Image default
Πολιτική

Γιατρομανωλάκης: «Η απόδοση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα των δικαιωμάτων τους είναι προϋπόθεση για την ισονομία»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης συμμετείχε σήμερα στην εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Στην εισήγησή του ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πολιτείας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξίας, με αφετηρία το αξίωμα του ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η απόδοση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα των δικαιωμάτων τους είναι προϋπόθεση για την ισονομία

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρία εργαλεία: την αύξηση της ορατότητας των διαφορετικών ταυτοτήτων των πολιτών μιας χώρας, τις θετικές πολιτικές και πιο συγκεκριμένα οριζόντιες στρατηγικές που αφορούν το σύνολο των Υπουργείων, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας και την κατάλυση στερεοτύπων, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος και μέσα από προγράμματα κατάρτισης των δημοσίων λειτουργών. Ο Υφυπουργός ανέφερε πως η Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποία αναπτύσσει ένα πλέγμα δράσεων για όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του με αφορμή την τοποθέτηση του ίδιου σε θέση Υφυπουργού, του πρώτου ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε τέτοιο αξίωμα, τόνισε πως η πολιτική ζωή της χώρας θα πρέπει να γίνει πιο συμπεριληπτική και αντιπροσωπευτική, ώστε να αντανακλά την πραγματική Ελλάδα.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο ρόλο του Υπουργείου Πολιτισμού στην προαγωγή των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και τη συμπερίληψή τους στη δημόσια σφαίρα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε χαρακτηριστικά πως με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ελευθερία της έκφρασης, της τέχνης και του λόγου είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τα εγκλήματα μίσους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξης Πατέλης, ο ηθοποιός και σεναριογράφος, κ. Γιώργος Καπουτζίδης, και o εφέτης Αθηνών, κ. Δημήτρης Κουλαξίζης.

- -

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχετικα αρθρα

Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Τα έξι ελληνικά Rafal είναι λίγα για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία

admin

Παππάς: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιάστηκε απροετοίμαστη»

admin

Γεωργιάδης για Novartis: Μέρα χαράς η σημερινή – Ποιους ευχαρίστησε

admin

Επανενεργοποιήθηκε η Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας

admin

Πλήρης κάλυψη Οικονόμου στον Γεραπετρίτη για τον Φουρθιώτη

admin

Οικονόμου για κακοκαιρία «Ελπίς»: Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο

admin

Μανωλάκος: Όσα τουρκικά μη επανδρωμένα παραβιάζουν την κυριαρχία μας να καταρρίπτονται

admin

Γεραπετρίτης: «Ανθρωποφαγία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον Φουρθιώτη»

admin

Ηλιόπουλος: «Σε πανδημία και ακρίβεια η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

admin

ΝΔ-Υπόθεση βιασμού: Να μην καπηλεύεται τον ανθρώπινο πόνο ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κικίλιας: Πρωτοβουλίες για fast track επενδύσεις στον τουρισμό

admin

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μονιμοποιηθεί το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης

admin