Image default
Τοις Μετρητοίς

“Κονσέρβα” τέλος ;

Για πρώτη φορά μετά από 700+ μέρες ο Γενικός Δείκτης αναπνέει φρέσκο αέρα πάνω από τη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 932 με 928 μονάδων. Διαγραμματικά  αν επιβεβαιωθεί και χρονικά η διάσπαση στις επόμενες συνεδριάσεις θα ανοίξει το ανηφορικό μονοπάτι  για την προσέγγιση των 950 μονάδων. Μιλάω για επιβεβαίωση καθώς στατιστικώς στο παρελθόν όταν υπήρχε ανοδική επανάσταση από τους τραπεζικούς «ποπολάρους» η βραχυχρόνια κίνηση δε πληρούσε τα κριτήρια συνέχισης με αποτέλεσμα να τις καταγράφει ως κίβδηλες.

Σε περίπτωση λοιπόν που η περιοχή των 932 με 920 μονάδων κρατήσει πλέον ως ζώνη στήριξης στις επελάσεις των πωλητών τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι όντως ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατάφερε να ξεφύγει από τη 10μηνη «κονσέρβα» και αρχίζει επιτέλους και ατενίζει στο βάθος το επίπεδο που εκτείνεται από τις 980 έως τις 1000 μονάδες. Θετική  είναι και η συνεισφορά  του όγκου συναλλαγών των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

Για τους τύπους να σημειωθεί ότι τη τελευταία φορά που ο Γενικός Δείκτης είχε τετραψήφιο νούμερο ήταν το Δεκέμβριο του 2014 υπό τη τέλεση των τριών ατελέσφορων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα και λόγω πολιτικού μηνύματος πρός πάσα κατεύθυνση  θα πρέπει να γίνει πράξη η κατάκτηση των 1000 μονάδων.

Σημαντική διάσπαση είχαμε και στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Large Cap με τη τιμή κλεισίματος των 2261,34 μονάδων να περνάει πάνω από τα υψηλά που είχε σημειώσει τον Ιούνιο του 2021 στις  2260 μονάδες. Εδώ όμως το περιθώριο ανόδου έως την επόμενη περιοχή αντίστασης των 2371 μονάδων είναι μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του Γενικού Δείκτη. Ζητούμενο εδώ είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πατήματος μεταξύ των 2260 με 2230 μονάδων δίχως καταγραφή intraday τιμών κάτω από τις 2230 μονάδες.

- “Κονσέρβα” τέλος ; appeared first on Chartswar.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin