Image default
Οικονομία

Γερμανία: Μειώνει το χάσμα των φύλων στις ηγετικές θέσεις

Οι κορυφαίες εταιρείες της Γερμανίας προώθησαν περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά τους συμβούλια τους, γεγονός που υποδυκνύει ότι οι ποσοστώσεις βοηθούν στη δημιουργία πιο συμπεριληπτικών ομάδων ηγεσίας, σχολιάζει το -. 

Ειδικότερα, το ποσοστό των γυναικών στα εκτελεστικά συμβούλια των 200 κορυφαίων εταιρειών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης ανέβηκε τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σε σχεδόν 15%, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικής έρευνας DIW. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που το ινστιτούτο άρχισε να παρακολουθεί την πρόοδο το 2006. Η γυναικεία εκπροσώπηση στα εποπτικά συμβούλια αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό, σε λίγο πάνω από 30%.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου.

«Οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σημαντικά σε πολλές μεγάλες εταιρείες, αλλά η τελευταία τάση είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε η Katharina Wrohlich, η οποία ηγείται της ερευνητικής ομάδας στο DIW.

Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία ισχύει από το 2016 ένας κανόνας που επιβάλλει την εκπροσώπηση στα εποπτικά συμβούλια του 30% από γυναίκες. Από τον Αύγουστο, τα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιρειών και εταιρειών με περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους, όπου τα εργατικά συνδικάτα έχουν έδρες στο εποπτικό συμβούλιο, θα υπόκεινται επίσης στις ποσοστώσεις του φύλου: Έτσι εάν έχουν περισσότερες από τρεις έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, μία θα πρέπει να καλυφθεί από γυναίκα. 

Αυτός ο κανόνας επηρεάζει επί του παρόντος 66 εταιρείες, σύμφωνα με το DIW. Ενώ 19 δεν έχουν ακόμη γυναίκες στελέχη, 12 διόρισαν μια γυναίκα από την τελευταία αξιολόγηση της DIW το 2020.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρείες του DAX-30 δείχνουν το δρόμο. Οι συνδεδεμένες με την κυβέρνηση επιχειρήσεις τα πάνε ακόμα καλύτερα, αν και το DIW προειδοποιεί ότι το μικρό τους μέγεθος και η συχνή σύνδεση διευθυντικών θέσεων με πολιτικούς ρόλους περιπλέκει τις συγκρίσεις.

Παρά την πρόσφατη πρόοδο, η Γερμανία υστερεί σε σχέση με την προώθηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα στα πέντε μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου είναι γυναίκα, με τη Ρουμανία να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με ποσοστό 32%. Όσον αφορά τα εποπτικά συμβούλια, η Γερμανία ακολουθεί χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο, όπου οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40%.

-

Σχετικα αρθρα

Fuel Pass: Στο τραπέζι 3μηνη παράταση και αύξηση στο επίδομα

admin

ΔΕΗ: Ισχυρές αντοχές στην ενεργειακή κρίση

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

admin

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 134 εκ. €

admin

ΕΕ: Εξετάζεται συμφωνία για ισραηλινό αέριο μέσω Αιγύπτου

admin

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Το έντυπο Ε2 και τα «μυστικά» για τα ενοίκια

admin

Πώς θα αποφύγουμε το «χειρόφρενο» στις μετακινήσεις το καλοκαίρι

admin

Power Pass: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

admin

Alpha bank:Οικονομική δραστηριότητα, Πληθωριστικές πιέσεις και Προσδοκίες

admin

Ρωσία: Νέα μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, για να χαλιναγωγήσει το ρούβλι

admin

Apple: Διατηρείται σταθερή η παραγωγή iPhone καθώς η αγορά γίνεται πιο δύσκολη

admin

Π. Παππάς: «Οι προοπτικές της dry αγοράς είναι ευνοϊκές»

admin