Image default
EUROBANK Επιχειρήσεις Οικονομία

Eurobank:Κλείσιμο ακόμα 25 καταστημάτων-Η τράπεζα με το μικρότερο δίκτυο

eurobank:-Στη-worldline-το-80%-των-pos,-αποτίμηση-στα-320-εκατ.

Η διοίκηση της  Eurobank υπό τον Φωκίωνα Καραβία εκτιμά ότι το σημερινό μέγεθος του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας  (300 καταστήματα) είναι πολύ μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστο.

Η Eurobank επενδύει στις νέες τεχνολογίες (paperless branch) και η διοίκηση είναι ενθουσιασμένη με τα δυο νέου τύπου καταστήματα που έχει λειτουργήσει στο κέντρο της Αθήνας.

Αντιδράσεις όμως έρχονται και από μερίδα εργαζομένων που βλέπουν το μέλλον της τράπεζας αλλά και των ίδιων, δυσοίωνο.

Το σωματείο μάλιστα κάνει λόγο για απόφαση που ελήφθη «πρόχειρα και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αιφνιδιαστικά» εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του στην απόφαση της Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων:

Με χτεσινή τηλεφωνική Ενημέρωση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού πληροφορηθήκαμε ότι η Τράπεζα απεφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της (σύνολο 76 με όσα προηγήθηκαν) πάρα το γεγονός ότι: 

1. Παραμένει από τις συστημικές Τράπεζες αυτή με το μικρότερο Δίκτυο καταστημάτων. 

2. Πρόσφατα ολοκλήρωσε αντίστοιχο project και έκλεισε το Β’ εξάμηνο του 2020, άλλα 25 καταστήματα (είχε προηγηθεί το κλείσιμο 26 κατ/των). 

3. Θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή σε πολλές τοπικές κοινωνίες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, αλλά θα τεθούν και εκτός Eurobank πολλοί πελάτες και συναλλασσόμενοι. 

4. Έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του retail, όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωσή μας Νο 210/25-05-2021: «Τα υποκαταστήματα παραμένουν, λιγότερο ως κόμβοι συναλλαγών, περισσότερο ως κόμβοι παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και ως σημεία επαφής με την τοπική κοινωνία όπου όχι μόνο δεν αποθαρρύνουμε αλλά αντίθετα επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων πελάτων». 

5. Θα υπάρξει και αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η υπηρεσιακή τους αρτιότητα και αφοσίωση. 

6. Εύλογες είναι οι αρνητικές εντυπώσεις και αναμενόμενες οι αντιδράσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και στον Κλάδο, αλλά και στην Κοινή Γνώμη από μια απόφαση που πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή α ι φ ν ι δ ι α σ τ ι κ ά !!! Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι η συνεκτίμηση των θέσεων του Σωματείου έχει οδηγήσει στην ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση τέτοιων εγχειρημάτων. 

Η θέση του Union Ισχύει η θέση που είχαμε διατυπώσει στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ στις 24/08/2020 για το ίδιο θέμα (τότε αφορούσε το κλείσιμο 26 κατ/των, 12 στην Αττική, 5 στην Θες/νικη, και 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Είχαμε τότε τοποθετηθεί εγγράφως προς τον κ. Φ. Καραβία, την κα Ν. Πασχάλη και τον κ Π. Σωτηρόπουλο.

Α. «… Δεν αιτιολογείται επαρκώς το κλείσιμο των συγκεκριμένων Μονάδων και το όφελος που θα αποκομίσει η Τράπεζα από αυτό….»

Β. «Να μην υπάρξουν Τροποποιητικές Καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας για το “πλεονάζον” Προσωπικό και να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να δοθούν εναλλακτικές επιλογές στους εργαζόμενους». Παραμένουμε στις ίδιες θέσεις και καλούμε την Τράπεζα να σεβαστεί το ήρεμο εργασιακό κλίμα που υπάρχει. Αν κάποιοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από εντάσεις και προσωπικές πολιτικές να γνωρίζουν ότι θα διαψευσθούν και θα αποκαλυφθούν. Εμείς θα αγωνιστούμε να επικρατήσει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης/ επιλογής των εργαζομένων που τους αφορά το κλείσιμο της μονάδας τους.

Σχετικα αρθρα

Όμιλος Quest: Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας

fastpath

ΕΑΤΕ – TechTour SE Europe: Στο στόχαστρο 100 funds 30 startups – Στα 10 δισ. ευρώ τα επενδυτικά κεφάλαια

admin

Ρωσία : «Εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους σε ρούβλια»

admin

SingularLogic: Εξυγίανση του ισολογισμού και καθαρά κέρδη €1,3 εκατ.

admin

ΟΤΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,558 ευρώ ανά μετοχή

admin

ΕΛΤΟΝ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,095 ευρώ ανά μετοχή

admin

Λαζαράκου: Αυξήθηκαν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο- Η αναφορά στα κρυπτονομίσματα

admin

Stoiximan: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ για τα επόμενα δύο χρόνια 

admin

Πετρόπουλος: Στις 15/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Quest: Στα €238 εκατ. οι πωλήσεις το α’ τρίμηνο

admin

Eurobank: Σε τροχιά μερίσματος από τα κέρδη του 2022

admin

Sunlight Group: Κοινοπρακτικό δάνειο 125 εκατ. ευρώ

fastpath