Image default
Τοις Μετρητοίς

Βλέπουμε μόνο τη κορυφή του παγόβουνου

Όχι μόνο αναλλοίωτο αλλά και ιδιαίτερα ενισχυμένο θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια του 2022 το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εταιρείες πληροφορικής καθώς θα μείνουν  σχεδόν αλώβητες τόσο από τη βραχυχρόνια  ενεργειακή κρίση όσο και από την εξέλιξη της πανδημίας μιας που στην πρώτη περίπτωση καμμία δε διαθέτει δα και “ορυχείο” κρυπτονομισμάτων για να καταναλώσει μέσα σε ένα χρόνο όσο σπαταλά όλη  η Σουηδία  ενώ ως πρός το δεύτερο σκέλος μας απέδειξαν και με το παραπάνω με  τα ισχυρότατα  οικονομικά τους μεγέθη  ότι …πέρα βρέχει.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αναλυτές και τα στελέχη του κλάδου οι μεγάλες αυξήσεις εσόδων που ανακοίνωσαν για το εννεάμηνο του 2021 είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς ολόκληρη η αγορά του λογισμικού και των υπηρεσιών τεχνολογίας, με τη συνδρομή και των μεγάλων έργων του δημοσίου, ετοιμάζεται από εδώ και έπειτα για απογείωση.

Η πιο διεθνοποιημένη ελληνική εταιρεία πληροφορικής με παρουσία σε 45 χώρες, η Profile Software (ΠΡΟΦ), που θεωρείται επαξίως ως ηγέτιδα στην ανάπτυξη λογισμικού για τον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, προσφέροντας λύσεις σε Banking, Treasury και Investment Management εκτός από το γεγονός που την φέρει να έχει ίσως το πλέον ισχυρό καθαρό  ταμείο στο κλάδο πληροφορικής  έχει αρχίσει και πλασάρεται με αξιώσεις σε μεγάλους διαγωνισμούς χτυπώντας  στα ίσα μεγαθήρια όπως τον ΟΤΕ, τη Vodafone, τη Wind, τη Uni Systems και την Intrasoft International. Μιλάμε για το mega  διαγωνισμό προϋπολογισμού 309.8  εκατ. ευρώ της ψηφιοποίησης περίπου 600 εκατ. εγγράφων, που βρίσκονται στα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας. Μάλιστα το τελευταίο που πρέπει να κάνετε είναι να την υποτιμήσετε ή να νομίσετε ότι δε διαθέτει τα φόντα γιατί έχει ήδη “αρπάξει” μεγάλους διαγωνισμούς όπως προσφάτως τη  νέα υπηρεσία, η οποία παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο (δικηγόρο, διάδικο, μάρτυρα κοκ) ενημέρωση μέσω διαδικτύου για την πορεία των πινακίων/εκθεμάτων στα  Δικαστήρια  και τον από κοινού με τη Uni Systems  διαγωνισμό  της Κοινωνίας της Πληροφορίας με αντικείμενο την «ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, ψηφιοποίηση αρχείου και ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ). Έτσι δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κάποιος, όσο και αν ακούγεται συντηριτική η διοίκηση του ομίλου, πόσο εύκολα μπορεί η Profile  να διπλασιάσει ή ακόμα περισσότερο να τριπλασιάσει το τζίρο της με την κατοχύρωση κάποιων από τα μεγάλα projects της ψηφιοποίησης και να κατεβάσει όπως άλλωστε πράττει  χρόνια τώρα το 34%  με 27% σε περιθώριο EBITDA αφήνοντας έτσι ένα μεγάλο ανοδικό “αποτύπωμα” στη τιμή της μετοχής της.

Η δε διαγραμματική ανάλυση της μετοχής χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιάς που στο εβδομαδιαίο chart  συλλαμβάνεται να ετοιμάζεται  για να διαρρήξει την περιοχή αντίστασης των 6.40 με 6.52 ευρώ και να κατευθυνθεί μεσοπρόθεσμα πρός το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 8 με 8.20 ευρώ.

H νεοεισαχθείσα στην εναλλακτική αγορά  Real Consulting Α.Ε. (REALCONS) με βασικό μέτοχο το κ. Νίκο Β. Βαρδινογιάννη φαίνεται στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών να έχει διασπάσει σε επίπεδο κλεισίματος μετά από σχεδόν 100 συνεδριάσεις την περιοχή αντίστασης των 2.31 με 2.30 ευρώ. Σημαντικός είναι επίσης  και ο όγκος συναλλαγών της διάσπασης καθώς ξεπέρασε τα  138 χιλ. τεμάχια.  Η επιβεβαίωση της ανοδικής τμήσης στις επόμενες συνεδριάσεις θα ανοίξει  το ανηφορικό δρόμο για την προσέγγιση των προηγούμενων ιστορικών υψηλών στην περιοχή των 2.80  ευρώ κοιτώντας ευθαρσώς στο βάθος το όριο των 3 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι η Real Consulting στα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου για το 2021 είχε σημειώσει αύξηση +13% στο κύκλο εργασιών φτάνοντας στα  16,043 εκατ. ευρώ έναντι  14,178 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του  2020  με το EBITDA να ανέρχεται  στα  2,235 εκατ.  ευρώ έναντι  1,726 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να εμφανίζουν σημαντική αύξηση  +40%  κλείνοντας στα  1,612 εκατ. ευρώ έναντι  1,149 εκατ. ευρώ  το εννεάμηνο το 2020.

Η Real Consulting που έχει σημαντικούς συνεργάτες στην  έντονη επιχειρηματική  της ανάπτυξη την ισχυρή  SAP Ηellas S.A., θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου SAP και τη γιγάντια Microsoft Corporation δηλώνει ισχυρό παρόν  σε μια πληθώρα διαγωνισμών σημαντικών μεταρρυθμιστικών έργων του ελληνικού δημοσίου διεκδικώντας, όπως και  ο όμιλος της Profile Software ένα μέρος από τη τεράστια πίτα των 5 δισ. ευρώ που θα πέσουν τα επόμενα χρόνια στο κλάδο της  πληροφορικής.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank-Fast Finance

admin

ΓΔ:Fast Finance

admin

ΔΕΗ

admin

DAX, SP500, DJIA, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Μετά τη βουτιά τι;

admin

Η επέλαση του ελληνικού τουρισμού

admin

Τι έχω μάθει 33 χρόνια στα θρανία της αγοράς

admin

Nasdaq & Russell χέρι – χέρι στο γκρεμό

admin

Η τέλεια καταιγίδα

admin

ΔΕΗ: Σε δύσκολο διαγραμματικό σημείο

admin

ΔΕΗ, ΟΛΠ: Σχολιασμός τεχνικής εικόνας

admin

RUSSELL 2000: Ολοκλήρωση της ανόδου;

admin

UBS:Why bother investing beyond the US?

admin