Image default
Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάμε για νέα πληρωμή, η επόμενη ημερομηνία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάμε για νέα πληρωμή, η επόμενη ημερομηνία
Πλησιάζουν οι ημερομηνίες πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για πρόσθεση εξόφληση και οι αντιδράσεις.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύντομα θα πραγματοποιήσει νέα πληρωμή και μάλιστα τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, η εξόφληση από τον Οργανισμό θα γίνει το διάστημα 21 με 23 Δεκεμβρίου, ώστε να εξοφληθούν όλες οι επιδοτήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φέτος ο έλεγχος επεκτάθηκε στο σύνολο της προκαταβολής, ενώ σε ανακοίνωσε που εξέδωσε, διευκρινίζει πως «σε κάθε περίπτωση, αφού ληφθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα ακριβή στοιχεία συμφωνίας των δηλωθέντων εκτάσεων από την ΑΑΔΕ, θα υπάρξει πρόσθετη πληρωμή το Δεκέμβριο».

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους παραγωγούς, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την τελευταία εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Κτηματολόγιο.

Χαρακτηριστικά, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι βιοπαλαιστές αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης, τις αυξήσεις των τιμών σε είδη πρώτη ανάγκης,που κάνουν το εισόδημά τους να «εξανεμίζεται» και τα χρέη συνεχώς να αυξάνονται. Μεταξύ άλλων διεκδικούν να μην γίνει καμία μείωση στην καταβολή της βασικής ενίσχυσής τους.

Παράλληλα, τονίζει πως «η όποια αύξηση στο γάλα δεν αύξησε το εισόδημα των κτηνοτρόφων. Η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το κόστος παραγωγής και αρκετοί οδηγούνται στο να εγκαταλείπουν ζώα και καλλιέργειες. Ταυτόχρονα βλέπουν το ποσό της προκαταβολής που καταβλήθηκε να είναι μειωμένο λόγω της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά την κατανομή στα βοσκοτόπια, τις ποινές κ.α.».

Επίσης, αναφέρει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, καθώς θα βοηθηθεί μόνο μια μικρή μερίδα.

«Το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί σε μια μικρή μερίδα των αγροτοκτηνοτρόφων αφήνοντας απ΄ έξω την μεγάλη πλειοψηφία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, η μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 6%, δεν αντιμετωπίζει με κανένα τρόπο τις αυξημένες τιμές των ζωοτροφών μέχρι και 40%.

Σχετικα αρθρα

ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι εφορίες την Πέμπτη στις πληγείσες περιοχές

admin

ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι εφορίες

admin

Ρεύμα: Στην Ελλάδα και άλλες δύο χώρες το πιο ακριβό στην Ευρώπη

admin

Ρωσικό αέριο: Αδύναμος κρίκος η Ευρώπη – Τα διλήμματα απέναντι στην ουκρανική κρίση

admin

ΟΠΕΚΑ: Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα ραντεβού

admin

FED:Τον Μάρτιο αρχίζει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων 

admin

Σύμφωνο Σταθερότητας χωρίς λιτότητα – Έρχονται αλλαγές και στο SURE

admin

Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων

admin

Ο Ν. Βαλαντάσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ

admin

ΥΠΕΝ: Παράταση έως 31/3 για τη διαδικασία μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω βεβαίωσης μηχανικού

admin

Intel: Κέρδισε την προσφυγή κατά του τσουχτερού προστίμου της Ε.Ε.

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα έχει αυξηθεί σημαντικά

admin