Image default
Αγορές

Κοντά στα ιστορικά υψηλά η Wall Street-Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών

Κοντά στα ιστορικά υψηλά η Wall Street-Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών

Αν και δεν είχε τη δυναμική των προηγούμενων ημερών, η Wall Street έκλεισε ξανά με κέρδη, με τον δείκτη S&P 500 να βρίσκεται ένα «βήμα» πριν τα νέα ρεκόρ. Πρόκειται για την τρίτη σερί ανοδική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 35.754,75 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,30% στις 4.700,60 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,64% στις 15.787 μονάδες.

Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον, με τις ανησυχίες των επενδυτών να αμβλύνονται. Η αισιοδοξία συντηρείται από τα αποτελέσματα μιας «αρχικής εργαστηριακής μελέτης» που ανακοίνωσαν οι Pfizer και BioNTech και τα οποία έδειξαν πως το εμβόλιό τους κατά της covid-19 εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον μετά από τρεις δόσεις ή τις δύο δόσεις και την ενισχυτική. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι κενές θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 11 εκατ. από 10,6 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ. Επιπλέον, περίπου 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους τον Οκτώβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από το ρεκόρ των 4,4 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης για τις τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν ήπια μείωση, ενώ αντίθετα παρουσιάστηκε μία μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδος των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανέφερε μια μικρότερη από το αναμενόμενο εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αμερικανικού αργού κατά 200.000 βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 31 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 32 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 75,76 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ήπια άνοδος για τον χρυσό

Μικρά κέρδη σημείωσαν σήμερα οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού, κλείνοντας μακριά από τα υψηλά ημέρας.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 80 σεντς ή κάτω του 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.785,50 δολάρια ανά ουγγιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Αντίθετα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 9 σεντς ή 0,4% στα 22,432 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άνοδο 1,2% την Τρίτη. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 1,2% στα 4,321 δολάρια ανά λίβρα.

  • μετάλλαξη Όμικρον
  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • ΗΠΑ

    Σχετικα αρθρα

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τα επιτόκια

    admin

    Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

    admin

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε Ισραήλ-Ιράν

    admin

    Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin