Image default
Επιχειρήσεις

ElvalHalcor: Προγράμματα έμμισθης πρακτικής εξάσκησης σε 24 μηχανικούς του αύριο

Η Elval, τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, δημιούργησε το πρόγραμμα «Engineers of Tomorrow», με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέες και νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν σήμερα τη σταδιοδρομία τους στο εργοστάσιό της, στο πλαίσιο δωδεκάμηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσα από μια αξιοκρατική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής, 12 νέοι μηχανικοί από σήμερα και για τους επόμενους 12 μήνες, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν εξειδικευμένα έργα (project) στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου, προκειμένου να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο.

Παράλληλα, η Halcor, τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor, μέσα από το πρόγραμμα «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες» υποδέχεται ακόμα 12 νέες και νέους μηχανικούς που θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα δωδεκάμηνης έμμισθης πρακτικής εξάσκησης, που αποσκοπεί αντίστοιχα στη γνωστική και εμπειρική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσα σε ένα σύγχρονο και δυναμικό βιομηχανικό περιβάλλον εργασίας.

Και τα δύο προγράμματα φιλοδοξούν να αποτελέσουν θεσμό για την ElvalHalcor στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια καριέρα στη χώρα τους, συνεισφέροντας στην αναστροφή του brain drain, αλλά και στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση, Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη.

Υποδεχόμενη σήμερα στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα, τους 12 «Engineers of Tomorrow», η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Elval και της Viohalco GroupSenior HR Director, Βέρα Παγκουλάκη, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τις νέες και τους νέους μηχανικούς που ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους μέσα από μια αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής και σήμερα κάνουν το πρώτο βήμα για τη μελλοντική τους καριέρα, εντασσόμενοι σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, στο δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο θερμής έλασης αλουμινίου στην Ευρώπη. Ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει. Αποτελεί το μέλλον για το επιστημονικό δυναμικό της Elval. Πιστεύουμε πολύ στα νέα παιδιά και μέσω της σωστά δομημένης διαδικασίας επιλογής που ακολουθήσαμε επιδιώκουμε να ενταχθούν πολύ ομαλά στο εργασιακό μας περιβάλλον με προοπτική να παραμείνουν κοντά μας».

Αντίστοιχα, ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Halcor, Λάμπρος Καραγιώργος, ανοίγοντας τους «Βιο-Μηχανικούς Ορίζοντες» για τους 12 νέους μηχανικούς που ξεκινούν σήμερα την πρακτική τους εξάσκηση στον τομέα Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor, τόνισε: «Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και η επιλογή δύσκολη. Σήμερα υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και πολλές προσδοκίες τους καλύτερους ανάμεσα στους πολλούς υποψηφίους του προγράμματος «Βιο-μηχανικοί Ορίζοντες».

Δώδεκα εξαιρετικά ταλαντούχους νέους και νέες μηχανικούς, τους οποίους θα εκπαιδεύσουμε, θα κινητοποιήσουμε και θα ενδυναμώσουμε, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια και προοπτικές μέσα από την εμπειρία που θα αποκτήσουν ως εργαζόμενοι στα εργοστάσια του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η Halcor βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων τόσο μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όσο και με σειρά δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Halcor – Edu», συνδέοντας τη βιομηχανία με την εκπαίδευση».

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: Δημοσιονομικό πλαίσιο και τραπεζική ένωση – Επίσημη πρώτη του «σκληρού» Κρίστιαν Λίντνερ

Κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο παγκοσμίως η Αθήνα εκτός 10άδας όμως των μεγάλων clusters

Τζόκοβιτς – Η ώρα των χορηγών: Η Lacoste θέλει να του… μιλήσει (vid)

 

Σχετικα αρθρα

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021

fastpath

FlexCar: Επένδυση ρεκόρ 210 εκατ. ευρώ για παγκόσμια επέκταση του brand

fastpath

Cenergy: Βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2022

admin

Cenergy Holdings: Στα €25,8 εκατ. το EBITDA με αύξηση 39% το α’ τρίμηνο 2022

admin

Τσακίρης: Assets 2,1 δισ. ευρώ διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων

fastpath

Επένδυση στη δημόσια υγεία: Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» (pics)

admin

Trastor: Πρόταση του ΔΣ για μέρισμα €0,02 ανά μετοχή

admin

Flexopack: Στις 25/5 η διαπραγμάτευση των μετοχών από την ΑΜΚ

admin

Flexopack: Στις 25 Μαΐου ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες μετοχές μετά την ΑΜΚ

admin

Carrefour: «Επιστροφή» στην Ελλάδα – Το πλάνο για τη δημιουργία δικτύου καταστημάτων

admin

ΕΛΠΕ: Στις 9 Ιουνίου η ΓΣ- Η ημερήσια διάταξη

admin

Noval Property: Συμμετοχή στο Red Business Forum 2022

admin