Image default
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρεμιέρα για το ομόλογο των €300 εκατ. – Θα χρηματοδοτήσει έργα υποδομών και αερίου

Ξεκινά σήμερα η Δημόσια Προσφορά για την ομολογιακή έκδοση ύψους 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και θα χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ομίλου στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας.

Η εταιρεία προσανατολίζεται σε ελκυστικό εύρος απόδοσης που κυμαίνεται μεταξύ 2,30% – 2,70% και σύμφωνα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας και τις προοπτικές της εταιρείας.

Η νέα ομολογιακή έκδοση, σε μόλις 18 μήνες από την προηγούμενη (Ιούλιος 2018), αντανακλά το συνεχώς αυξανόμενο επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου, ο οποίος συμμετέχει στην υλοποίηση επενδύσεων 6,5 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα όπως είναι Καζίνο στο Ελληνικό, η Εγνατία Οδός, το Αεροδρόμιο Καστελίου.

Πρόκειται για έργα τα οποία ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει το τελευταίο διάστημα, ενώ μέσω των αντληθέντων κεφαλαίων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μερικώς και τον νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 877 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο (CCGT) στην Κομοτηνή που κατασκευάζει από κοινού με την Motor Oil.

Στον τομέα των κατασκευών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά στην έκδοση του ομολόγου έχοντας εξασφαλίσει ιστορικά το υψηλότερο ανεκτέλεστο έργων ύψους 4,5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% του συνολικού ανεκτέλεστου των μεγάλων κατασκευαστικών της χώρας.

Η νέα έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για πρώτη φορά ενσωματώνει και στην χώρα μας την ρήτρα αειφορίας, περιλαμβάνοντας όρους που δεσμεύουν τον ίδιο τον εκδότη κι όχι απλά τον χαρακτήρα των επενδύσεων στις οποίες θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα αντλήσει όπως γίνεται με τα πράσινα ομόλογα.

Η ρήτρα αειφορίας του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπει πως ο Όμιλος δεσμεύεται να μειώσει κατά 25% την ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος του 2025, στόχος που θα επιτευχθεί βασιζόμενος στην πρόβλεψη για αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος (σε παράκτια και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) στα 3.000 MW μέχρι τη λήξη της διάρκειας του Ομολογιακού Δανείου.

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Bank: «Σήκωσε» 300 εκατ. ευρώ μέσω private placement – Στο 3% η απόδοση για το senior preferred ομόλογο (upd)

Οικογένεια Μητσοτάκη: Το σπίτι της Γλυφάδας και η δύσκολη απόφαση του «αποχωρισμού»

Gazprom: Στο επίκεντρο της συνάντησης Μίλερ – Σκρέκα οι τιμές του φυσικού αερίου

Σχετικα αρθρα

Το ρωσικό MC-21 απειλεί Airbus και Boeing

admin

Peloton: Μειώνει την παραγωγή οργάνων γυμναστικής – Πτώση άνω του 20% στη μετοχή της

admin

Alpha Trust: Ο Στέφανος Καραϊσκάκης νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ψηφιακή ημερίδα για την πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

admin

Ελληνικές εταιρείες: Πρόγραμμα θα τις φέρει «πιο κοντά» με επενδυτές της Silicon Valley

admin

Η ΕΥΔΑΠ δεν θα συμμετέχει στην α’ φάση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ του ΕΥΣ

admin

Διευρύνεται κατά δύο μέλη το ΔΣ της Jumbo

admin

Evergrande: Οι κάτοχοι ομολόγων απειλούν με νομικές κινήσεις

admin

ΕΥΔΑΠ: Για ποιον λόγο δεν θα συμμετάσχει στη ΣΔΙΤ του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος

admin

Jumbo: Οι Πόλυς Πολυκάρπου και Σάββας Κάουρας τα δύο νέα μέλη του ΔΣ

admin

Jumbo: Οι Πόλυ Πολυκάρπου και Σάββας Κάουρας νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Alpha Trust: Από 7/2 η καταβολή μερίσματος €0,47 ανά μετοχή

admin