Image default
Διεθνή

Η συγγνώμη του Αμερικανού εργοδότη που απέλυσε ταυτόχρονα 900 υπαλλήλους: «Σας ντρόπιασα»

Η παγκόσμια κατακραυγή και οι κατηγορίες για αναλγησία έφεραν στη συνέχεια το απολογητικό μήνυμα. Ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com,  έφτασε στο σημείο, λίγο πριν απο τις γιορτές, σε μια κλήση του Zoom, να απολύσει 900 εργαζόμενους, απαξιώνοντάς τους και κατηγορώντας τους για οκνηρία και κλοπή.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκα τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα. Δεν κατάφερα να επιδείξω τον απαιτούμενο σεβασμό και την εκτίμηση στους ανθρώπους που συνεισέφεραν στην Better.com», έγραψε.

«Πήρα την απόφαση προχωρήσω σε απολύσεις, αλλά η επικοινωνία δεν έγινε με τον σωστό τρόπο. Πράττοντας έτσι, σας ντρόπιασα» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο κοινοποίησα την είδηση χειροτέρευσε μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Λυπάμαι βαθιά και δεσμεύομαι να διδαχθώ από την κατάσταση».

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για όλα όσα καταφέρατε στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών», κατέληξε.

Αντικείμενο σφοδρής κριτικής έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, που απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω μιας κλήσης Zoom.

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της κλήσης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες των social media να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο Γκαργκ επέλεξε να προσεγγίσει αυτή τη δύσκολη συνομιλία.

«Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ διακόπτεται άμεσα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας». «Η αγορά έχει αλλάξει… και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι’ αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.

Στη συνέχεια της κλήσης, ο Γκαργκ ενημερώνει τους πρώην υπαλλήλους του ότι θα λάβουν ένα - από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με λεπτομέρειες για την αποζημίωσή τους. Επίσης χαρακτηρίζει την απόφαση που πήρε εξαιρετικά δύσκολη και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να κάνει τέτοιες περικοπές. «Δεν θέλω καθόλου να το κάνω αυτό. Την τελευταία φορά που το έκανα έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να φανώ πιο δυνατός», αναφέρει στην επίμαχη βιντεοκλήση.

My heart went out to the 900 employees sacked through Zoom by Vishal Garg. Totally wrong! Do it on a one on one basis. And in person. And not before Christmas and after a $750 mn recent infusion. This is how Corporates get a heartless tag!pic.twitter.com/9aPoFNybKp

— Harsh Goenka (@hvgoenka) December 7, 2021

Σε συνέντευξή του στο Daily Beast, ένας από τους απολυθέντες υπαλλήλους της εταιρείας εξήγησε ότι η βιντεοκλήση δεν ξεπερνούσε σε διάρκεια τα τρία λεπτά. «Μας πέταξαν λες και ήμασταν σκουπίδια. Ήμασταν στην εταιρεία από το ξεκίνημά της και δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από τη θέση του», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος.

Σύμφωνα με την Guardian, η εταιρεία παροχής ενυπόθηκων δανείων φέρεται να έλαβε μια «ένεση» ρευστού ύψους από επενδυτές ύψους 750 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα και πρόσφατα η αξία της υπολογίστηκε γύρω στα 7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία για να επισπεύσει και να διευκολύνει τις διαδικασίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να αποκτήσει το σπίτι των ονείρων του.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου έφαγες το παιδί μου, αλήτη», ξέσπασε η μητέρα 35χρονης – Σοκάρει η κατάθεση καρκινοπαθούς

Στα 7.009 τα νέα κρούσματα, άλλοι 99 θάνατοι, 697 οι διασωληνωμένοι

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Σχετικα αρθρα

Ταϊλάνδη: Ο καύσωνας συνεχίζεται – 30 νεκροί από τη ζέστη από την αρχή της χρονιάς

admin

OHE: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου βοήθησε Γάζα, αλλά δεν αρκεί

admin

Ιράκ: Έντεκα άνθρωποι εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού με κατηγορίες για «τρομοκρατία»

admin

Γαλλία: Μόνο το… 3% των νέων 18-24 ετών θα ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του Μακρόν στις ευρωεκλογές

admin

Πως ετοιμάζεται η δύση για μια δεύτερη θητεία Trump

admin

Η Πορτογαλία πρέπει να «πληρώσει το κόστος» για τη δουλεία και τα αποικιοκρατικά εγκλήματα, λέει ο πρόεδρος της χώρας

admin

Στις ΗΠΑ, η πολιτεία Τενεσί αποφασίζει οι εκπαιδευτικοί να φέρουν οπλισμό

admin

Aεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες συντρίβεται στις ΗΠΑ

admin

Οι ΗΠΑ επιβάλλoυν νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ

admin

Δίκη Τραμπ: Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνήσει να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του

admin

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση της AfD, τρίτο κόμμα οι Σοσιαλδημοκράτες

admin

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Καταδικάζει τη φυλάκιση δικαστή του ΟΗΕ στην Τουρκία

admin