Image default
Αγορές

Wall Street: Οι αγοραστές άντεξαν στις πιέσεις του πληθωρισμού

Wall Street: Οι αγοραστές άντεξαν στις πιέσεις του πληθωρισμού

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα (12/1) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τη νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, η αύξηση ήταν αναμενόμενη -δηλαδή η αγορά είχε προεξοφλήσει την άνοδο των τιμών καταναλωτή- γι’ αυτό και οι επενδυτές δεν προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 36.290,32 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,31% στις 4.727,60 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,23% στις 15.188,40 μονάδες. Οι Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν τη δεύτερη διαδοχική τους άνοδο, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε την τρίτη.

Σε υψηλό σχεδόν 40 ετών «σκαρφάλωσε» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή «εκτοξεύθηκαν» τον Δεκέμβριο του 2021 στο υψηλότερο επίπεδο από το 1982, καθώς διαμορφώθηκαν στο 7% από 6,8%.

Σε υψηλό άνω των 2 μηνών το πετρέλαιο

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και στη μείωση των αποθεμάτων.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεματικών των ΗΠΑ τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψαν κέρδη 2%, ή 1,62 δολάρια, στα 82,84 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent κέρδισαν 1,24 δολάρια ή 1,5%, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι.

Τέταρτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον χρυσό

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τα συμβόλαια του χρυσού τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να ωθούν προς τα κέρδη το πολύτιμο μέταλλο. Πρόκειται, μάλιστα, για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κερδών.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,5% στα 1.827 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι ενισχύθηκε 1,3% στα 23,05 δολάρια η ουγγιά.

  • πληθωρισμός
  • ΗΠΑ
  • Wall Street
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin

    Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street ενόψει των αποτελεσμάτων των Magnificent 7

    admin

    Ράλι ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

    admin

    Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    admin

    Απέφυγαν τα χειρότερα οι ευρωαγορές-Έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ημέρας

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

    admin

    Απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή

    admin

    Πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το χτύπημα Ισραήλ στο Ιράν

    admin

    Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

    admin