Image default
Οικονομία

“Η Εγνατία των Λιμένων”: Εκδήλωση για τον αναπτυξιακό-γεωστρατηγικό ρόλο των λιμανιών της Β.Ελλάδος, στις 13 Ιανουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη

«Η Εγνατία των Λιμένων: Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔεε) και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, με χορηγό επικοινωνίας τη “Ναυτεμπορική”.

Αναλυτικότερα, η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔεε) και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (12-14 Ιανουαρίου 2022), με πρωτοβουλία του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη. Το θέμα της συνεδρίασης θα αφορά τη συμπλήρωση εκατό χρόνων  από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 2022.

Στόχος της ημερίδας, όπως επισημαίνει στο – ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, είναι η ανάδειξη του σημαντικού αναπτυξιακού και γεωστρατηγικού ρόλου των λιμανιών της Βορείου Ελλάδος.

Στους ομιλητές της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ’ του ΟΛΘ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος της ΠαΔεε, Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.

Σχετικα αρθρα

Τροπολογία: Έως 3 μέτρα το «μπόνους» στο ύψος κτιρίων – Τι προβλέπει η ρύθμιση

admin

Τουρισμός: Αυξημένο και το 2024 το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% το α’ τρίμηνο – Αυξάνουν το μερίδιό τους τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

admin

Πτώση 22% στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο δίμηνο

admin

ΕΕ: Πράσινο φως στην αναθεώρηση της ΚΑΠ – Οι περιβαλλοντικοί όροι

admin

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

admin

Βρετανία: Πώς «βοηθά» τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του Κιέβου

admin

Μπαράζ νέων Αμοιβαίων στην αγορά, που «κοντραρουν» τις καταθέσεις

admin

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον από Ρουμανία

admin

Οι επόμενες καλές ειδήσεις που περιμένει η ελληνική οικονομία – Ορόσημο το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ.

admin

Η καταβολή Δώρου Πάσχα και τριετιών στο επίκεντρο ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

admin