς και προϊόντα με προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαγραμματικά η μετοχή του ομίλου συνεχίζει παραδόξως το γνωστό τροπάρι του ελληνικού χρηματιστηρίου… «Στου κουφού την πόρτα…» δηλώνοντας άγνοια δεδομένων μιας που ούτε τα 115,4 εκατ. καθαρά κέρδη  δεν μπορούν να φέρουν την πυρπόληση των 2 ευρώ. Μάλιστα στο ημερήσιο chart η μετοχή έχει κάνει 5 συνολικά τοπικούς πυθμένες μέσα στην ισχυρή ζώνη στήριξης των 1,80 με 1,75 ευρώ και πάει τώρα να τους κάνει 6.

Για ακόμα μια φορά να τονίσουμε ότι η υπάρχουσα τιμή της μετοχής  δεν αντιπροσωπεύει τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη και τα πραγματικά  αναπτυξιακά δεδομένα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin