Image default
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για υπόθεση βιασμού 24χρονης: Όποιος κι αν είναι ο ένοχος θα πληρώσει

Στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε στην αστυνομία τον ομαδικό βιασμό της, αναφέρθηκε  σήμερα  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό της 24χρονης κοπέλας, η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει την έρευνα με απολύτως επαγγελματικό τρόπο και παραδίδει όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει » τόνισε ο υπουργός στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε: «Εμπιστεύομαι τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και πρέπει να την εμπιστευόμαστε όλοι. Όποιος και αν είναι ο ένοχος, θα πρέπει να πληρώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι ούτε η οικονομική κατάσταση, ούτε η δημόσια παρουσία μπορεί να προστατέψει έναν άνθρωπο από την παρανομία. Όποιος παρανομεί, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους.

«Το ότι μία υπόθεση δεν πήρε αμέσως στη δημοσιότητα, δεν σημαίνει ότι η αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της. Γιατί όταν κάποιοι δεν γνωρίζουν την έκταση των ερευνών, κοιμούνται ήσυχοι ενώ δεν θα ‘πρεπε. Η έρευνα είναι πάρα πολύ σοβαρή και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει μέχρι το τέλος» επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όσο πολύ κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να συγκαλύψει, άλλο τόσο κακό είναι να προσπαθεί κάποιος να δικάζει χωρίς να γνωρίζει».

Ο Υπουργός μίλησε και για την επίσκεψη του στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου: «Έχουν συσταθεί 6 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και πρόκειται να πολλαπλασιαστούν γιατί είναι φανερό πως το φαινόμενο έχει πάρει πολλή μεγάλη έκταση. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν ειδική εκπαίδευση και επίσης πρόκειται τους αμέσως επόμενους μήνες να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι οι οποίοι θα συνδράμουν πάρα πολύ σημαντικά σε αυτό το έργο».

Ειδήσεις σήμερα:Θεοδωρικάκος: 180 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αντιμετωπιστεί από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης



Πώς θα δηλώσετε τις αλλαγές στην περιουσιακή σας κατάσταση στο Ε9



«Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Σχετικα αρθρα

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin

Καραμανλής στον ΣΚΑΪ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές του ευρωψηφοδελτίου

admin

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στην πρώτη μας συνάντηση ο Ερντογάν με έβαλε να κάτσω σε σπασμένη καρέκλα

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live την ανακοίνωσή του για την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίστηκε στη Θήβα, παίρνει άδεια και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στου Ψυρρή

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Έχω μιλήσει με συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη – Θα σταθώ όρθιος και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία

admin

Τα κέρδη της αντιπολίτευσης από την πρόταση δυσπιστίας

admin