Image default
Τοις Μετρητοίς

Η μεγάλη έκπληξη

Ένα νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή του ομίλου Profile Software (ΠΡΟΦ) κλείνοντας  στα 6,60 ευρώ. Η ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για το χρηματοοικονομικό τομέα, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο και το δημόσιο τομέα φαίνεται να έχει μπει δυνατά στο 2022 δηλώνοντας ισχυρό παρόν στο ψηφιακό μετασχηματισμό  του κράτους με τελευταίο και πιο ηχηρό το  διαγωνισμό προϋπολογισμού 309.8  εκατ. ευρώ της ψηφιοποίησης περίπου 600 εκατ. εγγράφων, που βρίσκονται στα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε μόλις στην αφετηρία του μεγάλου  δρόμου προς τη “Ψηφιακή Δεκαετία 2030”, που έχει  θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα. Ένας δρόμος που μπορεί να  αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόρος  για τον όμιλο της Profile.  Είναι άλλωστε γνωστό ότι το εύρος των πρωτοποριακών τεχνολογικών προϊόντων που διαθέτει έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό κομμάτι από την πίτα των δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πέσουν στα επόμενα χρόνια για το ψηφιακό άλμα στις δεξιότητες και τις υποδομές της χώρας.

Αν και δικαίως, η διοίκηση της Profile είναι άκρως συντηρητική και αρκετά προσγειωμένη στις οικονομικές προβλέψεις για το 2022 τα στοιχεία από τις συμβάσεις που έχουν κλείσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες αποκαλύπτουν έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό τόνο στην ανάπτυξη των μεγεθών της.

Η αλήθεια είναι ότι όσο και να θες να κρύψεις τον  «ελέφαντα» πίσω από το δέντρο, δεν μπορείς. Κάποια στιγμή όχι μόνο θα φανεί αλλά θα πάρει και το δέντρο μαζί.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι ο όμιλος έχει ισχυρή διεθνή παρουσία με  το  δίκτυο του να είναι τόσο μεγάλο ώστε να κλείνει τεχνολογικά έργα αιχμής ακόμα και στη…Καραϊβική Θάλασσα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η μεγάλη έκπληξη φαίνεται να έρχεται  τους τελευταίους μήνες από το … Λονδίνο.  Η θυγατρική λοιπόν που διαθέτει ο όμιλος στη Μεγάλη Βρετανία, όπου πέρα από τις αγγλοσαξονικές χώρες χτυπάει σημαντικά έργα στη Κεντρική και Νότια Αμερική, έχει να παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα καταιγισμό συμβάσεων για έργα και υπηρεσίες της Profile που θα κάνουν τη διαφορά στα οικονομικά της στοιχεία μιας που μιλάμε για deals με 8ψήφια νούμερα. Να σημειωθεί για τους τύπους ότι η Profile έχει γραφεία εκτός από το Λονδίνο, στο Όσλο, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι, στο Μαϊάμι, στη Σιγκαπούρη, στο Ντουμπάι, και στη Λευκωσία.

Διαγραμματικά τώρα βλέπουμε τη μετοχή να έχει αποτυπώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών έναν κλασικό σχηματισμό “Cap and Handle”, όπου έχει οδηγηθεί στην ανοδική του λύση διασπώντας το χείλος στα 6,30 ευρώ περίπου. Η τμήση αυτή δίνει ως επόμενο στόχο τον προστιθέμενο  βάθος του φωτίζοντας την περιοχή αντίστασης των 7,40 με 7,20 ευρώ. Το σημαντικό εδώ είναι ότι η διάσπαση συνοδεύτηκε και με ισχυρό όγκο συναλλαγών.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin