Image default
Πολιτική

Οικονόμου: Κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ειδική αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά 5-11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές, είπε στην συνέχεια.

«Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας», είπε..

Μιλώντας για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου σημείωσε έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη» είπε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «δεν ψήφισε τη διάταξη, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Να μας εξηγήσει ο Τσίπρας για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο».

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση. Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας  στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο να μας εξηγήσει για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε στο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά.

«Σχετικά με τα σχολεία, θα ήθελα να σημειώσω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000. Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%», τόνισε.

Μιλώντας ευρύτερα για την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση στα ραντεβού στους 60 και άνω. Σε 10 ημέρες κλείστηκαν 201.000 ραντεβού α’ δόσης. 88.000 αφορούσαν τους 60 και άνω.

Δείτε το briefing:

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (9/12/21)

Μιλώντας για το θέμα που έχει προκύψει με τις ΜΕΘ από τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός των ασθενών που έχουν την ανάγκη για είσοδο σε κλίνες εντατικής θεραπείας. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος. Ο κ. Πλέυρης ήδη θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για την διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης».Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επισκέψεις του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ και τη Ρωσία

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε χθες δύο σημαντικές επισκέψεις σε χώρες της ευρύτερης περιοχής μας: Το Ισραήλ και τη Ρωσία. Τη Τρίτη βρισκόταν στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της φίλης χώρας και συμμετείχε στη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ. 

Είναι σημαντικό ότι στο κοινό ανακοινωθέν, με αφορμή τα ενεργειακά, γίνεται αναφορά σε κυριαρχικά δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, καθώς και σε ενεργειακά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος. Υπογραμμίζεται σχετικά ότι: «Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος θεωρούν τον ενεργειακό τομέα και, ειδικότερα το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως στέρεα βάση για συνεργασία στην περιοχή, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού του δικαιώματος όλων των κρατών να ασκούν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους στην ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα τους». Υπογραμμίστηκε επίσης η σημασία που αποδίδουν τα κράτη στο σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και στη διαφύλαξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

 

Χθες Τετάρτη ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Σότσι, όπου συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.  Η Ελλάδα, προσδοκά περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, η ενέργεια. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. 

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και πολλές δεκαετίες και προφανώς δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνονται στα δύο αυτά υπερεθνικά όργανα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, σε καμία περίπτωση ότι η Ελλάδα δεν έχει και δεν επιδιώκει να έχει καλές διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία». 

Σε ό,τι αφορά την αναζωπύρωση των εντάσεων στην Ουκρανία εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε ότι «μια σύγκρουση στην περιοχή δεν θα έχει νικητή, θα έχει μόνο χαμένους».  Επισήμανε ότι «η Τουρκία όχι μόνο προβαίνει σε εμπρηστική ρητορική διαστρεβλώνοντας την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά και σε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και πολλές φορές ναρκοθετούν τη σταθερότητα στην περιοχή». Επανέλαβε σε ό,τι αφορά το Κυπριακό τη θέση μας «για μια βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θα στηρίζεται στη λογική της μιας διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια νομική προσωπικότητα και μια ιθαγένεια».

Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει ένα σχέδιο ενεργητικής πολύπλευρης διπλωματίας, βάσει του οποίου αναβαθμίζεται η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, με επιδραστικά πια περιφερειακό ρόλο.

Για πανδημία και τους εμβολιασμούς

Η πανδημία επιμένει σε όλη την Ευρώπη και η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί αυξημένη ανησυχία και προσοχή, ειδικά ενόψει της πολυσήμαντης περιόδου των Χριστουγέννων. Είναι μια περίοδος κρίσιμη θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Οι επαγγελματίες, σε όλους σχεδόν τους κλάδους, προσδοκούν εναγωνίως να εργαστούν και είναι χρέος όλων μας, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων, αλλά και με τον εμβολιασμό να μην εμποδίσουμε την λειτουργία της αγοράς και κυρίως να μην θέσουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε στα χέρια μας: 

1ον: Στον εμβολιασμό όσων δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, ιδίως μάλιστα των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση,  αλλά και στην αναμνηστική δόση όσων ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου. 

2ον: Στη συχνή χρήση από όλους -εμβολιασμένους και μη- του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να  μη μεταδώσουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον και στους γύρω μας.

Και 3ον: Στην τήρηση από όλους  των μέτρων ατομικής προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς είναι γεγονός ότι  -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών- υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες. Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες. Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

Νέα βήματα ψηφιακής μετάβασης

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εργώδη προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, ο οποίος είναι το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η ολοκλήρωση της εθνικής ψηφιακής υποδομής, πέρα από την προαγωγή της εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και της διαφάνειας, είναι το μέσο προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων και δυναμικής προόδου της χώρας. 

Στα μεγάλα βήματα που έγιναν προστίθεται ένα ακόμη: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στην  ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και χορήγησης αντιγράφων των αδειών κυκλοφορίας. Έτσι για τα έγγραφα αυτά οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά θα μπορούν εύκολα να τα έχουν μέσα στον υπολογιστή τους. Σχεδιάζεται παράλληλα, η  εφαρμογή Car Wallet, που θα περιλαμβάνει: Δίπλωμα Οδήγησης, Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος, Τέλη Κυκλοφορίας, Πιστοποιητικό ΚΤΕΟ, και όλα τα αντίστοιχα χαρτιά που είναι απαραίτητα.

Η Κυβέρνηση -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- περιορίζει έτσι τη γραφειοκρατία και την ενδεχόμενη μικροδιαφθορά, η οποία μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από την υφιστάμενη διαδικασία.  Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και βαδίζει με ταχύτητα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προαγωγής του δημοσίου αγαθού.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Ο Γιαννάκος θα κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελία για τις δήθεν «κλίνες ΜΕΘ για VIP»

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του και παραδόθηκε στην αστυνομία

Βίντεο – ντοκουμέντο: O δράστης μετά την ομηρία στα ΕΛΤΑ τρέχει να φύγει με το όπλο στο χέρι

Σχετικα αρθρα

Γεραπετρίτης: «Ανθρωποφαγία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον Φουρθιώτη»

admin

Ηλιόπουλος: «Σε πανδημία και ακρίβεια η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

admin

ΝΔ-Υπόθεση βιασμού: Να μην καπηλεύεται τον ανθρώπινο πόνο ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κικίλιας: Πρωτοβουλίες για fast track επενδύσεις στον τουρισμό

admin

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μονιμοποιηθεί το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης

admin

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά – Δείτε φωτογραφίες

admin

Αχτσιόγλου: Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γεωργία Μπίκα

admin

Αβραμόπουλος: «Τα Rafale είναι αναγκαία για την αμυντική θωράκιση της χώρας»

admin

ΚΙΝΑΛ: Πρωτοβουλίες και συναντήσεις με φορείς της αγοράς για την ακριβεία

admin

Σκρέκας: Προτάσεις στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

admin

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Προτεραιότητα η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου

admin

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Ποιοι δικαιούνται voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

admin