Image default
Διεθνή

Ναβάλνι: «Δεν μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο» για την επιστροφή στη Ρωσία πριν ένα χρόνο

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του, ότι “δεν μετανιώνει ούτε δευτερόλεπτο” για το ότι επέστρεψε στη Ρωσία και κάλεσε τους συμπολίτες του να “μην φοβούνται”.

“Το έκανα, δεν μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στον αγώνα του εναντίον του Κρεμλίνου και στην επιστροφή του στη χώρα παρά την πιθανότητα να συλληφθεί, όπως και έγινε, έπειτα από μήνες ανάρρωσης μετά τη δηλητηρίασή του.

“Έπειτα από ένα χρόνο στη φυλακή, σας λέω αυτό που φώναξα σε εκείνους (που με υποστήριζαν) ενώπιον του δικαστηρίου: ‘μην φοβάστε'”, είπε ακόμη ο αντιπολιτευόμενος, μηνύματα του οποίου μεταδίδονται τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σημερινή ανάρτησή του συνοδεύεται από μια φωτογραφία του με στολή κρατουμένου μαζί με τη σύζυγό του, Γιούλια.

Ο Ναβάλνι εμφανίστηκε και πάλι σήμερα σε δικαστήριο, αυτή τη φορά για την εξέταση δύο αγωγών που είχε καταθέσει εναντίον της σωφρονιστικής διοίκησης.

Το δικαστήριο του διαμερίσματος Πετούτσκι στην περιφέρεια Βλαντίμιρ, όπου είναι φυλακισμένος, εξετάζει τις δύο υποθέσεις.

Ο Ναβάλνι συμμετείχε στην πρώτη ακρόαση μέσω βιντεοσύνδεσης, κλεισμένος σε ένα κλουβί, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το ανεξάρτητο διαδικτυακό κανάλι Dojd.

Ο αντιπολιτευόμενος συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου 2021 σε αεροδρόμιο της Μόσχας, κατά την επιστροφή από την ανάρρωσή του στη Γερμανία έπειτα από μια σοβαρή δηλητηρίαση που υπέστη στη Σιβηρία τον Αύγουστο για την οποία επιρρίπτει την ευθύνη στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία δεν ξεκίνησε ποτέ έρευνα για αυτή την απόπειρα δολοφονίας, δηλώνοντας πως δεν διαθέτει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο και κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν της διαβίβασε τις ιατρικές εξετάσεις του Ναβάλνι.

Αυτός ο ακτιβιστής κατά της διαφθοράς των ρωσικών ελίτ καταδικάστηκε στη συνέχεια σε φυλάκιση δυόμιση ετών για μια υπόθεση “απάτης” η οποία θεωρεί πως είχε πολιτικά κίνητρα.

Η καταδίκη του αυτή προκάλεσε ένα χείμαρρο διεθνών αντιδράσεων και νέες δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ένας από τους στενούς συνεργάτες του, ο οποίος ζει πλέον εξόριστος στο εξωτερικό, ο Λεονίντ Βολκόφ, εκτίμησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η 17η Ιανουαρίου “θα μείνει στην Ιστορία ως η αρχή του τέλους του πουτινισμού” [της κυριαρχίας του Πούτιν].

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι είχε προκαλέσει πολλές μεγάλες διαδηλώσεις πριν από ένα χρόνο αλλά κατεστάλησαν γρήγορα και βίαια από τις αρχές.

Στη συνέχεια το κίνημά του τέθηκε εκτός νόμου ως εξτρεμιστικό, ενώ αντιπολιτευόμενοι, ΜΜΕ και ΜΚΟ που χαρακτηρίζονται επικριτικές προς το Κρεμλίνο υπέστησαν ένα κύμα αυξανόμενης καταστολής.

Ο Ναβάλνι αποτελεί επίσης αντικείμενο νέων διώξεων, κυρίως για “εξτρεμισμό”, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την παραμονή του στη φυλακή για πολλά χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ



Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι



Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari

Σχετικα αρθρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλες ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις σε δύο θερμοηλεκτρικούς σταθμούς

admin

Καναδάς: Αγωγές από σχολεία κατά Facebook, Snapchat, TikTok – Τους κατηγορούν για διατάραξη της μάθησης

admin

Υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης το Παρίσι – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από εκκλησίες ενόψει Πάσχα

admin

Μαδαγασκάρη: Κυκλώνας «σάρωσε» το βόρειο άκρο – 11 νεκροί και πάνω από 7.000 οι πληγέντες

admin

H Γαλλία μηνύει μουσουλμάνα έφηβη που φέρεται να είπε ψέματα ότι τη χτύπησε εκπαιδευτικός σε καβγά για τη μαντίλα της

admin

Νιγηρία: 137 απαχθέντες μαθητές που απελευθερώθηκαν επανενώνονται με τις οικογένειές τους

admin

Πολωνία: Παύθηκε των καθηκόντων του ο Πολωνός διοικητής του Eurocorps έπειτα από έρευνα αντικατασκοπείας

admin

Νέο διπλωματικό άνοιγμα Πούτιν – Συζήτησε με τους χουντικούς ηγέτες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής για θέματα ασφαλείας

admin

ΟΗΕ – Σπατάλη τροφίμων: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται στα σκουπίδια κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο

admin

Βορειοκορεάτες λογοκριτές «θόλωσαν» το παντελόνι παρουσιαστή από εκπομπή κηπουρικής του BBC

admin

Πολωνία: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του

admin

Προσφυγή της ισπανικής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για να μην συζητηθεί πρόταση για ανεξαρτησία της Καταλονίας

admin